Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Ενυδατώστε το δέρμα σας για να αποτρέψετε την δημιουργία ρυτίδων!

Ήδη μπήκαμε στο καλοκαίρι,μια όμορφη εποχή του χρόνου,ειδικά για μας που ζούμε στα νησιά μας και μας δίδεται η ευκαιρία καθημερινά να απολαμβάνουμε τα θαλάσσια μπάνια.
     ΄Ομως η ζέστη ,η έκθεση στον ήλιο και η εφίδρωση "στεγνώνουν" το δέρμα και το αφυδατώνουν!  
          Το νερό είναι πολύτιμη πηγή ζωής.Το δέρμα μας περιέχει νερό,όπως και όλοι οι ζωντανοί ιστοί,δέν είναι όμως κατανεμημένο ομοιόμορφα σε όλο το πάχος του.Το κυρίως δέρμα,το χόριο,περιέχει 70% νερό ενώ η επιδερμίδα 10% έως 30%.Εάν το ποσοστό αυτό ελαττωθεί,τότε δημιουργείται η αφυδάτωση με αποτέλεσμα να οδηγείται σε πρόωρη γήρανση,να μειώνεται το κολλαγόνο,ουσία απαραίτητη για την ελαστικότητα και σφριγηλότητα του δέρματος,να "τραβάει" η επιδερμίδα,να ξεφλουδίζεται και να δημιουργούνται λεπτές γραμμές και ρυτίδες.Αυτά είναι τα πρώτα σημάδια της γήρανσης του δέρματος.
     Η περιποίηση του ανθρωπίνου δέρματος σήμερα αποτελεί μιά από τις μεγαλύτερες προτεραιότητες του ανθρώπου!Τα ενυδατικά προιόντα δέρματος έρχονται τρίτα σε πωλήσεις ανά τον κόσμο.
     Ενυδατωμένο είναι το δέρμα που έχει την ικανότητα να συγκρατεί το νερό στα κύτταρα και στον ενδιάμεσο ιστό.Αυτό επιτυγχάνεται με πολλούς τρόπους.Οι κυριώτεροι είναι:

1)Η σωστή διατροφή που περιλαμβάνει πρωτείνες και αμινοξέα,ουσίες απαραίτητες για την ανανέωση των κυττάρων.
2)Η ικανή πρόσληψη νερού,απαραίτητη για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού του οργανισμού αλλά και όλων των ζωτικών οργάνων.
3)Η αποφυγή του αλκοόλ και καφεινούχων ποτών,γιατί το αλκοόλ και η καφείνη αφυδατώνουν όχι μόνο το δέρμα αλλά και όλο το σώμα.
4)Αποφυγή καπνίσματος,γιατί η νικοτίνη φράσσει τα τριχοειδή αγγεία που φέρνουν το αίμα και το οξυγόνο στο δέρμα(μικροκυκλοφορία αίματος) με συνέπεια την αφυδάτωσή του.Το δέρμα των καπνιστριών είναι θαμπό και άτονο,χωρίς λάμψη και φρεσκάδα!
5)Αποφυγή έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία,γιατί προκαλεί απώλεια νερού που οδηγεί σε αφυδάτωση
6) Με την χρήση ενυδατικών προιόντων στο σπίτι,τα οποία αφ΄ενός μέν ενυδατώνουν το δέρμα,αφ΄ετέρου εμποδίζουν την απώλεια νερού.
7)Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε σκληρά σαπούνια για τον καθαρισμό του δέρματος.Το δέρμα πρέπει να ξεπλένεται καλά για να μήν μένουν ίχνη καθαριστικού και να σκουπίζεται ελαφρά,χωρίς τρίψιμο.
8)Χρήση αντιηλιακής κρέμας με υψηλό δείκτη προστασίας καθημερινά,χειμώνα-καλοκαιρι.
       9)Με  ενυδατικες θεραπείες βαθιάς ενυδάτωσης στην αισθητικό,όπου ενισχύεται ο δερματικός φραγμός,εμποδίζοντας την εξάτμιση και απώλεια νερού ενυδατώνοντας παράλληλα βαθιά το δέρμα, διατηρώντας την ελαστικότητα και σφριγηλότητά του.Οι θεραπείες αυτές συνδυάζονται με μασάζ χειρός είτε ενδοδερμικό για διέγερση της κυτταρικής λειτουργίας,τόνωσης και αναζωογόνησης του δέρματος.Το μασάζ ενεργοποιεί την λεμφική και αιματική κυκλοφορία,τροφοδοτώντας τα κύτταρα και τους ιστούς με οξυγόνο,θρεπτικά συστατικά που λαμβάνονται με την καλή διατροφή,αποβάλλοντας παράλληλα τις άχρηστες ουσίες που κατακρατούνται στο δέρμα,δημιουργώντας διάφορα αισθητικά προβλήματα.Το να βάζουμε πρωί-βράδυ ορρό και κρέμα στο σπίτι δέν είναι αρκετά με την πάροδο του χρόνου,αφού  επιβραδύνεται η ανανέωση  των κυττάρων του δέρματος και δέν ενεργοποιούνται οι λειτουργίες του δέρματος που επιτυγχάνουμε με τα μασάζ και τα ειδικά μηχανήματα νέας τεχνολογίας!


