Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΛΕΜΦΙΚΟ ΜΑΣΑΖ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ!



        Το λεμφικό σύστημα του ανθρωπίνου σώματος είναι ένα δίκτυο αγγείων που απομακρυνουν  από το σώμα τα άχρηστα προιόντα μεταβολισμού των κυττάρων δηλαδή την λέμφο.Η σωστή λειτουργία  του λεμφικού συστήματος παίζει καθοριστικό ρόλο για την υγεία του οργανισμού .Κάθε διαταραχή στο σύστημα αυτό προκαλεί προβλήματα υγείας και αισθητικά  του δέρματος,λόγω κατακράτησης υγρών και τοξινών.
     Το λεμφικό μασάζ(μάλαξη)βοηθά και ομαλοποιεί την ροή της λέμφου με αποτέλεσμα την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.Αντιμετωπίζει όλες τις διαταραχές της λεμφικής κυκλοφορίας  αποτελεσματικά.
    Οι παθήσεις του λεμφικού συστήματος ήταν γνωστές από παληά,μάλιστα ο Ιπποκράτης είχε ασχοληθεί με την θεραπεία ασθενειών του λεμφικού συστήματος μέσω της χειροπρακτικής.
    Το λεμφικό σύστημα βοηθά στην διατήρηση της ισορροπίας των υγρών του σώματος και στην άμυνα του οργανισμού ενάντα σε παθογόνους παράγοντες.Καθαρίζει τους ιστούς και το δέρμα από τα νεκρά κύταρα,τις τοξίνες,τα βακτηρίδια,τους ιούς και τα άχρηστα προιόντα του μεταβολισμού.
    ΄Οταν το λεμφικό σύστημα δέν λειτουργεί σωστά έχουμε διάφορα προβλήματα όπως:
Πόνους στις αρθρώσεις,πρησμένα πόδια,πονοκεφάλους,ημικρανίες,κράμπες,αρθρίτιδα,κούραση,μελαγχολία και κακή διάθεση,φλεγμονές και συχνά κρυολογήματα,ακμή,κυτταρίτιδα κ.ά.
   Όλες οι διαταραχές της λέμφου  προκαλούν αλλοιώσεις στην εμφάνιση και ποιότητα του δέρματος.Η καλή λειτουργία του λεμφικού συστήματος διαταράσσεται από κάποιες παθήσεις αλλά και από την κακή διατροφή,την μειωμένη πρόσληψη νερού και το  στρές.

        Το λεμφικό μασάζ είναι το καλύτερο όπλο για την αντιμετώπιση της κακής λειτουργίας του λεμφικού συστήματος.Καθαρίζει τον οργανισμό από παθογόνους παράγοντες ,διεγείρει την κυκλοφορία του λεμφικού συστήματος,αποτοξινώνει,τονώνει τους μύς και έχει καταπραυντικές και αναλγητικές ιδιότητες,προκαλώντας παράλληλα χαλάρωση και ευεξία.Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και την άμυνα του οργανισμού.Καταπολεμά το άγχος και μειώνει τα οιδήματα(πρηξίματα).Καταπολεμά την αυπνία και τις διαταραχές του ύπνου,την δυσκοιλιότητα,βοηθά στην μείωση του σωματικού βάρους,του τοπικού πάχους και ανακουφίζει τα πρησμένα πόδια καταπολεμώντας το πρήξιμο,λόγω της αντιοιδηματικής και αποσυμφορητικής του δράσης.Γίνεται και με τα χέρια και με ειδικά μηχανήματα ηλεκτροθεραπείας ή ενδοδερμικού μασάζ.
     Στο πρόσωπο καταπολεμά τις ρυτίδες και την ακμή(μή φλεγμονώδη),ομαλοποιεί την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα την καλύτερη οξυγόνωση και θρέψη ιστών και κυτττάρων.Το δέρμα γίνεται λείο,ελαστικό,ανανεωμένο,σφριγηλό και σφικτό.Καθαρίζει την επιδερμίδα,ομορφαίνει το δέρμα και αυξάνει την οξυγόνωση του.Οι σακούλες και τα πρηξίματα  κάτω από τα μάτια εξαφανίζονται.
     Για το λεμφικό μασάζ  χρησιμοποιείται φυτικό λάδι και αιθέρια έλαια.