Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

: Το δέρμα του προσώπου σας έχει θαμπή όψη;

  Πολλές φορές το δέρμα του προσώπου  έχει μιά θαμπή όψη!
       Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν συσωρευθεί πολλά νεκρά κύτταρα στην επιφάνεια του.

        Πώς θα το ξανακάνετε λαμπερό και φωτεινό;

   Ξεκινάμε με ένα βαθύ καθαρισμό προσώπου στην αισθητικό μας,ώστε να απαλλαγούμε από το σμίγμα και τα νεκρά κύταρα που συσωρεύθηκαν είτε λόγω του make up που χρησιμοποιήσαμε περισότερο,είτε λόγω των ρύπων.Το πήλιγκ θα διώξει τα νεκρά κύτταρα ώστε το δέρμα να μπορεί να αναπνεύσει ελεύθερα και να οξυγονωθεί!
      Χρειάζεται όμως προσοχή στα πήλιγκ,γιατί άλλου είδους πήλιγκ χρειάζεται ένα ξηρό δέρμα ή ευαίσθητο και άλλο ένα λιπαρό,μικτό ή ακνεικό δέρμα.Τα πήλιγκς είναι πολλών ειδών(ενζυμικά,μηχανικά,χημικά,με οξέα κ.ά.)και ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες του δέρματος εφαρμόζουμε το κατάλληλο.
    Το μασάζ στο πρόσωπο μετά το πήλιγκ θα βοηθήσει το δέρμα να ανακτήσει την χαμένη του λάμψη και ελαστικότητα.Κάνουμε για 10 λεπτά μασάζ στο πρόσωπο,λαιμό και ντεκολτέ  με ειδικό αρωματικό λάδι ή με κρέμα.΄Αν έχουμε ένα ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα θα χρησιμοποιήσουμε λάδι καλέντουλας,κόκκων σταφυλιού,καρότου,χαμομηλιού,άν λιπαρό και μικτό δέρμα ,δεντρολίβανου,νερολί,λεβάντας και άν γηρασμένο, λάδι τριαντάφυλλου,το οποίο είναι άριστο αντυρρυτιδικό και αντιγηραντικό!.
    Το μασάζ προσφέρει πολλά στην υγεία και ομορφιά του δέρματος! Αρχικά τονώνει την αιματική κυκλοφορία ώστε το αίμα που φθάνει με τις κινήσεις του μασάζ στα ανώτατα στρώματα της επιδερμίδας να μεταφέρει στα κύτταρα θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο.Αυτό βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων.Με το μασάζ ομαλοποιείται η λεμφική κυκλοφορία,απομακρύνονται μέσω της λέμφου οι τοξίνες και τα κατακρατηθέντα προιόντα,ώστε το δέρμα να ανακτήσει την καθαρή και λαμπερή του όψη.Παράλληλα με το μασάζ ενεργοποιούνται(ξυπνούν) οι λειτουργίες  του δέρματος ώστε η κυτταρική ανανέωση να γίνεται με πιό γρήγορους ρυθμούς.Βοηθά στην σύσφιξη όχι μόνο του δέρματος αλλά και των μυών του προσώπου.
   Εκτός από το μασάζ με τα χέρια μπορούμε να κάνουμε με το ειδικό μηχάνημα ενδοδερμικό μασάζ,το οποίο είναι πολύ ευεργετικό και άμεσα συσφικτικό!
    Η τοποθέτηση μάσκας στο πρόσωπο,λαιμό και ντεκολτέ μετά το ευεργετικό μασάζ θα δώσει στο δέρμα τα απαραίτητα συστατικά που έχει ανάγκη: Θα καθαρίσει το λιπαρό και ακνεικό,θα θρέψει το ξηρό και θα απευαισθητοποιήσει το ευαίσθητο! Ανάλογα με τις ανάγκες του είναι και το είδος της μάσκας.Δέν χρησιμοποιούμε την ίδια για όλα τα δέρματα.
       Η Ενυδάτωση του δέρματος είναι η τελική φάση  της περιποίησης του δέρματος για να διώξουμε την θαμπάδα!
     Ο ορρός και η κρέμα θα ενυδατώσουν το δέρμα,άν μάλιστα γίνει και χρήση ειδικού μηχανήματος η ενυδάτωση θα είναι βαθιά,με μεγαλύτερη διάρκεια.Θα βοηθήσει ώστε, τώρα που είμαστε στην αρχή του χειμώνα,το δέρμα να αμυνθεί στην αφυδάτωση που προέρχεται από το ψύχος του εξωτερικού περιβάλλοντος και την ξηρή ατμόσφαιρα της τεχνητής ζέστης των εσωτερικών χώρων του σπιτιού ή της εργασίας.

    Κλέιστε λοιπόν όσο γίνεται πιό σύντομα το ραντεβού σας στην αισθητικό σας γιαυτήν την περιποίηση για να διώξετε την θαμπή όψη του δέρματός σας!



      Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη,Αισθητικός,πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης,μέλος Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης,Πρόεδρος Συλλόγου επαγ/τιών Αισθητικών Δωδ/σου,Αντιπρόεδρος Ο.Σ.Ε.Δ.Α.Ελλάδος,μέλος Δ.Σ.Ομοσπονδίας Επιμελητηρίου Δωδ/σου,υπεύθυνη του κέντρου αισθητικής katerinadayspa στη Ρόδο,οδός Μεγ.Κων/νου 30 τηλ.22410-31016.