      Με όλα τα παραπάνω θα διατηρούμε το δέρμα μας σωστά ενυδατωμένο και θα αποτρέπουμε τον σχηματισμό ρυτίδων,που μόνο χρόνια προσθέτουν στην εμφάνισή μας!
   



         Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη,Αισθητικός,πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης,μέλος Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης,πρόεδρος Συλλόγου Πτυχ.Αισθητικών Δωδεκανήσου & Κυκλάδων -ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΣΕΠΑΔΩΚΥ),Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Πτυχ.Αισθητικών Ελλάδας(ΟΣΕΔΑΕ),Αντιπρόεδρος  Ομοσπονδίας Επαγ/τιών Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου,υπεύθυνη του κέντρου Ομορφιάς και Υγείας  katerinadayspa στη Ρόδο,οδός Μεγ.Κων/νου 30,τηλ.22410-31016.

       


Διώξτε την εναπόθεση τοπικού λίπους με την Κρυολιπόλυση!

  Πολλές γυναίκες ,ακόμα και αδύνατες έχουν την τάση να συσσωρεύουν  τοπικά σε διάφορα σημεία του σώματός τους(ψωμάκια,μπράτσα,κοιλιά,γόνατα,πλάτη κλπ.) λίπος το οποίο προέρχεται είτε από κληρονομικούς λόγους είτε από κακή διατροφή,ορμονικές διαταραχές κ.ά. Και φυσικά το πρόβλημα αυτό δέν καταπολεμείται με το γυμναστήριο ούτε με τις διάφορες δίαιτες.Η χειρουργική λιποαναρρόφηση είναι μία "λύση' που περικλείει όμως όλους τους κινδύνους μιας επέμβασης.
       Πριν όμως καταφύγετε σε τέτοιες δραστικές λύσεις, καλό είναι να εξαντλήσετε όλες τις πιθανότητες να πετύχετε βελτίωση με φυσικούς τρόπους και εφόσον τα αποτελέσματα δεν σας ικανοποιήσουν, να συνεκτιμήσετε τα υπέρ και τα κατά της χειρουργικής επέμβασης, για να μην έχετε υπερβολικές προσδοκίες και μετανιώσετε κατόπιν εορτής, βλέποντας το τελικό αποτέλεσμα.
Πως και πόσο μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση; Μα φυσικά με την νέα Μέθοδο της τεχνολογίας την Κρυολιπόλυση-Coolsculpting!
      Η  Κρυολιπόλυση-Coolsculpting  είναι μία απόλυτα ασφαλής μέθοδος εφαρμογής ελεγχόμενου ψύχους, μέσω ενός νέου εξειδικευμένου μηχανήματος σε περιοχές τοπικού πάχους όπως είναι η κοιλιά,οι γλουτοί(ψωμάκια),το πλάι της μέσης,οι μηροί,η πλάτη,το στομάχι,τα μπράτσα,το προγούλι και το εσωτερικό μέρος των γονάτων σε γυναίκες και σε άνδρες.Δέν είναι χειρουργική θεραπεία,ούτε απαιτείται τοπική αναισθησία .Η αναίμακτη αυτή  μέθοδος  αυτή στοχεύει στην οριστική καταστροφή των λιποκυτάρων μέσω του ψύχους γιατί τα λιποκύτταρα είναι ευάλωτα σε χαμηλές θερμοκρασίες.Μετά την καταστροφή τους κρυσταλλοποιούνται,αποπίπτονται και αποβάλλονται από τον οργανισμό διά του λεμφικού συστήματος σταδιακά.Διαρκεί περίπου 1 ώρα και άν χρειασθεί επανάληψη γίνεται μετά από ένα μήνα περίπου για να έχουμε ολοκληρωτική αντιμετώπιση του προβλήματος..Επίσης η μέθοδος αυτή έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε όλα τα στάδια της κυτταρίτιδας.΄Εχει υπολογισθεί ότι με μία μόνο συνεδρία καταστρέφεται το 20% - 40% του τοπικού λίπους.
    Δύο κεφαλές του μηχανήματος τοποθετούνται σε 2 μέρη του σώματος με τοπικό λίπος,δημιουργούν υποπίεση και αναρροφούν την πάσχουσα περιοχή και ξεκινά η ψύξη των λιποκυττάρων στους -5°C έως -9°C  ενώ το άτομο αναπαύεται.Μπορεί να παρουσιασθεί ερύθημα(κοκκίνισμα)στην υπο θεραπεία περιοχή το οποίο θα υποχωρήσει  και το άτομο επιστρέφει αμέσως στις καθημερινές του δραστηριότητες.Είναι ανώδυνη μέθοδος,μή επεμβατική, δέν προκαλεί βλάβες στους γύρω ιστούς και έχει μόνιμα αποτελέσματα.Το αποτέλεσμα κρατάει μέχρι 2 χρόνια.
    Για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα το άτομο πρέπει να  ακολουθεί μιά ισορροπημένη διατροφή και  να πίνει αρκετό νερό για να αποβληθούν τα νεκρά πλέον λιποκύτταρα μέσω της λεμφικής οδού.
   Η μέθοδος αυτή καταστρέφει τα λιποκύτταρα ,δέν τα αδειάζει απλά,και αποβάλλονται σταδιακά από τον οργανισμό μέσω της φυσιολογικής οδού,χωρίς να επηρεάζει αγγεία,νεύρα και γύρω ιστούς.
   Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται σε άνδρες(περιοχή κοιλιάς) και γυναίκες,αλλάζοντας ριζικά την εμφάνιση του σώματος.Είναι εγκεκριμένη μέθοδος από τον FDA Αμερικής,τον παγκόσμιο οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων.

