Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ!


       Η ΄Ανοιξη είναι μιά δύσκολη περίοδος για τον οργανισμό μας γιατί αφ΄ενός η απότομη έκθεση στον ήλιο επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση του δέρματος και αφ΄ετέρου ο ασταθής καιρός και η ανοιξιάτικη κόπωση προκαλούν κατάθλιψη.Ο ανοιξιάτικος ήλιος καίει επικίνδυνα γιαυτό το δέρμα μας χρειάζεται προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.  
      Αλλεργικές αντιδράσεις  εμφανίζονται τώρα την ΄Ανοιξη,όπως η κνίδωση και η αλλεργική δερματίτιδα που οφείλονται κυρίως στην αυξημένη παρουσία αλλεργιογόνων στο περιβάλλον,όπως είναι η γύρη,τα ακάρεα κλπ.αλλά και στην απότομη έκθεση στον ήλιο.
          Με την αλλαγή της εποχής,από τον χειμώνα στην άνοιξη,αλλάζουν και οι ανάγκες της επιδερμίδας μας.Ο χειμώνας φεύγοντας αφήνει μιά θαμπή όψη στο δέρμα.Για να διώξουμε αυτήν την θαμπή όψη πρέπει να επισκεφθούμε την αισθητικό μας για ένα βαθύ καθαρισμό και πήλιγκ του δέρματος,τόσο του προσώπου όσο και του σώματος.Με την περιποίηση αυτή θα φύγουν τα νεκρά κύτταρα,το δέρμα θα αναζωογονηθεί και θα λάμψει!Οι θεραπείες προσώπου με αντιοξειδωτικά συστατικά και βιταμίνη  C θα ενισχύει το δέρμα ώστε να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις πρώτες ζεστές ακτίνες του ήλιου!
        Τα προιόντα που θα χρησιμοποιούμε τώρα από την άνοιξη και μετά θα πρέπει να διαφέρουν απ΄αυτά του χειμώνα.Εννοείται ότι η καθημερινή χρήση της αντιηλιακής κρέμας είναι απαραίτητη,μετά την ενυδατική.Πολλές χρησιμοποιούν μάσκες για το πρόσωπο,που αγοράζουν απο το εμπόριο.Για τα ξηρά και ευαίσθητα δέρματα αποφεύγουμε τις μάσκες με άργιλο γιατί "στεγνώνουν" περισσότερο το δέρμα,σάν απορροφητικές που είναι και δημιουργούν ένα αίσθημα κνησμού και απολέπισης.
     Κύριο μέλημά μας είναι η ενυδάτωση του δέρματος ,η οποία θα το προστατεύσει από την φωτογήρανση και την αφυδάτωση.
       Το δέρμα των χεριών χρειάζεται ενυδάτωση αλλά και αντιηλιακή προστασία,ώστε να αποτραπεί η εμφάνιση κηλίδων και πανάδων από την έκθεση στον ανοιξιάτικο ήλιο.
     Η περιποίηση των κάτω άκρων με ένα πεντικιούρ για την απομάκρυνση των σκληρύνσεων θα ανακουφίσει τα πόδια μας, που τους χειμερινούς μήνες ασφυκτιούν μέσα στις μπότες και τα κλειστά παπούτσια.
     Για το καθημερινό μας μακιγιάζ χρησιμοποιούμε πιό ελαφριά make-up,φωτεινά χρώματα και όχι μουντά και σκούρα!
     Την διατροφή μας πρέπει να την εμπλουτίσουμε με πολλά φρέσκα φρούτα και σαλάτες ,που χαρίζουν ομορφιά και υγεία στο δέρμα.
    Η αποφυγή του καπνίσματος και ο καλός ύπνος βοηθούν στην καλή οξυγόνωση των ιστων και ειδικά του δέρματος.