Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΩΣ ΝΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΕΤΕ ΤΟ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!


        Το καλοκαίρι πέρασε,έφθασε το φθινόπωρο αλλά η αφυδάτωση στο δέρμα έμεινε!
Η έκθεσή μας στην ηλιακή ακτινοβολία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες,η εφίδρωση,το συχνό πλύσιμο και σκούπισμα του δέρματος τόσο του προσώπου όσο και του σώματος το αφυδατώνουν.Τα συμπτώματα της αφυδάτωσης είναι το αίσθημα κνησμού,το ελαφρό ξεφλούδισμα,οι λεπτές γραμμές και το "τράβηγμα" από την έλλειψη ελαστικότητας.Το αφυδατωμένο δέρμα αυτή την εποχή είναι αποτέλεσμα της τακτικής να μήν φροντίζουμε για την ενυδάτωσή του όλο το καλοκαίρι!Γιατί ένα δέρμα ενυδατωμένο αντέχει στις επιδράσεις του περιβάλλοντος και δέν αφυδατώνεται.
      Για να επαναφέρουμε την ισορροπία του νερού στο δέρμα και να ανακτήσει την χαμένη του ενυδάτωση,φρεσκάδα και ελαστικότητα απαιτείται συστηματική φροντίδα,τόσο στο σπίτι όσο και στην αισθητικό μας.

      Στο σπίτι φροντίζουμε να το καθαρίζουμε πρωί-βράδυ  επιμελώς ,αποφεύγοντας τα σαπούνια, τα συχνά πήλιγκ και τις μάσκες αργίλου ή οποιαδήποτε άλλη μάσκα που στεγνώνει στο δέρμα.Αντίθετα μετά από ένα ήπιο καθαρισμό με τα κατάλληλα καθαριστικά που θα συστήσει η αισθητικός και τα ενυδατικά προιόντα  ενυδατώνουμε την επιδερμίδα.Το βράδυ πρίν τον ύπνο  χρησιμοποιούμε ενυδατικό ορο και κρέμα επανορθωτική των βλαβών από τον ήλιο.Το πρωί  πρίν την αντιηλιακή κρέμα χρησιμοποιούμε κρέμα βαθιας ενυδάτωσης.2-3 φορές την εβδομάδα εφαρμόζουμε ενυδατική-θρεπτική κρεμομάσκα.Φροντίζουμε να πίνουμε πολύ νερό,φρέσκους χυμούς φρούτων που δίνουν αρκετές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και να τρώμε καθημερινά φρέσκες σαλάτες εποχής.
      Με την χρήση ειδικών μαλακτικών,ενυδατικών και θρεπτικών προιόντων εμποδίζουμε την απώλεια της υγρασίας του δέρματος,ενισχύοντας τον δερματικό φραγμό,την ελαστικότητα και το ph.Μετά το μπάνιο ή το ντούς ενυδατώνουμε το δέρμα με ενυδατική κρέμα ή λοσιόν.Αποφεύγουμε το ζεστό νερό για το πλύσιμο του σώματος.
     Πρέπει,σεβόμενοι τις ανάγκες του δέρματος ,η σωστή φροντίδα και περιποίηση του δέρματος να γίνει τρόπος ζωής!

       Στο ινστιτούτο η περιποίηση του αφυδατωμένου δέρματος γίνεται με εξιδεικευμένες θεραπείες βαθιάς ενυδάτωσης.Μία εξ αυτών είναι η Rich care beauty therapy! Η θεραπεία αυτή ενυδατώνει βαθιά το δέρμα,αφού αφαιρεθούν όλα τα νεκρά κύτταρα που εμποδίζουν την διείσδυση των θρεπτικών και ενυδατικών συστατικών,αναζωογονεί τα κύτταρα,διεγείρει τον μεταβολισμό τους,χαρίζει στο δέρμα λάμψη και φρεσκάδα,επαναφέροντας την ελαστικότητα του δέρματος και επανορθώνοντας τις βλάβες του καλοκαιριού!
        Το μασάζ καταπολεμά την αφυδάτωση γιατί διεγείρει και ομαλοποιεί την αρτηριακή και λεμφική κυκλοφορία του αίματος,ειδικά όταν γίνεται με φυτικά εκχυλίσματα,πρωτείνες,ένζυμα κλπ.
      Εκτός από το χειρομασάζ χρησιμοποιούμε και μηχανήματα όπως ιοντοφόρεση,ενδοδερμικό μασάζ SPM,roller needling,μεσοθεραπεία κλπ.
      Για το αφυδατωμένο δέρμα του σώματος ο μασάζ θα τονώσει την κυκλοφορία του αίματος και τους ιστούς ώστε να καταπολεμηθεί η αφυδάτωση και η ξηροδερμία της εποχής.
    Καιρός λοιπόν να φροντίσετε για την ενυδάτωση του δέρματός σας μετά τις καλοκαιρινές σας διακοπές!