Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΔΡΙΚΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΔΕΡΜΑ!

    
  Η πιο μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο δέρμα ενός άνδρα και μιας γυναίκας οφείλεται στο ποσοστό των ορμονών. Οι ορμόνες έχουν περισσότερη επίδραση πάνω στο δέρμα ενός άνδρα. Το δέρμα τους είναι πιο παχύ. Όσο περισσότερο πυκνό είναι το κολλαγόνο τόσο πιο σκληρό είναι το δέρμα και τόσο περισσότερο η επιδερμίδα είναι παχιά και αυτή.
  Το δέρμα ενός άνδρα είναι επίσης πιο λιπαρό διότι οι ορμόνες των ανδρών έχουν μεγάλη επίδραση πάνω στους σμηγματογόνους αδένες τους οι οποίοι λειτουργούν από την εφηβεία και μέχρι την ηλικία των 70 ή 80 χρόνων.Το ποσοστό των ορμονών των ανδρών παραμένει αρκετά υψηλό κατά τη διάρκεια όλης τους της ζωής.
  Οι άνδρες ιδρώνουν περισσότερο διότι οι ιδρωτοποιοί αδένες είναι επίσης πιο αντιδραστικοί στις αντρικές ορμόνες. Οι άνδρες έχουν κατά γενικό κανόνα,περισσότερες τρίχες στο πρόσωπο και στο σώμα από τις γυναίκες,αλλά έχουν λιγότερα μαλλιά. Αυτή η διαφορά οφείλεται επίσης στις αντρικές ορμόνες οι οποίες ελαττώνουν την ποσότητα των μαλλιών στους περισσότερους άνδρες και ευνοούν την αύξηση των τριχών στο υπόλοιπο σώμα σε όλους τους άνδρες.
  Είναι αποδεδειγμένο ότι οι άνδρες γερνούν πιο καθυστερημένα από τις γυναίκες και αυτό, οφείλεται εν μέρει στην καθημερινή απολέπιση που υφίσταται το δέρμα τους κατά την διάρκεια του ξυρίσματος. Με το πέρασμα των χρόνων, η απολέπιση έχει πραγματικά ευεργετικές αντι-γηραντικές επιδράσεις πάνω στο δέρμα.
  Προσέχει κανείς λιγότερο την ηλικία ενός άνδρα απ'ότι μιας γυναίκας.Επιπλέον,στον άνδρα,το να γερνάει δίνει μια γοητεία.Τέλος, σε μερικούς τα γένια κρύβουν κάποια ίχνη γήρανσης τα οποία μια γυναίκα της ίδιας ηλικίας δεν θα μπορούσε να τα καλύψει.
  Στην γυναίκα, οι σμηγματογόνοι αδένες λειτουργούν πολύ λιγότερο μετά από την εμμηνόπαυση. Οι άνδρες παράγουν περισσότερες ορμόνες και για περισσότερο καιρό.Πρέπει επομένως να χειριστούν τις συνέπειες αυτής της παραγωγής σμήγματος για περισσότερο καιρό απ'ότι οι γυναίκες.
  Στον άνδρα ηλικίας 30/40 χρόνων, είναι πολύ συνηθισμένο να βλέπουμε να εμφανίζονται προβλήματα δέρματος.
  Με το πέρασμα της ηλικίας , το δέρμα χάνει την ευλυγισία του και τη σταθερότητα του.Αυτό σημαίνει ότι τα σημάδια γήρανσης γίνονται σχεδόν αντιληπτά στην ίδια ηλικία και στα δύοι φύλλα.Εντούτοις,κατά την διάρκεια των χρόνων (αυτό αρχίζει μόλις και μετά βίας να αλλάζει), οι άνδρες οι οποίοι εκτίθεντο στον ήλιο χωρίς προστασία υφίστανται πιο νωρίς τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης( καφέ κηλίδες πάνω στο σώμα και το πρόσωπο,ρυτίδες,σημάδια αγγείων αίματος τα οποία σκάνε..).