    
 
 
        Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη,Αισθητικός,πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης,μέλος Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης,Πρόεδρος Συλλόγου Πτυχ.Αισθητικών Δωδεκανήσου & Κυκλάδων ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΣΕΠΑΔΩΚΥ),Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Πτυχ.Αισθητικών Ελλάδας(ΟΣΕΔΑΕ),Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγ/τιών Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου,υπεύθυνη του κέντρου Ομορφιάς και Υγείας  katerinadayspa στη Ρόδο,οδός Μεγ.Κων/νου 30,τηλ.22410-31016.

΄Εχετε ανοικτούς πόρους στο δέρμα του προσώπου? Υπάρχει λύση!

  Οι νέες γυναίκες πολλές φορές υποφέρουν από δερματικές ατέλειες.Αυτές είναι οι διεσταλμένοι και βουλωμένοι πόροι,οι κοκκινίλες,η  λιπαρότητα δέρματος και  η γυαλάδα,τα μικρά σπυράκια και το ανώμαλο, ανάγλυφο δέρμα.Η υπερέκριση σμίγματος βουλώνει τους πόρους με αποτέλεσμα να διαστέλλονται και παράλληλα να δημιουργούνται κλειστά μή φλεγμονώδη μπιμπίκια,τα οποία σχηματίζουν στην επιφάνεια του δέρματος μικρούς κόκκους(κοκκώδες δέρμα).Οι νεαρές γυναίκες που παρουσιάζουν αυτές τις ατέλειες δυσκολεύονται να προσδιορίσουν τον τύπο δέρματος τους,εάν είναι λιπαρό,ξηρό,ευαίσθητο,με ακμή..Παράλληλα δυσκολεύονται να βρούν τα κατάλληλα καλλυντικά για να το περιποιηθούν στο σπίτι.Αυτές οι δερματικές ατέλειες εκδηλώνονται τακτικά πάνω στο πρόσωπο,ιδιαίτερα κατά την έμμηνο ρύση και σε περιόδους άγχους και κούρασης.Εκτός από την υπερέκριση σμίγματος έχουμε και απόφραξη των πόρων από νεκρά κύτταρα.Με την επαφή με τον αέρα το σμίγμα οξειδώνεται και παίρνει ένα καφετί χρώμα.Τα μαύρα στίγματα είναι πάρα πολλά ,μικρά και εντοπίζονται κυρίως  στο πηγούνι,στην μύτη και στο μέτωπο.Οι διεσταλμένοι πόροι κάνουν το δέρμα να φαίνεται με  πολλές "οπές".Η κοκκινίλα δείχνει ότι υπάρχει μια φλεγμονή στον τριχοσμηγματογόνο αδένα ,συνδέεται δε πολλές φορές με σπυράκι.Εντοπίζονται κυρίως στο πηγούνι και στο μέτωπο.Το επιπλέον σμίγμα δημιουργεί μια γυαλάδα στο δέρμα,κυρίως στο μέτωπο και στο πηγούνι..Η έκθεση στον ήλιο προκαλεί ανεπάρκεια της βιταμίνης Α(η οποία ως γνωστόν ελέγχει και ομαλοποιεί την λειτουργία των σμηγματογονων αδένων )και πύκνωση της κεράττινης στοιβάδας.Κατά την έκθεση στον ήλιο,ενώ η ακτινοβολία UV εξοντώνει τα βακτηρίδια απο το προβληματικό δέρμα,ταυτόχρονα  με την πύκνωση της κεράτινης στοιβάδας,γίνεται απόφραξη των σμιγματογόνων αδένων.
