Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Πώς να καθαρίσετε τα κεχριά από το πρόσωπό σας!

  Τα κεχριά είναι μικρά λευκά ή κιτρινωπά στίγματα που μοιάζουν με σπυράκια, εμφανίζονται στο πρόσωπο,στήθος ,ή πλάτη και περιέχουν  συσωρευμένη μάζα κερατίνης ουσίας και σμίγματος.Είναι κλειστοί φαγέσωρες και επειδή δέν έρχονται σε επαφή με τον αέρα δέν οξειδώνονται για να αλλάξουν χρώμα και  παραμένου λευκά ή υποκίτρινα.Δέν προκαλούν πόνο ή φαγούρα.Εμφανίζονται σε όλες τις ηλικίες ακόμα και  στην βρεφική.
    Οι αιτίες εμφάνισής τους είναι πολλές κυρίως όμως η απόφραξη του πόρου από υπερρέκριση σμίγματος και συσώρευση νεκρών κυττάρων γύρω από τον σμηγματογόνο αδένα. ΄Αλλες αιτίες είναι η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία,η χρήση ακατάλληλων καλλυντικών προιόντων κ.λπ.
   Αφαιρείται από την Αισθητικό με βαθύ καθαρισμό και χρήση ατμού για να προετοιμαστεί το δέρμα και με την βοήθεια αποστειρωμένης βελόνας μιάς χρήσης γίνεται διάνυξη και εξαγωγή της σκληρής αυτής ουσίας.Δέν πρέπει να προσπαθούμε να τα ανοίξουμε με τα χέρια μας γιατί το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να τραυματίσουμε το δέρμα και ίσως να το μολύνουμε.
      Η αφαίρεση των  σκληρών αυτών στιγμάτων είναι απαραίτητη ,διαφορετικά το δέρμα λόγω των κλειστών πόρων δέν αναπνέει,ασφυκτιά και οδηγείται σε μαρασμό και πρόωρη γήρανση!
   Η χρήση των κατάλληλων καθαριστικών προιόντων δηλ. γαλάκτωμα καθαρισμού που λόγω της μαλακτικότητός του διαλύει το σμίγμα και ενός ήπιου σαπουνιού είναι απαραίτητα για τον καθημερινό καθαρισμό του λιπαρού ,μικτού ή ακνεικού δέρματος.Αντίθετα ο καθαρισμός του δέρματος μόνο με σαπούνι ερεθίζει τους σμιγματογόνους αδένες, εκκρίνουν περισσότερο σμίγμα και ξηραίνουν επιφανειακά το δέρμα.
     Σε περιπτώσεις όπου έχουμε κεχριά σε ένα ξηρό δέρμα αυτά πιθανόν να προέρχονται από την χρήση ακατάλληλης κρέμας,πιθανόν λιπαρής.Πρέπει να συμβουλευόμεθα την αισθητικό μας για την αγορά και χρήση των καλλυντικών προιόντων που χρησιμοποιούμε γιατί το κάθε δέρμα έχει τις ανάγκες του και η αισθητικός κατόπιν προσεκτικής διάγνωσης του δέρματος θα χορηγήσει τα σωστά προίοντα για την περιποίησή του.
     Πολλές γυναίκες έχοντας ένα αφυδατωμένο δέρμα πιστεύουν ότι βάζοντας μια λιπαρή κρέμα θα το ενυδατώσουν.΄Ομως είναι λανθασμένη αντίληψη γιατί σημασία έχει να χρησιμοποιήσουμε ένα καλλυντικό που τα συστατικά του θα απορροφηθούν απο το δέρμα χωρίς να αφήσουν λιπαρότητα,ώστε οι δραστικές ουσίες να εισχωρήσουν σε βάθος.

   Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη,Αισθητικός,πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης,μέλος Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης,Πρόεδρος Συλλόγου Επαγ/τιών Αισθητικών Δωδεκανήσου & Κυκλάδων - ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΣΕΠΑΔΩΚΥ),Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Πτυχ.Αισθητικών Ελλάδας(ΟΣΕΔΑΕ),Αντιπρόεδρος  Ομοσπονδίας Επαγ/τιών Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου,υπεύθυνη του κέντρου Ομορφιάς και Υγείας  katerinadayspa στη Ρόδο,οδός Μεγ.Κων/νου 30,τηλ.22410-31016.