  Η εμφάνιση του δέρματος αντανακλά πραγματικά αυτό το οποίο συμβαίνει στο εσωτερικό του σώματος.Εαν το σώμα είναι αφυδατωμένο, θα φανεί αμέσως στο δέρμα(απώλεια ελαστικότητας..), για το λόγο αυτό,είναι πολύ σημαντικό να είναι κανείς καλά ενυδατωμένος.Επίσης, και αυτό ισχύει για όλο τον κόσμο,μετά από μια νύχτα καλού ύπνου, το δέρμα είναι σε πλήρη φόρμα όταν ξυπνάει κανείς(ξεκούραστο,φρέσκο και λάμπει από υγεία).Πρέπει επίσης να γνωρίζουμε σε πιο βαθμό το κάπνισμα έχει τρομερές επιπτώσεις πάνω στο δέρμα,κυρίως μια πρόωρη γήρανση. Αυτό κάνει το χρώμα του προσώπου πιο θαμπό,διαταράζει και κουράζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου.
  Πολλοί άνδρες έχουν προβλήματα κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος: οι τρίχες τους φυτρώνουν προς όλες τις κατευθύνσεις,πράγμα το οποίο καθιστά το ξύρισμα δύσκολο και προκαλεί κοψίματα και ερεθισμούς. Για το λόγο αυτό, πρέπει να προετοιμάζουν καλά το δέρμα τους για το ξύρισμα.Γι'αυτό καλό είναι να ξυρίζονται πάντα μετά το ντούς. Μπορούμε να συκρίνουμε την τρίχα με ένα μακαρόνι: είναι πολύ πιο εύκολο να το κόψουμε όταν δεν είναι σκληρό και έχει μουσκέψει.
Επίσης οι άνδρες πρέπει να μελετάνε καλά τη φορά που φυτρώνουν οι τρίχες των γενιών τους πριν να ξυριστούν διότι συχνά δεν είναι η ίδια πάνω στα μάγουλα,το πηγούνι και το λαιμό.Για το λόγο αυτό όσοι αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα(υποδερμικές τρίχες) καλό θα ήταν να να δοκιμάσουν τις μεθόδους με ΦΩΤΟΛΥΣΗ οι οποίες μετά από  λίγες συνεδρίες,βελτιώνουν την τρίχα και βοηθούν στο να τις κάνουν να βγούν.Για να εμποδίσουν αυτές τις υποδερμικές τρίχες να τους δημιουργούν προβλήματα  μπορούν να απολεπίζουν το δέρμα τους καθημερινά για να το απαλάσσουν από όλα τα νεκρά κύτταρα.
  Εάν το δέρμα τους ερεθίζεται μετά από το ξύρισμα πρέπει να βάζουν μια υδατική κρέμα η οποία ηρεμεί και κατευνάζει τον ερεθισμό από το ξυράφι,για να μπορούν να ξυριστούν χωρίς πρόβλημα την επόμενη μέρα.Επίσης για να αποφεύγουν τους ερεθισμούς πρέπει να ξυρίζονται πιο απαλά δίνοντας προσοχή,στις μερικές φορές,υπερβολικά απότομες κινήσεις τους οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν κοψίματα.Οι περισσότεροι άνδρες προτιμούν να μην ξυρίζονται το σαββατοκύριακο για να αφήνουν το δέρμα τουσ να αναπνέει!
      Η περιποίηση του ανδρικού δέρματος στο σπίτι ξεκινά με καθημερινό καθαρισμό του δέρματος με ένα ήπιο καθαριστικό για να απομακρύν ονται οι ρύποι και το σμίγμα άν έχουμε λιπαρό δέρμα,χρήση αντιηλιακής και ενυδατικής κρέμας το πρωί και το βράδυ χρήση μιας αντιγηραντικής κρέμας,ανάλογα με την ηλικία,ώστε να προλάβουμε τον σχηματισμό ρυτίδων κλπ.σημάδια γήρανσης.
      Καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των ανδρών που επισκέπτονται τα κέντρα αισθητικής για θεραπείες αντιγήρανσης ή ακμής ή φωτόλυσης .
   Σήμερα  και οι άνδρες έχουν δικάίωμα στην ομορφιά!