Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ;


      Το όμορφο και υγιές δέρμα δέν είναι πλέον μόνο γυναικείο προνόμιο αλλά και ανδρικό!
 Το ανδρικό δέρμα διαφέρει από το γυναικείο,είναι πιό παχύ και πιό λιπαρό εξ αιτίας των ορμονών αλλά και πιό ανθεκτικό.΄Ομως έχει και αυτό τις ανάγκες του για περιποίηση τόσο στο σπίτι όσο και στο ινστιτούτο για τις ανάλογες θεραπείες και κούρες.΄Ολα εξαρτώνται από την ηλικία,τον τρόπο ζωής και την έκθεση ή μή στην ηλιακή ακτινοβολία.Πολλοί το εγκαταλείπουν στην τύχη του ή άλλοι δέν το περιποιούνται σωστά!Το άγχος και  στρές της εποχής,η μόλυνση της ατμόσφαιρας,οι κλιματικές συνθήκες,το κάπνισμα και το αλκοόλ επιβαρύνουν την υγεία του ανδρικού δέρματος.
     Στα νεαρά ανδρικά άτομα έχουμε ηυξημένη λιπαρότητα δέρματος που πολλές φορές συνοδεύεται από ακμή.Οι ρύποι και τα νεκρά κύτταρα που συσωρεύονται το κάνουν τραχύ.Η ακμή δημιουργείται γιατί δέν καθαρίζουν πρωί-βράδυ το δέρμα τους με ένα ειδικό καθαριστικό για να απομακρύνεται το σμίγμα και τα νεκρά κύτταρα που φράσσουν τους πόρους του δέρματος.΄Ετσι το δέρμα ασφυκτιά,αρχικά δημιουργούνται οι φαγέσωρες(μπιμπίκια)και μετά εμφανίζονται τα σπυράκια με πύον και οι κύστες.
     Ο σύγχρονος τρόπος ζωής επηρεάζει άμεσα και την ανδρική επιδερμίδα,ώστε να χρειάζεται ενυδάτωση,προστασία και φροντίδα,χειμώνα-καλοκαίρι. Με το καθημερινό ξύρισμα προκαλούνται μικροτραυματισμοί , κοκκινίλες και το δέρμα αποκτά ευαισθησία και αφυδατώνεται.
    Στην  ηλικία των 30-40 ετών εάν δέν ενυδατώνεται το δέρμα,δέν γίνεται χρήση προιόντων με αντιγηραντικές ουσίες και δέν προστατεύεται με αντιηλιακή κρέμα γρήγορα εμφανίζονται οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες,οι δυσχρωμίες και η χαλάρωση.Κάτω από τα μάτια σχηματίζονται σακούλες και ενίοτε μαύροι κύκλοι.
     Από την νεαρή ηλικία οι άνδρες πρέπει να συμβουλεύονται αισθητικό για να μάθουν πώς θα περιποιούνται το δέρμα τους ώστε να διατηρηθεί υγιές μέχρι τα γεράματα.Η χρησιμοποίηση ακατάλληλων προιόντων και η παραμέληση περιποίησης του δημιουργεί προβλήματα οδηγώντας το σε πρόωρη γήρανση.
     Ο μηνιαίος βαθύς  καθαρισμός στην Αισθητικό είναι απαραίτητος για την αφαίρεση του σμίγματος και των νεκρών κυττάρων που φράσουν τους πόρους του δέρματος.
     Η καθημερινή αντιηλιακή προστασία καθ΄όλο το έτος,προφυλάσσει το δέρμα από την φωτογήρανση,την αφυδάτωση και την εμφάνιση δυσχρωμιών.
    Οι αντιγηραντικές κρέμες με βιταμίνες,ρετινόλη και πεπτίδια καθυστερούν την γήρανση του δέρματος.
    Οι θεραπείες στο ίνστιτούτο θα επανορθώσουν  βλάβες  που έχει το ανδρικό δέρμα και θα παρατείνουν την νεότητά του!