Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Ανανεώστε το δέρμα σας μετά το καλοκαίρι!

  Φθινόπωρο! Εποχή  για ανανέωση δέρματος! Μπήκαμε στο Φθινόπωρο και το δέρμα μας χρειάζεται ανανέωση,φροντίδα,ενυδάτωση και επανόρθωση των βλαβών του καλοκαιριού!
         Η ανάγκη για ένα όμορφο και υγιές δέρμα είναι μέλημα πολλών γυναικών και ανδρών,ειδικά όταν έχουν διάφορα δερματικά προβλήματα αλλά πολύ περισσότερο τέτοια εποχή μετά το καλοκαίρι κατα την διάρκεια του οποίου το δέρμα λόγω ζέστης και ήλιου αφυδατώνεται και δημιουργούνται πανάδες,κηλίδες κλπ..Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος,που αναπνέει και ανανεώνεται.΄Ομως εάν δέν το φροντίζουμε σωστά η συσσώρευση νεκρών κυττάρων,σμίγματος και τοξινών το οδηγούν σε πρόωρη γήρανση.
      Η Οξυγονοθεραπεία νέας τεχνολογίας με ψεκασμό καθαρού υπερβαρικού οξυγόνου,έκχυση και εισπνοή είναι μια πολύτιμη θεραπεία οξυγόνωσης,ανανέωσης,βαθιάς ενυδάτωσης και σύσφιξης δέρματος! Είναι γνωστό ότι το οξυγόνο δίνει ζωή στα κύτταρα,λευκαίνει και ξανανοιώνει το δέρμα! .
       Με την οξυγονοθεραπεία αποβάλλονται οι τοξίνες και το δέρμα αποκτά ξανά ροδαλή όψη,λεία υφή και καθαρότητα! Αναδομεί το δέρμα και επανορθώνει τις βλάβες ,απαλύνοντας τις λεπτές ρυτίδες,τις ουλές ακμής,τους διεσταλμένους πόρους,την χαλάρωση και τις δυσχρωμίες!.Καταπολεμά τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια,χαρίζοντας νεανική οψη στο βλέμμα.Ακόμα καταπολεμά την ακμή λόγω των αντιβακτηριακών ιδιοτήτων του.Επιταχύνει την ανανέωση των κυττάρων και ενυδατώνει το δέρμα.
     Το Ενδοδερμικό μασάζ με το SPM αυξάνει τον μεταβολισμό των κυττάρων,ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου+ελαστίνης,αυξάνει την αιματική και λεμφική κυκλοφορία,ενισχύει τον συνδετικό ιστό,λειαίνει την υφή της επιδερμίδας κάνοντάς την βελούδινη!

     Οι Αντιοξειδωτικές θεραπείες δέρματος με βιταμίνη C,Α και Ε ανανεώνουν τα κύτταρα,λευκαίνουν την επιδερμίδα,δρούν σε βάθος του δέρματος με αποτέλεσμα την επανόρθωση των βλαβών από τον ήλιο αλλά και την ενίσχυση του δερματικού φραγμού.
        Η αντιοξειδωτική θεραπεία με βιταμίνη C ενισχύει το αμυντικό σύστημα της επιδερμίδας, προστατεύει από τη δράση των ελευθέρων ριζών, καταπολεμά τις δυσχρωμίες, αυξάνει τη φωτεινότητα του δέρματος, αντιμετωπίζει τη βιολογική γήρανση και τη φωτογήρανση.
       Η θεραπεία με βιταμίνη C είναι ιδανική  μετά το καλοκαίρι όπου η επιδερμίδα είναι ταλαιπωρημένη, αφυδατωμένη και θαμπή εξαιτίας της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.
       Ενυδατική και αντιοξειδωτική θεραπεία γίνεται και με Μεσοθεραπεία!
     Βιταμίνες,αυξητικοί παράγοντες,υαλουρονικό κλπ.ενυδατικά και αντιγηραντικά συστατικά εκχύονται με ειδικό μηχάνημα στο δέρμα με αποτέλεσμα την βαθιά του ενυδάτωση,σφριγηλότητα και θρεψη!
         ΄Ενα άλλο μέσο ανανέωσης είναι το βαθύ πήλιγκ.Το πήλιγκ γινόταν  στα αρχαία χρόνια  στο μεν σώμα με ελαφρόπετρες στο δε πρόσωπο με γάλα,ζάχαρη,αλάτι,κρασί ή και φρούτα.Η βασίλισσα Κλεοπάτρα συνήθιζε να κάνει μπάνιο με γάλα(περιέχει γαλακτικό οξύ)για να αποκτήσει λεία επιδερμίδα.Είναι γνωστό ότι όλα τα παραπάνω προιόντα περιέχουν οξέα που έχουν απολεπιστικές ιδιότητες.
    Τα πήλιγκς που χρησιμοποιούμε σήμερα στο ινστιτούτο είναι επαγγελματικές θεραπείες που στόχο έχουν να αποβάλουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος,να ανανεώσουν τα κύτταρα και να δώσουν καθαρή και φωτεινή όψη στο δέρμα.Χρησιμοποιούνται επίσης στην ακμή,στην μείωση των ουλών και της υπερκεράτωσης του δέρματος,στην μείωση των ανοικτών πόρων,στην θεραπεία του ασφυξιακού δέρματος,στις πανάδες,κηλίδες και στις βλάβες της ακμής.
     Η   αισθητικός αφού αξιολογήσει την κατάσταση του δέρματος (αφυδάτωση,πανάδες,μελαγχρωματικές κηλίδες κλπ.)  θα εφαρμόσει το κατάλληλο ανά περίπτωση πήλιγκ.Τα λεπτά και ευαίσθητα δέρματα απαιτούν μεγάλη προσοχή στην διαδικασία και στο είδος του πήλιγκ (οχι στους κόκκους και στα πολύ δραστικά).Η ποιότητα του δέρματος βελτιώνεται καθώς και η υφή της,που γίνεται λεία και βελούδινη.Με το πέρασμα του χρόνου η διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης επιβραδύνεται με αποτέλεσμα να συσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος νεκρά κύταρα καθιστώντας την επιδερμίδα θαμπή και τραχιά.
   Το πήλιγκ χρησιμοποιείται επίσης και για να μειώσει τις ρυτίδες και να εξαφανίσει τις λεπτές γραμμές αλλά και στις θεραπείες γύρω από τα μάτια,για τις ρυτίδες,τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες.
 

       Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη,Αισθητικός,πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης,υπεύθυνη του κέντρου Ομορφιάς και Υγείας  katerinadayspa στη Ρόδο,οδός Μεγ.Κων/νου 30,τηλ.22410-29504 και 31016. www.katerinadayspa.gr