       Η περιποίηση και θεραπεία του προβληματικού νεανικού δέρματος γίνεται και στο σπίτι και στην αισθητικό μας.Στο σπίτι το καθαρίζουμε πρωϊ και βράδυ με ήπια καθαριστικά,αποφεύγοντας τα σαπούνια με ισχυρά απορρυπαντικά στοιχεία.Το ενυδατώνουμε με ενυδατικες κρέμες,χωρίς λιπαρες ουσίες.Τα προϊόντα του μακιγιάζ φροντίζουμε να είναι oil free.
      Στο ινστιτούτο η αισθητικός θα περιποιηθεί το προβληματικό δέρμα με ειδικές θεραπείες εξισορρόπησης του σμίγματος,με ειδικά πήλιγκ,με οξέα φρούτων,με ειδικά λεμφικά μασάζ,καθώς το δέρμα απαλάσσεται από τις περιτές ουσίες,βελτιώνεται ο μεταβολισμός  στον συνδετικό ιστό και έτσι καθαρίζει το δέρμα σε βάθος! Το λεμφικό σύστημα είναι ένα σύστημα κάθαρσης,που απομακρύνει τις βλαπτικές ουσίες,οι οποίες εμποδίζουν την διακυταρική λειτουργία και επομένως την σωστή τροφοδότηση των κυττάρων.Απαραίτητος είναι και ο καθαρισμός ΄δέρματος στο ινστιτούτο.Με τον καθαρισμό  η αισθητικός θα απομακρύνει του ρύπους,τα μαύρα στίγματα,την έντονη λιπαρότητα και θα επαναφέρει την φυσιολογική χλωρίδα της επιδερμίδας!Το ΡΗ του δέρματος είναι συνήθως μεταξύ 4,5 έως 6,5.΄Οσο πιο χαμηλό είναι τόσο καλύτερο είναι το υδρολιπιδικό φίλμ του δέρματος και τοσο λιγότερα βακτηρίδια παρατηρούνται.

       Η περιποίηση του προβληματικού νεανικού δέρματος τόσο στο σπίτι όσο και στην Αισθητικό μας θα έχει θετικά αποτελέσματα.Η θεραπεία απαιτεί κάποιο χρονικό διάστημα ώστε σιγά-σιγά το δέρμα του προσώπου να ανακτήσει την χαμένη του λάμψη και φρεσκάδα,την ενυδάτωση και την λείανση της επιδερμίδας! Η τέλεια και αλαβάστρινη επιδερμίδα απαιτεί φροντίδα και περιποίηση.
   
          
         Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη,Αισθητικός,πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης,μέλος Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης,Πρόεδρος Συλλόγου Πτυχ.Αισθητικών Δωδεκανήσου & Κυκλάδων Νοτίου Αιγαίου(ΣΕΠΑΔΩΚΥ),Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Πτυχ.Αισθητικών Ελλάδας(ΟΣΕΔΑΕ),Αντιπροεδρος  Ομοσπονδίας Επαγ/τιών Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου,υπεύθυνη του κέντρου Ομορφιάς και Υγείας  katerinadayspa στη Ρόδο,οδός Μεγ.Κων/νου 30,τηλ.22410-31016.



