Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ!          Ομορφιά σημαίνει αγάπη,γνώση και φροντίδα για τον εαυτό μας.Είναι η αποδοχή του εαυτού μας με προσπάθεια βελτίωσής του.
     Από την αρχαιότητα η ομορφιά απασχολούσε τις γυναίκες και ήξεραν να περιποιούνται το δέρμα τους με διάφορα φυσικά προιόντα της εποχής εκείνης όπως γάλα,μέλι,αρωματικά λάδια,κρασί,άγρηα φυτά και βότανα,άργιλο,πηλό κ.ά.΄Εφτιαχναν κρέμες ενάντια στις ρυτίδες από βούτυρο φρέσκο,αλεύρι ,λάδι εληάς και γάλα.Φρόντιζαν για τον καθαρισμό του δέρματός των κτίζοντας τα θερμά λουτρά,τα χαμάμ,τα λασπόλουτρα κλπ.
      Με τις αισθητικές περιποιήσεις που προσφέρουν σήμερα οι άνθρωποι στον εαυτό τους,επιδιώκουν την καλύτερη εμφάνιση ώστε να αισθάνονται ωραία με τον εαυτό τους,να αυξάνεται η αυτοπεποίθησή τους δείχνοντας νεώτεροι και να συγκεντρώνουν την προσοχή των άλλων με την ελκυστική παρουσία τους.
     Σήμερα οι Αισθητικοί έχουν υψηλό επίπεδο γνώσεων και με την βοήθεια της τεχνολογίας,της συνεχούς ενημέρωσης και την χρήση των καταλλήλων καλλυντικών σκευασμάτων,καλύτπουν  τις ανάγκες των ενδιαφερομένων για τα επιθυμητά αποτελέσματα.
    ΄Αν και η κρίση έχει μπεί για τα καλά στη ζωή μας εν τούτοις επιβάλλεται η γυναίκα να έχει ωραία εμφάνιση,με υγιές και όμορφο δέρμα χωρίς σπυράκια,τριχοφυία,ρυτίδες,χαλάρωση και πανάδες.Η εξωτερική της εμφάνιση είναι παράγοντας καθοριστικός για την αποδοχή της από το κοινωνικό  και εργασιακό περιβάλλον.
     Ανάλογα με την εποχή που διανύουμε είναι και οι αισθητικές περιποιήσεις.
      Tώρα τo φθινόπωρο το δέρμα έχει τις δικές του ανάγκες.Είναι η πιό απαιτητική εποχή για ενυδάτωση και φροντίδα μετά το καλοκαίρι.Η βαθιά ενυδάτωση του δέρματος είναι απαραίτητη και πρέπει να συνδυάζεται με εντατική φροντίδα στο σπίτι για να ολοκληρωθεί το αποτέλεσμα.Ξεκινάμε με ένα πήλιγκ που θα διώξει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα,συνεχίζουμε με μιά θεραπεία λεύκανσης για να διώξουμε τις πανάδες και τις σκουρόχρωμες κηλίδες και τελειώνουμε με μιά αντιοξειδωτική θεραπεία για ανανέωση των κυττάρων!
   Μετά την παραπάνω αγωγή το δέρμα ενυδατώνεται,ενισχύεται η αντοχή του,αποκτά λεία υφή,η θαμπή του όψη φεύγει, έρχεται η λάμψη και τα κύτταρα ανανεώνονται αφού ενεργοποιείται η κυτταρική λειτουργία!Παράλληλα διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης,μειώνονται οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες και αποκτά φρεσκάδα υγείας.
     Στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε η εξωτερική εμφάνιση επηρεάζει σημαντική την ψυχική μας υγεία και την καθημερινότητά μας.Οι αισθητικές περιποιήσεις αφορούν και τις γυναίκες και τους άνδρες σε αντίθεση με το παρελθόν,όπου η περιποίηση ήτο γυναικείο προνόμιο.Σήμερα οι άνδρες φροντίζουν για την προσεγμένη εξωτερική τους εμφάνιση,επισκέπτονται τα ινστιτούτα αισθητικής λόγω επαγγελματικού,κοινωνικού και πολιτισμικού επιπέδου.