Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Λαμφικό μασάζ με Πρεσσοθεραπεία για υγιή πόδια χωρίς κατακράτηση υγρών,πρηξήματα και κυτταρίτιδα!

  Η λέμφος είναι το πιό σημαντικό υγρό του ανθρωπίνου σώματος μετά το αίμα γιατί είναι το αμυντικό του σύστημα που βοηθά στην καλή υγεία του οργανισμού! 
     Το λεμφικό μασάζ είναι μια ήπια μάλαξη(μασάζ) που βελτιώνει την υγεία. Στόχος του είναι να προάγει την φυσική αποστράγγιση της λέμφου, του υγρού που απομακρύνει τα απόβλητα του μεταβολισμού.Γίνεται σε όλες τις ηλικίες,ακόμα και στις έφηβες για να απαλλαχθούν από την κατακράτηση υγρών.Κινητοποιεί όλο τον οργανισμό και τις μεταβολικές διαδικασίες,ενισχύοντας και την λιπόλυση.
        Λεμφικό μασάζ γίνεται σήμερα και με την πρεσσοθεραπεία,ένα ειδικό μηχάνημα που συνδιάζει ήπια θερμότητα(αλλά λειτουργεί και χωρίς θερμότητα)και μασάζ!
      Στο λεμφικό μασάζ χρησιμοποιούμε έναν συγκεκριμένο βαθμό (ήπιας) πίεσης, και οι χειρισμοί εκτελούνται με ρυθμικότητα, η οποία αποσκοπεί στην διέγερση της κυκλοφορίας της λέμφου.
      Επειδή το λεμφικό σύστημα δεν περιέχει αντλία, όπως το κυκλοφορικό την καρδιά, εύκολα περιέρχεται σε συμφόρηση και στασιμότητα, η οποία επιδεινώνεται αν το άτομο διάγει καθιστική ζωή,ορθοστασία, δεν τρέφεται σωστά ή έχει ανάλογη κληρονομική προδιάθεση.
     Εφαρμόζεται σε λεμφοιδήματα,σε οιδήματα από έλλειψη κίνησης,σε περιόδους άγχους και στρές,χρόνιες φλεγμονές,μετά από εγχειρήσεις,καταπολεμά το αίσθημα κοπώσεως,τονώνει το ανοσοποιητικό,καταπολεμά τα πρηξήματα των ποδιών,τα αρθριτικά,τους χρόνιους πόνους,την αυπνία, την κατακράτηση υγρών,καταπραύνει τις ημικρανίες ,διώχνει την κυτταρίτιδα αλλά βελτιώνει και την ποιότητα του δέρματος!
   Το λεμφικό μασάζ είναι μια ειδική αντιοιδηματική τεχνική, που κύριο στόχο έχει την παροχέτευση του λεμφικού υγρού, την αναζωογόνηση των ιστών, τη σωστή λειτουργία των οργάνων και τη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος.
     Σε περιόδους άγχους και στρές έχει αποδειχθεί ότι έχει ευεργετικά αποτελέσματα γιατί δρά χαλαρωτικά ενάντια στην ένταση των νεύρων  και των μυών
      Το όμορφο δέρμα, το υγιές σώμα και το καθαρό μυαλό είναι άμεσα εξαρτημένα από τη ροή της λέμφου. Άτομα που ζουν σε μολυσμένο περιβάλλον,κάνουν καθιστική ζωή,κακή διατροφή και είναι συνεχώς υπό πίεση και στρες συνηθίζουν να έχουν μειωμένη λεμφική ροή. Γι’ αυτό το λόγο μπορεί να εμφανίζουν οιδήματα και μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα.
      Η Πρεσσοθεραπεία γίνεται έως και 3 φορές την εβδομάδα  και διαρκεί 30-45 λεπτά ώρας.

 

      Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη,Αισθητικός,Πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης,υπεύθυνη του κέντρου Ομορφιάς και Υγείας  katerinadayspa στη Ρόδο,οδός Μεγ.Κων/νου 30,τηλ.22410-31016 και 29504  . www.katerinadayspa.gr