Φύλαξε το πρόσωπό σου από ατέλειες και ακμή!

   Οι νέες γυναίκες πολλές φορές υποφέρουν από δερματικές ατέλειες και ακμή.Αυτές είναι οι διεσταλμένοι και βουλωμένοι πόροι,οι κοκκινίλες,η  λιπαρότητα δέρματος και  η γυαλάδα,οι εσωτερικές κύστες,τα μικρά σπυράκια και το ανώμαλο, ανάγλυφο δέρμα.Η υπερέκριση σμίγματος βουλώνει τους πόρους με αποτέλεσμα να διαστέλλονται και παράλληλα να δημιουργούνται κλειστά μή φλεγμονώδη μπιμπίκια,τα οποία σχηματίζουν στην επιφάνεια του δέρματος μικρούς κόκκους(κοκκώδες δέρμα).Οι νεαρές γυναίκες που παρουσιάζουν αυτές τις ατέλειες δυσκολεύονται να προσδιορίσουν τον τύπο δέρματος τους,εάν είναι λιπαρό,ξηρό,ευαίσθητο,με ακμή..Παράλληλα δυσκολεύονται να βρούν τα κατάλληλα καλλυντικά για να το περιποιηθούν στο σπίτι.Αυτές οι δερματικές ατέλειες εκδηλώνονται τακτικά πάνω στο πρόσωπο,ιδιαίτερα κατά την έμμηνο ρύση και σε περιόδους άγχους και κούρασης αλλά και από ορμονικές διαταραχές που είναι συνηθισμένες κατά την εφηβεία.Εκτός από την υπερέκριση σμίγματος έχουμε και απόφραξη των πόρων από νεκρά κύτταρα.Με την επαφή με τον αέρα το σμίγμα οξειδώνεται και παίρνει ένα καφετί χρώμα.Τα μαύρα στίγματα είναι πάρα πολλά ,μικρά και εντοπίζονται κυρίως  στο πηγούνι,στην μύτη και στο μέτωπο.Οι διεσταλμένοι πόροι κάνουν το δέρμα να φαίνεται με  πολλές "οπές".Η κοκκινίλα δείχνει ότι υπάρχει μια φλεγμονή στον τριχοσμηγματογόνο αδένα ,συνδέεται δε πολλές φορές με σπυράκι.Εντοπίζονται κυρίως στο πηγούνι και στο μέτωπο.Το επιπλέον σμίγμα δημιουργεί μια γυαλάδα στο δέρμα,κυρίως στο μέτωπο και στο πηγούνι..Η έκθεση στον ήλιο προκαλεί ανεπάρκεια της βιταμίνης Α(η οποία ως γνωστόν ελέγχει και ομαλοποιεί την λειτουργία των σμηγματογονων αδένων )και πύκνωση της κεράττινης στοιβάδας.Κατά την έκθεση στον ήλιο,ενώ η ακτινοβολία UV εξοντώνει τα βακτηρίδια απο το προβληματικό δέρμα,ταυτόχρονα  με την πύκνωση της κεράτινης στοιβάδας,γίνεται απόφραξη των σμιγματογόνων αδένων.
       Η περιποίηση και θεραπεία του προβληματικού νεανικού δέρματος γίνεται και στο σπίτι και στην αισθητικό μας.Στο σπίτι το καθαρίζουμε πρωϊ και βράδυ με ήπια καθαριστικά,αποφεύγοντας τα σαπούνια με ισχυρά απορρυπαντικά στοιχεία.Το ενυδατώνουμε με ενυδατικες κρέμες,χωρίς λιπαρες ουσίες.Τα προϊόντα του μακιγιάζ φροντίζουμε να είναι oil free.Δέν πρέπει να χρησιμοποιούμε συχνά πήλιγκ γιατί αφαιρούν την επιφανειακή λιπαρότητα αλλά στο βάθος δέν καθαρίζει.
      Στο ινστιτούτο η αισθητικός θα περιποιηθεί το προβληματικό δέρμα με ειδικές θεραπείες εξισορρόπησης του σμίγματος και ενδοδερμικό μασάζ ειδικής συσκευής,με ειδικά πήλιγκ, οξέα φρούτων,με ειδικά λεμφικά μασάζ,έτσι το δέρμα απαλάσσεται από τα νεκρά κύτταρα,βελτιώνεται ο μεταβολισμός  στον συνδετικό ιστό και έτσι καθαρίζει το δέρμα σε βάθος! Το λεμφικό σύστημα είναι ένα σύστημα κάθαρσης,που απομακρύνει τις βλαπτικές ουσίες,οι οποίες εμποδίζουν την διακυταρική λειτουργία και επομένως την σωστή τροφοδότηση των κυττάρων.Απαραίτητος είναι και ο καθαρισμός ΄δέρματος στο ινστιτούτο.Με τον καθαρισμό  η αισθητικός θα απομακρύνει του ρύπους,τα μαύρα στίγματα,την έντονη λιπαρότητα και θα επαναφέρει την φυσιολογική χλωρίδα της επιδερμίδας!Το ΡΗ του δέρματος είναι συνήθως μεταξύ 4,5 έως 6,5.΄Οσο πιο χαμηλό είναι τόσο καλύτερο είναι το υδρολιπιδικό φίλμ του δέρματος και τοσο λιγότερα βακτηρίδια παρατηρούνται.
          Η περιποίηση του προβληματικού νεανικού δέρματος τόσο στο σπίτι όσο και στην Αισθητικό μας θα έχει θετικά αποτελέσματα.Η θεραπεία απαιτεί κάποιο χρονικό διάστημα ώστε σιγά-σιγά το δέρμα του προσώπου να ανακτήσει την χαμένη του λάμψη και φρεσκάδα,την ενυδάτωση και την λείανση της επιδερμίδας! Η τέλεια και αλαβάστρινη επιδερμίδα απαιτεί φροντίδα και περιποίηση.
   
