Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Η Αντιγηραντική δράση της ρετινόλης!

  Η ρετινόλη είναι η ενεργός μορφή  της βιταμίνης Α. Πρόκειται για ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που συμβάλλει στην καταπολέμηση αλλά και επιβράδυνση  της γήρανσης. Η ρετινόλη διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην προστασία της επιδερμίδας από τις εξωτερικές επιδράσεις. .Ρυθμίζει την φυσική λειτουργία αναπαραγωγής των κυττάρων.
       Η Ρετινόλη είναι ένας ισχυρός αντιγηραντικός παράγοντας ,η καθαρή μορφή της  βιταμίνης Α.Επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση,βελτιώνει το φωτογηρασμένο δέρμα,εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες,διεγείρει την παραγωγή του κολλαγόνου και ενισχύει την δράση του υαλουρονικού οξέος.΄Εχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και αναπλαστικές.΄Οχι μόνο προλαμβάνει αλλά και επανορθώνει την γήρανση  ισχυροποιώντας παράλληλα την επιδερμίδα έναντι στις εξωτερικές επιθέσεις.Καθυστερεί την εμφάνιση των ρυτίδων  απαλύνει και επιπεδοποιεί τις ήδη υπάρχουσες,καταπολεμώντας παράλληλα τις πανάδες και  κηλίδες.
       Οι θεραπείες ρετινόλης στην Αισθητικό αναδομούν το δέρμα επιβραδύνοντας την γήρανση και αποκαθιστούν τις βλάβες.Ενισχύουν την πάχυνση της επιδερμίδας και θωρακίζουν την φυσική άμυνα του δέρματος κατά των ελευθέρων ριζών. Έχουν απολεπιστικές ιδιότητες και αφαιρούν το εξωτερικό στρώμα του δέρματος, που έχει γεράσει ή  και απονεκρωθεί, ενώ ταυτόχρονα προάγουν την παραγωγή νέου απαλού δέρματος με ομοιόμορφη χροιά και λεία υφή.
     .Στο σπίτι με την χρήση καλλυντικών προιόντων με ρετινόλη(οροί,κρέμες,μάσκες κλπ.)το δέρμα αποκτά λαμπερή όψη και αψεγάδιαστη υφή.΄Ομως τα προιόντα αυτά καλό είναι να φοριούνται το βράδυ ώστε να μήν καταστρέφεται και αδρανοποιείται η ρετινόλη με το ηλιακό φώς της ημέρας.Πρίν την εφαρμογή τους το δέρμα πρέπει να καθαρίζεται σχολαστικά.Τα εφαρμόζουμε στο πρόσωπο,λαιμό και ντεκολτέ με ένα ελαφρύ μασάζ επιμένοντας πάνω στις ρυτίδες.
     Καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε όταν ακολουθούμε και υγιεινό τρόπο ζωής αποφεύγοντας το κάπνισμα,την αλόγιστη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία ΄εστω και με αντιηλιακό,το ξενύχτι και την κίνηση σε περιοχές με αυξημένους ρύπους.
    Διατροφικές πηγές της βιταμίνης Α είναι τα αυγά,το βούτυρο,το μουρουνέλαιο,τα λιπαρά ψάρια,το συκώτι,τα πράσινα λαχανικά(σπανάκι,πιπεριές  κλπ.)τα πορτοκαλί φρούτα  και λαχανικά(βερύκοκα,πορτοκάλια,καρότα κλπ.)
    Να μήν ξεχνάμε ότι φροντίζοντας το δέρμα μας φροντίζουμε και την ψυχή μας!

       Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη,Αισθητικός,πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης,μέλος Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης,Πρόεδρος Συλλόγου Πτυχ.Αισθητικών Δωδεκανήσου & Κυκλάδων ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΣΕΠΑΔΩΚΥ),Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Πτυχ.Αισθητικών Ελλάδας(ΟΣΕΔΑΕ),Αντιπρόεδρος  Ο.Ε.Β.Ε. Δωδεκανήσου,υπεύθυνη του κέντρου Ομορφιάς και Υγείας  katerinadayspa στη Ρόδο,οδός Μεγ.Κων/νου 30,τηλ.22410-31016.