Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Η Οξυγονοθεραπεία αναζωογονεί και τονώνει το δέρμα!

Το οξυγόνο είναι ελιξήριο,πηγή ζωής και απαραίτητο για κάθε ζωντανό οργανισμό,πόσο μάλλον για τον άνθρωπο! Η συγκέντρωση του 0ξυγόνου στο ανθρώπινο αίμα είναι 98% περίπου Τα κύτταρα τρέφονται με οξυγόνο και διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.Μετά την ηλικία των 25 ετών επιβραδύνεται ο ρυθμός ανανέωσης των κυττάρων,για την διατήρηση της νεανικότητας της επιδερμίδας και την ενδυνάμωση της φυσικής άμυνας του οργανισμού.
     Η οξυγόνωση του δέρματος γίνεται με 2 τρόπους,εσωτερικά με το αίμα και εξωτερικά με τον αέρα δηλ.την άδηλο αναπνοή.Τα τελευταία χρόνια ο αέρας που αναπνέουμε είναι μολυσμένος. Για να αυξήσουμε την εσωτερική οξυγόνωση του δέρματος πρέπει να φέρουμε περισσότερο αίμα στα κύτταρα.
          Η οξυγονοθεραπεία είναι η λύση που θα προσφέρει στο δέρμα καθαρό οξυγόνο για ανανέωση,αναζωογόνηση και λάμψη!Γίνεται με το μηχάνημα SPM,ένα μηχάνημα νέας τεχνολογίας ενδοδερμικού μασάζ που στοχεύει αφ ενός μέν  στην αύξηση της αιμάτωσης-οξυγόνωσης των κυττάρων στην επιδερμίδα αφ ετέρου στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού των κυττάρων και της παραγωγής κολλαγονου-ελαστίνης.Προκαλεί μιά προσωρινή,ήπια ερυθρότητα που υποχωρεί λίγο μετά,ένδειξη της άριστης αιμάτωσης της επιδερμίδας΄Οπως είναι γνωστό το οξυγόνο είναι απαραίτητο και αναγκαίο για την υγεία,για τον κυτταρικό μεταβολισμό, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που οδηγούν σε γήρανση το δέρμα. Με την οξυγονοθεραπεία αποβάλλονται οι τοξίνες και το σμίγμα που φράσσουν τους πόρους και το δέρμα αποκτά ξανά ροδαλή όψη,λεία υφή και καθαρότητα!Αναδομεί το δέρμα και επανορθώνει τις βλάβες ,απαλύνοντας τις λεπτές ρυτίδες,την χαλάρωση και τις δυσχρωμίες!.Ακόμα καταπολεμά την ακμή λόγω των αντιβακτηριακών ιδιοτήτων του.Επιταχύνει την ανανέωση των κυττάρων και ενυδατώνει το δέρμα.
        Η οξυγονοθεραπεία
προσφέρει πολλά στην υγεία του δέρματος γιατί το βοηθά να διατηρηθεί νεανικό,χωρίς λεκέδες και θαμπή όψη.Ειδικά οι καπνίστριες έχουν περισσότερο ανάγκη  αυτήν την θεραπεία γιατί η πίσσα του καπνού φράσσει τα τριχοειδή αγγεία που φέρνουν μέσω της κυκλοφορίας του αίματος θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο στην επιδερμίδα.΄Ετσι μή μπορώντας το οξυγόνο να φθάσει στο ανώτερο στρώμα του δέρματος,την επιδερμίδα,το δέρμα αποκτά  θαμπή,άτονη όψη,λίγο κουρασμένη,ρυτίδες,χαλάρωση και δυσχρωμίες!Τα  νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται στην επιδερμίδα,εμποδίζοντας την να αναπνεύσει .Το οξυγόνο είναι το καύσιμο του κυτταρικού μεταβολισμού που βοηθά στην επιτάχυνση της αναπνοής των ιστών.
      Η οξυγονοθεραπεία είναι μία αντιοξειδωτική θεραπεία με βάση το οξυγόνο για την αντιμετώπιση των βλαβών που προκαλούνται από τη δράση των ελευθέρων ριζών. Η οξειδωτική αυτή δράση αποτελεί έναν από τους πιο χαρακτηριστικους παράγοντες που συμβάλλουν στη διαδικασία της πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Η οξυγονοθεραπεία είναι μια αισθητική εφαρμογή για το πρόσωπο,λαιμό και ντεκολτέ, με άμεσο εκπληκτικό αποτέλεσμα, για μια ανανεωμένη, λαμπερή, σφριγηλή, νεανική επιδερμίδα, απομάκρυνση ή απάλυνση ρυτίδων, και χαλαρωμένων βλεφάρων. Αμέσως μετά την εφαρμογή, η επιδερμίδα αποκτά έντονη ενεργητικότητα καθώς ανακτά τους φυσικούς τρόπους άμυνάς της και αποκαθίσταται η υφή της.

 

   Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη,Αισθητικός,πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης,μέλος Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης,Πρόεδρος Συλλόγου Πτυχ.Αισθητικών Δωδεκανήσου & Κυκλάδων ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΣΕΠΑΔΩΚΥ),Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Πτυχ.Αισθητικών Ελλάδας(ΟΣΕΔΑΕ),Αντιπρόεδρος Ο.Ε.Β.Ε. Δωδεκανήσου,υπεύθυνη του κέντρου Ομορφιάς και Υγείας  katerinadayspa στη Ρόδο,οδός Μεγ.Κων/νου 30,τηλ.22410-31016.