Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ - COOLBODYSCULPTING

Η  Κρυολιπόλυση-Coolbodysculpting  είναι μία απόλυτα ασφαλής μέθοδος εφαρμογής ελεγχόμενου ψύχους, μέσω ενός νέου εξειδικευμένου μηχανήματος σε περιοχές τοπικού πάχους όπως είναι η κοιλιά,οι γλουτοί(ψωμάκια),το πλάι της μέσης,οι μηροί,η πλάτη,το στομάχι,τα μπράτσα,το προγούλι και το εσωτερικό μέρος των γονάτων σε γυναίκες και σε άνδρες.Δέν είναι χειρουργική θεραπεία,ούτε απαιτείται τοπική αναισθησία .Η αναίμακτη αυτή  μέθοδος  αυτή στοχεύει στην οριστική καταστροφή των λιποκυτάρων μέσω του ψύχους γιατί τα λιποκύτταρα είναι ευάλωτα σε χαμηλές θερμοκρασίες.Μετά την καταστροφή τους κρυσταλλοποιούνται,αποπίπτονται και αποβάλλονται από τον οργανισμό διά του λεμφικού συστήματος σταδιακά.Διαρκεί περίπου 1 ώρα και άν χρειασθεί επανάληψη γίνεται μετά από ένα μήνα περίπου για να έχουμε ολοκληρωτική αντιμετώπιση του προβλήματος..Επίσης η μέθοδος αυτή έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε όλα τα στάδια της κυτταρίτιδας.΄Εχει υπολογισθεί ότι με μία μόνο συνεδρία καταστρέφεται το 20% - 40% του τοπικού λίπους.
    Δύο κεφαλές του μηχανήματος τοποθετούνται σε 2 μέρη του σώματος με τοπικό λίπος,δημιουργούν υποπίεση και αναρροφούν την πάσχουσα περιοχή και ξεκινά η ψύξη των λιποκυττάρων στους -5°C έως -9°C  ενώ το άτομο αναπαύεται.Μπορεί να παρουσιασθεί ερύθημα(κοκκίνισμα)στην υπο θεραπεία περιοχή το οποίο θα υποχωρήσει  και το άτομο επιστρέφει αμέσως στις καθημερινές του δραστηριότητες.Είναι ανώδυνη μέθοδος,μή επεμβατική, δέν προκαλεί βλάβες στους γύρω ιστούς και έχει μόνιμα αποτελέσματα.Το αποτέλεσμα κρατάει μέχρι 2 χρόνια.
    Για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα το άτομο πρέπει να  ακολουθεί μιά ισορροπημένη διατροφή και  να πίνει αρκετό νερό για να αποβληθούν τα νεκρά πλέον λιποκύτταρα μέσω της λεμφικής οδού.
     Τα λιπώδη κύτταρα προκύπτουν καθώς το έμβρυο αναπτύσσεται στη μήτρα. Στην ηλικία των 2 ετών πολλαπλασιάζονται και στη συνέχεια να παραμένουν σταθερά μέχρι την εποχή της εφηβείας. Εκεί και πάλι ο αριθμός των λιποκυττάρων μπορεί να αυξηθεί. Το συνολικό άθροισμα που διαμορφώνει ο ενήλικας τον συνοδεύει στην υπόλοιπη ζωή του.
      Στους ενήλικες δεν αυξάνεται ο αριθμός των λιποκυττάρων και η οποιαδήποτε αύξηση του πάχους οφείλεται σε αύξηση του μεγέθους τους
     Η Κρυολιπόλυση μειώνει τον αριθμό των λιποκυττάρων και όχι το μέγεθός τους.Με την μείωση του βάρους του σώματος τα λιποκύτταρα μικραίνουν σε μέγεθος και άν ξαναπάρει βάρος το άτομο αυτό τα λιποκύτταρα ξαναμεγαλώνουν.Με την Κρυολιπόλυση όμως τα λιποκύταρα καταστρέφονται και έτσι άν ξαναπάρει βάρος το άτομο δέν θα συσσωρευθεί νέο λίπος αφού τα λιποκύτταρα αυτά δέν θα υπάρχουν.
    Η διαδικασία της Κρυολιπόλυσης δέν ενέχει επιπλοκές και κινδύνους και τα κατεστραμμένα λιποκύταρα απομακρύνονται σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες μέσω των φυσικών μεταβολικών διεργασιών του οργανισμού.Εάν συνδιασθεί και με μασάζ έχει γρηγορότερα αποτελέσματα.Τι αίσθηση έχουμε;
Αισθανόμαστε ένα ψύχος σε επίπεδο απόλυτα ανεκτό. Οι γύρω ιστοί πχ δέρμα, αγγεία , νέυρα παραμένουν ανέπαφοι.

 Ιδανικοί υποψήφιοι είναι όσοι ελέγχουν τη δίαιτα τους και συγκεκριμένα όσοι ακολουθούν μεσογειακή διατροφή, δεν αποκλίνουν πολύ από το κανονικό τους βάρος κι έχουν τοπική εναπόθεση λίπους
     Τα αποτελέσματα της κρυολιπόλυσης είναι απολύτως συγκρίσιμα με επεμβατικές θεραπείες όπως η λιποαναρρόφηση,αλλάζοντας ριζικά την εμφάνισή μας,δείχνοντας το σώμα μας πιό νεανικό και λεπτό!
   Η μέθοδος της Κρυολιπόλυσης αντενδείκνυται σε καρκινοπαθείς,όταν υπάρχει βηματοδότης ή δακτύλιος στομάχου,σε σοβαρές διαταραχές της κυκλοφορίας του αίματος και σε περιοχές όπου υπάρχει πρόσφατη χειρουργική τομή(μετά το πέρας εξαμηνου επιτρέπεται).
    Είναι εγκεκριμένη μέθοδος από τον FDA Αμερικής,τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων.

        Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη,Αισθητικός,πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης,μέλος Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης,Πρόεδρος Συλλόγου Πτυχ.Αισθητικών Δωδεκανήσου & Κυκλάδων ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΣΕΠΑΔΩΚΥ),Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Πτυχ.Αισθητικών Ελλάδας(ΟΣΕΔΑΕ),Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγ/τιών Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου,υπεύθυνη του κέντρου Ομορφιάς και Υγείας  katerinadayspa στη Ρόδο,οδός Μεγ.Κων/νου 30,τηλ.22410-31016.