Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Η ενυδάτωση του δέρματος αποτρέπει την δημιουργία ρυτίδων!


          Το νερό είναι πολύτιμη πηγή ζωής.Το δέρμα μας περιέχει νερό,όπως  όλοι οι ζωντανοί ιστοί,δέν είναι όμως κατανεμημένο ομοιόμορφα σε όλο το πάχος του.Το κυρίως δέρμα,το χόριο,περιέχει 70% νερό ενώ η επιδερμίδα 10% έως 30%.Εάν το ποσοστό αυτό ελαττωθεί,τότε δημιουργείται η αφυδάτωση με αποτέλεσμα να οδηγείται σε πρόωρη γήρανση,να μειώνεται το κολλαγόνο,ουσία απαραίτητη για την ελαστικότητα και σφριγηλότητα του δέρματος,να "τραβάει" η επιδερμίδα,να ξεφλουδίζεται και να δημιουργούνται λεπτές γραμμές και ρυτίδες.Αυτά είναι τα πρώτα σημάδια της γήρανσης του δέρματος.
    ΄Ολοι οι τύποι δέρματος έχουν ανάγκη ενυδάτωσης ακόμα και τα λιπαρά δέρματα! ΄Αλλο η λιπαρότητα και άλλο η ενυδάτωση!
     Η περιποίηση του ανθρωπίνου δέρματος σήμερα αποτελεί μιά από τις μεγαλύτερες προτεραιότητες του ανθρώπου!Τα ενυδατικά προιόντα δέρματος έρχονται τρίτα σε πωλήσεις ανά τον κόσμο.
     Ενυδατωμένο είναι το δέρμα που έχει την ικανότητα να συγκρατεί το νερό στα κύτταρα και στον ενδιάμεσο ιστό.Αυτό επιτυγχάνεται με πολλούς τρόπους.Οι κυριώτεροι είναι:

1)Η σωστή διατροφή που περιλαμβάνει πρωτείνες και αμινοξέα,ουσίες απαραίτητες για την ανανέωση των κυττάρων,βιταμίνες Α,Ε και C που θεωρούνται απαραίτητες για την υγεία και ομορφιά του δέρματος.
2)Η ικανή πρόσληψη νερού,απαραίτητη για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού του οργανισμού αλλά και όλων των ζωτικών οργάνων.
3)Η αποφυγή του αλκοόλ και καφεινούχων ποτών,γιατί το αλκοόλ και η καφείνη αφυδατώνουν όχι μόνο το δέρμα αλλά και όλο το σώμα.
4)Αποφυγή καπνίσματος,γιατί η νικοτίνη φράσσει τα τριχοειδή αγγεία που φέρνουν το αίμα και το οξυγόνο στο δέρμα(μικροκυκλοφορία αίματος) με συνέπεια την αφυδάτωσή του.Το δέρμα των καπνιστριών είναι θαμπό και άτονο,χωρίς λάμψη και φρεσκάδα!
5)Αποφυγή έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία,γιατί προκαλεί απώλεια νερού που οδηγεί σε αφυδάτωση
6) Με την χρήση ενυδατικών προιόντων στο σπίτι,τα οποία αφ΄ενός μέν ενυδατώνουν το δέρμα,αφ΄ετέρου εμποδίζουν την απώλεια νερού.
7)Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε σκληρά σαπούνια για τον καθαρισμό του δέρματος.Το δέρμα πρέπει να ξεπλένεται καλά για να μήν μένουν ίχνη καθαριστικού και να σκουπίζεται ελαφρά,χωρίς τρίψιμο.
8)Χρήση αντιηλιακής κρέμας με υψηλό δείκτη προστασίας καθημερινά,χειμώνα-καλοκαιρι.
    9)Με  ενυδατικες θεραπείες βαθιάς ενυδάτωσης στην αισθητικό,όπου ενισχύεται ο δερματικός φραγμός,εμποδίζοντας την εξάτμιση και απώλεια νερού ενυδατώνοντας παράλληλα βαθιά το δέρμα, διατηρώντας την ελαστικότητα και σφριγηλότητά του.Οι θεραπείες αυτές συνδυάζονται με μασάζ χειρός είτε ενδοδερμικό για διέγερση της κυτταρικής λειτουργίας,τόνωσης και αναζωογόνησης του δέρματος.Το μασάζ ενεργοποιεί την λεμφική και αιματική κυκλοφορία,τροφοδοτώντας τα κύτταρα και τους ιστούς με οξυγόνο,θρεπτικά συστατικά που λαμβάνονται με την καλή διατροφή,αποβάλλοντας παράλληλα τις άχρηστες ουσίες που κατακρατούνται στο δέρμα,δημιουργώντας διάφορα αισθητικά προβλήματα.Το να βάζουμε πρωί-βράδυ ορρό και κρέμα στο σπίτι δέν είναι αρκετά,ειδικά μετά την ηλικία των 35 ετών,αφού δέν ενεργοποιούνται οι λειτουργίες του δέρματος που επιτυγχάνουμε με τα μασάζ και τα ειδικά μηχανήματα νέας τεχνολογίας!


      Με όλα τα παραπάνω θα διατηρούμε το δέρμα μας σωστά ενυδατωμένο και θα αποτρέπουμε τον σχηματισμό ρυτίδων,που μόνο χρόνια προσθέτουν στην εμφάνισή μας!




         Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη,Αισθητικός,Πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης,μέλος Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης,Πρόεδρος Συλλόγου Πτυχ.Αισθητικών Δωδεκανήσου & Κυκλάδων -ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΣΕΠΑΔΩΚΥ),Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Πτυχ.Αισθητικών Ελλάδας(ΟΣΕΔΑΕ),Αντιπρόεδρος  Ο.Ε.Β.Ε. Δωδεκανήσου,υπεύθυνη του κέντρου Ομορφιάς και Υγείας  katerinadayspa στη Ρόδο,οδός Μεγ.Κων/νου 30,τηλ.22410-31016.