Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Περιποίηση δέρματος προσώπου με ευρυαγγείες

ι ευρυαγγείες είναι μικρά επιφανειακά,τριχοειδή  αγγεία σάν ιστός αράχνης,που υπάρχουν κάτω από το δέρμα ή φλεβίδια κόκκινου, μοβ ή μπλε χρώματος. Εμφανίζονται στη μύτη, κάτω από τα βλέφαρα, στα μάγουλα, στο πιγούνι και στη βάση του λαιμού,δημιουργώντας ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα!
Οι λόγοι που εμφανίζονται ευρυαγγείες στο πρόσωπο είναι διαφορετικοί από τους λόγους που εμφανίζονται ευρυαγγείες στα πόδια. Κυρίως η εμφάνιση των ευρυαγγείων στο πρόσωπο οφείλονται:
     Στη φωτογήρανση του δέρματος(υπερβολική έκθεση στον ήλιο),στη ροδόχρου νόσο, μια μορφή ακμής που παρουσιάζεται σε μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες,στην κατάχρηση αλκοόλ,στην  αλλαγή θερμοκρασίας και σε ορισμένες νόσους, όπως ο ερυθηματώδης λύκος, και η συστηματική λήψη κορτιζόνης.
    Σε διαταραχές των οιστρογόνων λόγω κύησης ή εμμηνόπαυσης εμφανίζονται συνήθως  ευρυαγγείες.Ο ήλιος είναι ο κύριος λόγος γιατί κάνει το δέρμα λεπτότερο και προκαλεί απελευθέρωση ουσιών  που δημιουργούν νέα τριχοειδή αγγεία.Γιαυτό το λόγο εμφανίζονται κυρίως στις περιοχές που εκτίθενται περισσότερο στην ηλιακή ακτινοβολία  δηλ.στη μύτη,στα μάγουλα και κάτω απο τα μάτια.Η Ροδόχρους ακμή ειναι η δεύτερη κύρια αιτία γιατί υπάρχει τάση ερυθρότητος του προσώπου και τάση ανάπτυξης νέων τριχοειδών αγγείων.
     Επίσης μια συχνή αιτία εμφάνισης ευρυαγγειών στο πρόσωπο είναι η αποτρίχωση με κερί ,κλωστή ή τσιμπιδάκι, που δημιουργούν τραυματισμό των ιστών και των αγγείων υποδερμικά,όπως και η έντονη τριβή της επιδερμίδας με κάποιο scrub για απολέπιση, γιατί μπορεί να την τραυματίσει και να δημιουργηθούν ευρυαγγείες στο πρόσωπο.Άλλη αιτία  είναι η  έκθεση του προσώπου κοντά σε αναμμένο τζάκι ή εστίες θερμότητος.
      Οι ευρυαγγείες μπορεί να αποτελέσουν «παρενέργεια» των ενέσιμων πληρωτικών ουσιών (Βοτοχ,υαλουρονικό κλπ.) ή της ρινοπλαστικής, καθώς το δέρμα αντιδρά στο τραύμα από την ένεση ή το νυστέρι.
     Αντιμετωπίζονται με Λέιζερ ή με Ενδοδερμικό μασάζ SPM .Το ενδοδερμικό μασάζ ενισχύει μόνιμα τον συνδετικό ιστό  του δέρματος προκαλώντας φυσική πυκνότητα(πάχυνση) και ανανέωση του υποδόριου ιστού,ενώ αυξάνει τον ενδοκυτταρικό μεταβολισμό και την δραστηριότητα των ενζύμων στους ινοβλάστες.
    Το δέρμα πρέπει   να ενυδατώνεται   και να αποφεύγεται η χρήση στυπτικών ουσιών,να μειώνεται το αλκοόλ,να αποφεύγεται η χρήση της σάουνας και το πλύσιμο του προσώπου με ζεστό  ή παγωμένο νερό..Η αντιηλιακή προστασία καθημερινά είναι απαραίτητη!

         Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη,Αισθητικός,Πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης,υπεύθυνη του κέντρου Ομορφιάς και Υγείας  katerina dayspa στη Ρόδο,οδός Μεγ.Κων/νου 30,τηλ.22410-31016 και 29504  .  www.katerinadayspa.gr