Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

    Είμαστε στον Μάρτιο τον πρώτο μήνα της ΄Ανοιξης!
  Οι ανάγκες περιποίησης του δέρματός μας αλλάζουν ανάλογα με την εποχή.
      Ο ανοιξιάτικος ήλιος καίει επικίνδυνα γιαυτό το δέρμα μας χρειάζεται περισσότερη προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία,ώστε να αποφευχθεί η εμφάνιση πανάδων και κηλίδων.  
       Με την αλλαγή της εποχής,από τον χειμώνα στην άνοιξη,αλλάζουν και οι ανάγκες της επιδερμίδας μας.Ο χειμώνας φεύγοντας αφήνει μιά θαμπή όψη  και τραχιά υφή στο δέρμα.Για να διώξουμε αυτήν την θαμπή όψη και τραχιά υφή πρέπει να επισκεφθούμε την αισθητικό μας για ένα βαθύ καθαρισμό και πήλιγκ του δέρματος,τόσο του προσώπου όσο και του σώματος.Με την περιποίηση αυτή θα φύγουν τα νεκρά κύτταρα,το δέρμα θα αναζωογονηθεί και θα λάμψει!Οι θεραπείες προσώπου με αντιοξειδωτικά συστατικά και βιταμίνη  C θα ενισχύει το δέρμα ώστε να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις πρώτες ζεστές ακτίνες του ήλιου,ενισχύοντάς το ενάντια στην φωτογήρανση.
        Τα προιόντα που θα χρησιμοποιούμε τώρα από την άνοιξη και μετά θα πρέπει να διαφέρουν απ΄αυτά του χειμώνα,να είναι πιό "ελαφριά".Αποφεύγουμε την χρήση σαπουνιών για το καθάρισμα του προσώπου.Η καθημερινή χρήση της αντιηλιακής κρέμας είναι απαραίτητη,μετά την ενυδατική.Πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν μάσκες για το πρόσωπο,που αγοράζουν απο το εμπόριο χωρίς να ξέρουν τις πραγματικές ανάγκες της επιδερμίδας τους.Για τα ξηρά και ευαίσθητα δέρματα αποφεύγουμε τις μάσκες με άργιλο γιατί "στεγνώνουν" περισσότερο το δέρμα,σάν απορροφητικές που είναι και δημιουργούν ένα αίσθημα κνησμού και απολέπισης.
     Κύριο μέλημά μας είναι η ενυδάτωση του δέρματος και η αντιηλιακή προστασία ,η πρώτη θα το προστατεύσει από την αφυδάτωση και η δεύτερη από την φωτογήρανση.
       Αλλεργικές αντιδράσεις  εμφανίζονται τώρα την ΄Ανοιξη,όπως η κνίδωση και η αλλεργική δερματίτιδα που οφείλονται κυρίως στην αυξημένη παρουσία αλλεργιογόνων στο περιβάλλον,όπως είναι η γύρη,τα ακάρεα κλπ.αλλά και στην απότομη έκθεση στον ήλιο.ωτογήρανση.
       Το δέρμα των χεριών χρειάζεται ενυδάτωση αλλά και αντιηλιακή προστασία,ώστε να αποτραπεί η εμφάνιση κηλίδων και πανάδων από την έκθεση στον ανοιξιάτικο ήλιο.Γιαυτό καθημερινά στα χέρια μας βάζουμε αντιηλιακή κρέμα.

     Η περιποίηση των κάτω άκρων με ένα πεντικιούρ για την απομάκρυνση των σκληρύνσεων θα ανακουφίσει τα πόδια μας, που τους χειμερινούς μήνες ασφυκτιούν μέσα στις μπότες και τα κλειστά παπούτσια.
     Για το καθημερινό μας μακιγιάζ χρησιμοποιούμε πιό ελαφριά make-up,φωτεινά χρώματα και όχι μουντά και σκούρα!
     Την διατροφή μας πρέπει να την εμπλουτίσουμε με πολλά φρέσκα φρούτα και σαλάτες ,που χαρίζουν ομορφιά και υγεία στο δέρμα.
    Η αποφυγή του καπνίσματος και ο καλός ύπνος βοηθούν στην καλή οξυγόνωση των ιστων και ειδικά του δέρματος.

               Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη,Αισθητικός,πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης,μέλος Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης,Πρόεδρος Συλλόγου Πτυχ.Αισθητικών Δωδεκανήσου & Κυκλάδων ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΣΕΠΑΔΩΚΥ),Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Πτυχ.Αισθητικών Ελλάδας(ΟΣΕΔΑΕ),Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγ/τιών Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου,υπεύθυνη του κέντρου Ομορφιάς και Υγείας  katerinadayspa στη Ρόδο,οδός Μεγ.Κων/νου 30,τηλ.22410-31016.