Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019





 Είναι χρήσιμη η τονωτική λοσιόν?


   
     Τονωτική λοσιόν είναι το υγρό καλλυντικό (με βάση το νερό) ,με πολλά ευεργετικά συστατικά,που το χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε το πρόσωπο και να του χαρίσουμε ενυδάτωση και λάμψη. Μία τονωτική λοσιόν στην ουσία καθαρίζει το πρόσωπο από υπολείμματα του καθαριστικού που χρησιμοποιούμε ανάλογα με τον τύπο του δέρματος,τα νεκρά κύτταρα,γιαυτό πάντα το βαμβάκι μετά την τονωτική λοσιόν δέν φαίνεται καθαρό! Έχει ουσίες καταπραϋντικές που ενυδατώνουν το δέρμα, το δροσίζουν και το αναζωογονούν. Kατά κάποιο τρόπο  προετοιμάζει το δέρμα να δεχθεί τα καλλυντικά προιόντα περιποίησης(ορούς,κρέμες κλπ.) Επαναφέρει το PH του δέρματος στα φυσιολογικά επίπεδα.Ένα υπέρ-λιπαρό δέρμα μετά το καθαριστικό προιόν  δέν θα   "τραβάει" ,μια κατάσταση που συμβαίνει όταν χρησιμοποιούμε καθαριστικά σαπούνια πιστεύοντας ότι καθαρίζουμε καλύτερα το υπερ-λιπαρό ή ακνεικό δέρμα!
    Υπάρχουν διαφόρων ειδών τονωτικές λοσιόν ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και τις ανάγκες του.
     Πολλές τονωτικές λοσιόν  έχουν αντιμικροβιακή και αντιβακτηριδιακή δράση με αποτέλεσμα να προστατεύουν το δέρμα από μολύνσεις.Οι τονωτικές λοσιόν για ξηρά και αφυδατωμένα δέρματα περιέχουν περισσότερους ενυδατικούς και μαλακτικούς  παράγοντες. Για λιπαρά,μεικτά και ακνεικά δέρματα περιέχουν περισσότερους αντιβακτηριδιακούς, αντισηπτικούς και εξισορροπητικούς της λιπαρότητας παράγοντες.
     Πολλές πιστεύουν ότι είναι περιττή η χρήση της τονωτικής λοσιόν και δέν την χρησιμοποιούν! Αντίθετα όμως γιατί  δροσίζει, τονώνει και αναζωογονεί το πρόσωπο, σφίγγει τους διεσταλμένους πόρους και χαρίζει στο δέρμα μια υπέροχη αίσθηση φρεσκάδας και ευεξίας..
      Υπάρχουν στην αγορά πολλές τονωτικές λοσιόν, ειδικά για λιπαρά, μεικτά και ακνεϊκά δέρματα που περιέχουν αλκοόλ. Το αλκοόλ είναι ότι χειρότερο για το δέρμα, μπορεί να σκοτώνει τα μικρόβια και τα βακτηρίδια όμως παράλληλα αφαιρεί εντελώς τον μανδύα προστασίας του δέρματος και το αφήνει εντελώς γυμνό. Για το λόγο αυτό όλες οι λοσιόν με αλκοόλ αφήνουν το δέρμα ξηρό και  με αίσθηση "τραβήγματος". Χρειάζεται προσοχή στη χρήση αυτών γιατί μετά από συνεχή χρήση το δέρμα αφυδατώνεται και "σπάει" γρήγορα.
     Χρήσιμη λοιπόν η τονωτική λοσιόν γιατί ολοκληρώνει τον καθαρισμό του δέρματος στο σπίτι!

   Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη,Αισθητικός,πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης,υπεύθυνη του κέντρου oμορφιάς και υγείας  katerina Dayspa στη Ρόδο,οδός Μεγ.Κων/νου 30,τηλ.22410-31016,  22410-29504   www.katerinadayspa.gr