Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΞΗΡΟΔΕΡΜΙΑ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗΣ







        
      Η εμμηνόπαυση είναι μιά φυσιολογική περίοδος στη ζωή των γυναικών που έχει σάν αποτέλεσμα την εκδήλωση κάποιων ψυχολογικών και σωματικών συμπτωμάτων.
        Η ξηροδερμία είναι ένα από τα σωματικά συμπτώματα και οφείλεται στην μειωμένη παραγωγή οιστρογόνων και προγεστερόνης..Τα οιστρογόνα,αυτές οι δυνατές ορμόνες, βοηθούν  στον σχηματισμό κολλαγόνου και ελαστίνης,ουσίες που διατηρούν το δέρμα ελαστικό και υγιές.Με την μείωση των οιστρογόνων το δέρμα αφυδατώνεται,γίνεται τραχύ και ξηρό με αίσθημα  κνησμού(φαγούρας)και τραβήγματος.Οι ρυτίδες και οι πανάδες κάνουν την εμφάνισή τους.Η ικανότητα του δέρματος να συγκρατεί την υγρασία μειώνεται και πολλές γυναίκες αναρωτιούνται γιατί αφού χρησιμοποιούν ενυδατικά προιόντα έχουν αυτά τα δυσάρεστα συμπτώματα.
       Η κατάσταση αυτή του δέρματος πρέπει να αντιμετωπίζεται ολιστικά!
      Το μασάζ του δέρματος με ειδικό θρεπτικό λάδι "ξυπνά" τις λειτουργίες του δέρματος,διεγείρεται στο μέγιστο δυνατό η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης,ώστε το δέρμα να έχει την ικανότητα να συγκρατεί την υγρασία και τα θρεπτικά του συστατικά.
       Η φωτοθεραπεία είναι μιά άλλη μέθοδος αντιμετώπισης της ξηροδερμίας και της ενίσχυσης της φυσικής άμυνας του δέρματος.
      Η καθημερινή χρήση αντιηλιακής κρέμας με υψηλό δείκτη προστασίας,χειμώνα-καλοκαίρι, διατηρεί το δέρμα υγιές και ανθεκτικό ενάντια στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.Να μήν  ξεχνάμε και τα χέρια μας προστατεύοντάς τα με αντιηλιακή κρέμα από την αφυδάτωση και τις πανάδες.
      Η χρήση ενυδατικών και θρεπτικών προιόντων για την περιποίηση του δέρματος,το προστατεύει από την ξηρότητα και την αφυδάτωση.
      Η θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης στο ινστιτούτο με την βοήθεια σύγχρονων μηχανημάτων και καλλυντικών νέας γενιάς θα ενυδατώσουν το δέρμα και θα το ενισχύσουν.
      
   Η διατροφή που είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα βοηθά στην αντιμετώπιση της ξηροδερμίας και της αφυδάτωσης.Η πόση περίπου 2 λίτρων νερού ενυδατώνει τον οργανισμό καθημερινά.
  Αποφεύγουμε το πολύ ζεστό νερό στο μπάνιο ή στο ντούς και τα σκληρά σαπούνια με αρώματα.Αμέσως μετά το μπάνιο εφαρμόζουμε ενυδατική κρέμα σε όλο το σώμα.Για το πρόσωπο υπάρχουν ειδικά προιόντα γιαυτήν την ηλικία που αποτρέπουν την δημιουργία ρυτίδων και χαλάρωσης.