Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Οι Ραγάδες-Ραβδώσεις και πώς αναπλάθονται!

  Οι ραγάδες(ραβδώσεις) είναι ένα αισθητικό πρόβλημα του δέρματος.Εμφανίζονται σε ηλικίες ευαίσθητες, όπως στην εφηβεία,στην εγκυμοσύνη αλλά και σε άλλες περιόδους της ζωής μας.
  Οι παράγοντες δημιουργίας των ραγάδων είναι:1) Η απότομη αύξηση ή μείωση του σωματικού βάρους,2)Η ταχεία ανάπτυξη των οστών στην εφηβεία, καθώς και η απότομη αύξηση ύψους κατά την περίοδο αυτή,3) Η εγκυμοσύνη κατά την οποία αυξάνει το μέγεθος της μήτρας,κατά συνέπεια τεντώνει το δέρμα για αρκετό διάστημα με αποτέλεσμα να σπάνε οι ελαστικές ίνες του δέρματος και να εμφανίζονται οι αντιαισθητικές αυτές ραβδώσεις.Στην αρχή έχουν χρώμα κόκκινο-ιώδες αλλά με την πάροδο του χρόνου ασπρίζουν. 4) Διάφοροι ορμονικοί λόγοι και ενδοκρινολογικά νοσήματα, καθώς και η λήψη ορισμένων φαρμάκων,όπως κορτιζόνη κλπ.5)Κληρονομικοί λόγοι, δηλ. η ποιότητα του δέρματος που κληρονομούμαι απ'τους γονείς μας.Οι άνδρες εμφανίζουν σε πολύ μικρότερο ποσοστό ραγάδες απ'ότι οι γυναίκες.
  Εμφανίζονται κυρίως στην κοιλιά, τους μηρούς,γλουτούς,μπράτσα και στο στήθος.Η ένταση και η έκταση του προβλήματος ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο.
  Το δέρμα μας περιέχει κολλαγόνο και ίνες ελαστίνης. Η ελαστίνη είναι μια πρωτείνη, η οποία δίνει στο δέρμα την ικανότητα να τεντώσει και να επανέλθει στην αρχική του θέση. Το κολλαγόνο διατηρεί το δέρμα σφιχτό και εύπλαστο.
  Μέχρι πρόσφατα η αντιμετώπιση των ραγάδων δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική και αποσκοπούσε είτε στην πρόληψη τους είτε στην  αναχαίτηση της ανάπτυξης τους.
    Χειρουργική θεραπεία ραγάδων δέν υπάρχει.

      Η θεραπεία των ραγάδων-ραβδώσεων γίνεται με συνδυασμό ειδικού πήλιγκ, τοπικού μασάζ,Ραδιοσυχνοτήτων RF και Κοσμητικού βελονισμού(Fraxpeel-Microneedling Roller ή Mesopen).Συνδυάζονται με ειδικούς αναπλαστικούς ορρούς και κρέμες,τα δραστικά συστατικά των οποίων αφομοιώνονται καλύτερα αφού προηγηθεί το μασάζ και το Fraxpeel.
        Οι Ραδιοσυχνότητες διεγείρουν τους ινοβλάστες να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη εκ νέου με αποτέλεσμα το κατεστραμμένο δέρμα αντικαθίσταται με καινούργιο και οι ραγάδες σβήνουν σιγά-σιγά.Παράλληλα έχουμε και σύσφιξη δέρματος.
      Πραγματική επανάσταση στην αντιμετώπισή τους έφερε μία μικροσυσκευή, το FRAXPEEL-MICRONEEDLING ROLLER THERAPY  ή MESOPEN.Είναι ένα ΡΟΛΕΡ που έχει ενσωματωμένες μικροσκοπικές ατσαλένιες βελόνες και καθώς γλυστρά πάνω στην επιδερμίδα, στις ραγάδες προκαλεί νυγμούς στην κεράτινη στοιβάδα, το δέρμα γίνεται περισσότερο δεκτικό στους ειδικούς αναπλαστικούς ορούς που έχουμε εφαρμόσει στο δέρμα,τροφοδοτώντας το παράλληλα με αυξητικούς παράγοντες,βιταμίνες Α,Ε και C.
  Παράλληλα αυτός ο <<κοσμητικός βελονισμός>> σε συνδυασμό με το μασάζ επιτυγχάνει την καλύτερη οξυγόνωση του δέρματος λόγω της αύξησης της κυκλοφορίας του αίματος,ξεκινά η επούλωση των σπασμένων ινών ελαστίνης,διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου,αναπλάθεται το εσωτερικό του δέρματος από μέσα προς τα έξω,οδηγόντας σε ένα υγιές,σφριγηλό και νεανικό δερμα.Αποτέλεσμα είναι η ανάπλαση των ραγ'αδων ,αφού ανανεώνεται ο όγκος των ιστών, αυξάνεται η σύσφιξη του δέρματος και η τόνωση αυτού.
     Η θεραπεία έχει καλύτερα αποτελέσματα σε νεαρά άτομα εν σχέσει με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ,όπως συμβαίνει με όλες τις θεραπείες και ο λόγος είναι ότι στα νεαρά άτομα η κυτταρική ανανέωση είναι γρηγορότερη απ΄ότι στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας!
     Οι κρέμες για τις ραγάδες δρούν προστατευτικά και όχι θεραπευτικά,δεν εξαλείφονται με επαλήψεις προϊόντων.Παράλληλα φροντίζουμε για την ενυδάτωση του οργανισμού και του δέρματος,πίνοντας πολύ νερό,τρώγωντας υγιεινά για να παίρνουμε τις απαραίτητες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά,τηρούμε το βάρος μας σταθερό και αποφεύγουμε το κάπνισμα και το αλκοόλ.
    Με αυτήν την θεραπεία στο ινστιτούτο θα απαλλαγείτε από τις αντιαισθητικές ραγάδες!


      Κατερίνα Παπασάββα -Λαμπαδάκη,πτυχ.Αισθητικός Αθηνών και Βιέννης,μέλος Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης,υπευθυνη του κέντρου Ομορφιάς και Υγείας  www.katerinadayspa.gr
στη Ρόδο,Μεγ΄/Κων/νου 30 τηλ..22410-31016,Πρόεδρος Σωματείου Επαγ/τιών Αισθητικών Δωδ/σου, Αντιπρ'οεδρος  Ο.Σ.Ε.Δ.Α.Ελλάδος,μέλος Δ.Σ.Ομοσπονδίας΅Επαγ/τιών Επιμελητηρίου Δωδ/σου,μέλος  CIDESCO International.