Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΡΟΔΙ : ΣΥΜΒΟΛΟ ΚΑΛΟΤΥΧΙΑΣ, ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ!


        Τό ρόδι είναι σύμβολο καλοτυχίας,γονιμότητας και αιωνιότητας,σχετίζεται δε με έθιμα γαμου,θανάτου και ανάστασης.
   Ο χυμός του περιέχει πολύτιμα συστατικά για την υγεία μας και συντελεί στην ομορφιά του δέρματος  !Μάλιστα θεωρείται φρούτο με αντικαρκινική δράση.Περιέχει βιταμίνες Κ,C,E,Β6,χαλκό,κάλλιο,σίδηρο,μαγγάνιο,φόσφωρο,ασβέστιο,αντιοξειδωτικά,πολυφαινόλες,φυλικό και ελλαγικό οξύ.Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, μειώνει τις φλεγμονές όπως στην οστεοαρθρίτιδα αλλά και βοηθά στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων του αίματος.Ο χυμός του περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά απ΄ότι το κόκκινο κρασί,το πράσινο τσάι και το πορτοκάλι.Το κάλλιο που περιέχει βοηθά στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και της κατακράτησης υγρών.Προστατεύει από την αθηρωματική πλάκα τις αρτηρίες και ωφελεί στις καρδιοαγγειακές παθήσεις.Η πόση χυμού ροδιού βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και της κυκλοφορίας του αίματος.Βοηθά στην επούλωση των τραυμάτων.Ενισχύει τους ινοβλάστες που παράγουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη ώστε να διατηρείται η ελαστικότητα του δέρματος.Αυτό αποτρέπει την δημιουργία των ρυτίδων και λεπτών γραμμών.

       Οι ευεργετικές δράσεις στην υγεία του δέρματος οφείλονται αφ΄ενός μέν στην βιταμίνη C που προάγει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης,αφ΄ετέρου στα αντιοξειδωτικά που καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες και καθυστερούν την γήρανση του δέρματος.Η πολύτιμη αντιγηραντική του δράση το καθιστά άριστο συστατικό καλλυντικών προιόντων,κυρίων ορών ,κρεμών και μασκών.Διεγείρει την κυτταρική λειτουργία,αναζωογονεί και αναδομεί τα κύτταρα κάνοντας την επιδερμίδα λαμπερή,σφριγηλή και λεία στην υφή!Ενυδατώνει το δέρμα σε βάθος και λειαίνει τις ρυτίδες.Δρά καλμαντικά στα εγκαύματα και καταπολεμά την ξηροδερμία και αφυδάτωση.Επαμορθώνει τις βλάβες του δέρματος εσωτερικά και τονώνει τα κερατινοκύτταρα.Σε δέρματα με έκζεμα και ψωρίαση έχει ηρεμιστικές-καλμαντικές ιδιότητες.
    Στα λιπαρά δέρματα συσφίγγει του ανοικτούς πόρους εξισορροπώντας την λιπαρότητα και την γυαλάδα της επιδερμίδας.Επίσης ρυθμίζει το ρΗ του δέρματος.
    Σε δέρματα με ακμή ρυθμίζει την παραγωγή σμίγματος που είναι αιτία δημιουργίας της.
    Προστατεύει από την πρόωρη γήρανση,το οξειδωτικό στρές και την φωτογήρανση γιαυτό και χρησιμοποιείται σε αντιηλιακές κρέμες και λοσιόν.
    Στα προιόντα περιποίησης μαλλιών,χάρις στα πολύτιμα συστατικά του,προστατεύει την τρίχα από την αλλοίωση και την φθορά,χαρίζοντας λαμψη,απαλότητα και ελαστικότητα.