          
         Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη,Αισθητικός,πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης,μέλος Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης,Πρόεδρος Συλλόγου Πτυχ.Αισθητικών Δωδεκανήσου & Κυκλάδων Νοτίου Αιγαίου(ΣΕΠΑΔΩΚΥ),Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Πτυχ.Αισθητικών Ελλάδας(ΟΣΕΔΑΕ),Αντιπρόεδρος Ο.Ε.Β.Ε. Δωδεκανήσου,υπεύθυνη του κέντρου Ομορφιάς και Υγείας  katerinadayspa στη Ρόδο,οδός Μεγ.Κων/νου 30,τηλ.22410-31016. 

ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ - COOLBODYSCULPTING

Η  Κρυολιπόλυση-Coolbodysculpting  είναι μία απόλυτα ασφαλής μέθοδος εφαρμογής ελεγχόμενου ψύχους, μέσω ενός νέου εξειδικευμένου μηχανήματος σε περιοχές τοπικού πάχους όπως είναι η κοιλιά,οι γλουτοί(ψωμάκια),το πλάι της μέσης,οι μηροί,η πλάτη,το στομάχι,τα μπράτσα,το προγούλι και το εσωτερικό μέρος των γονάτων σε γυναίκες και σε άνδρες.Δέν είναι χειρουργική θεραπεία,ούτε απαιτείται τοπική αναισθησία .Η αναίμακτη αυτή  μέθοδος  αυτή στοχεύει στην οριστική καταστροφή των λιποκυτάρων μέσω του ψύχους γιατί τα λιποκύτταρα είναι ευάλωτα σε χαμηλές θερμοκρασίες.Μετά την καταστροφή τους κρυσταλλοποιούνται,αποπίπτονται και αποβάλλονται από τον οργανισμό διά του λεμφικού συστήματος σταδιακά.Διαρκεί περίπου 1 ώρα και άν χρειασθεί επανάληψη γίνεται μετά από ένα μήνα περίπου για να έχουμε ολοκληρωτική αντιμετώπιση του προβλήματος..Επίσης η μέθοδος αυτή έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε όλα τα στάδια της κυτταρίτιδας.΄Εχει υπολογισθεί ότι με μία μόνο συνεδρία καταστρέφεται το 20% - 40% του τοπικού λίπους.
    Δύο κεφαλές του μηχανήματος τοποθετούνται σε 2 μέρη του σώματος με τοπικό λίπος,δημιουργούν υποπίεση και αναρροφούν την πάσχουσα περιοχή και ξεκινά η ψύξη των λιποκυττάρων στους -5°C έως -9°C  ενώ το άτομο αναπαύεται.Μπορεί να παρουσιασθεί ερύθημα(κοκκίνισμα)στην υπο θεραπεία περιοχή το οποίο θα υποχωρήσει  και το άτομο επιστρέφει αμέσως στις καθημερινές του δραστηριότητες.Είναι ανώδυνη μέθοδος,μή επεμβατική, δέν προκαλεί βλάβες στους γύρω ιστούς και έχει μόνιμα αποτελέσματα.Το αποτέλεσμα κρατάει μέχρι 2 χρόνια.
    Για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα το άτομο πρέπει να  ακολουθεί μιά ισορροπημένη διατροφή και  να πίνει αρκετό νερό για να αποβληθούν τα νεκρά πλέον λιποκύτταρα μέσω της λεμφικής οδού.
     Τα λιπώδη κύτταρα προκύπτουν καθώς το έμβρυο αναπτύσσεται στη μήτρα. Στην ηλικία των 2 ετών πολλαπλασιάζονται και στη συνέχεια να παραμένουν σταθερά μέχρι την εποχή της εφηβείας. Εκεί και πάλι ο αριθμός των λιποκυττάρων μπορεί να αυξηθεί. Το συνολικό άθροισμα που διαμορφώνει ο ενήλικας τον συνοδεύει στην υπόλοιπη ζωή του.
      Στους ενήλικες δεν αυξάνεται ο αριθμός των λιποκυττάρων και η οποιαδήποτε αύξηση του πάχους οφείλεται σε αύξηση του μεγέθους τους
     Η Κρυολιπόλυση μειώνει τον αριθμό των λιποκυττάρων και όχι το μέγεθός τους.Με την μείωση του βάρους του σώματος τα λιποκύτταρα μικραίνουν σε μέγεθος και άν ξαναπάρει βάρος το άτομο αυτό τα λιποκύτταρα ξαναμεγαλώνουν.Με την Κρυολιπόλυση όμως τα λιποκύταρα καταστρέφονται και έτσι άν ξαναπάρει βάρος το άτομο δέν θα συσσωρευθεί νέο λίπος αφού τα λιποκύτταρα αυτά δέν θα υπάρχουν.
    Η διαδικασία της Κρυολιπόλυσης δέν ενέχει επιπλοκές και κινδύνους και τα κατεστραμμένα λιποκύταρα απομακρύνονται σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες μέσω των φυσικών μεταβολικών διεργασιών του οργανισμού.Εάν συνδιασθεί και με μασάζ έχει γρηγορότερα αποτελέσματα.Τι αίσθηση έχουμε;
Αισθανόμαστε ένα ψύχος σε επίπεδο απόλυτα ανεκτό. Οι γύρω ιστοί πχ δέρμα, αγγεία , νέυρα παραμένουν ανέπαφοι.

 Ιδανικοί υποψήφιοι είναι όσοι ελέγχουν τη δίαιτα τους και συγκεκριμένα όσοι ακολουθούν μεσογειακή διατροφή, δεν αποκλίνουν πολύ από το κανονικό τους βάρος κι έχουν τοπική εναπόθεση λίπους
     Τα αποτελέσματα της κρυολιπόλυσης είναι απολύτως συγκρίσιμα με επεμβατικές θεραπείες όπως η λιποαναρρόφηση,αλλάζοντας ριζικά την εμφάνισή μας,δείχνοντας το σώμα μας πιό νεανικό και λεπτό!
   Η μέθοδος της Κρυολιπόλυσης αντενδείκνυται σε καρκινοπαθείς,όταν υπάρχει βηματοδότης ή δακτύλιος στομάχου,σε σοβαρές διαταραχές της κυκλοφορίας του αίματος και σε περιοχές όπου υπάρχει πρόσφατη χειρουργική τομή(μετά το πέρας εξαμηνου επιτρέπεται).
    Είναι εγκεκριμένη μέθοδος από τον FDA Αμερικής,τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων.

        Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη,Αισθητικός,πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης,μέλος Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης,Πρόεδρος Συλλόγου Πτυχ.Αισθητικών Δωδεκανήσου & Κυκλάδων ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΣΕΠΑΔΩΚΥ),Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Πτυχ.Αισθητικών Ελλάδας(ΟΣΕΔΑΕ),Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγ/τιών Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου,υπεύθυνη του κέντρου Ομορφιάς και Υγείας  katerinadayspa στη Ρόδο,οδός Μεγ.Κων/νου 30,τηλ.22410-31016.