Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ!



       Αφυδάτωση  είναι η απουσία νερού από τις διάφορες στοιβάδες του δέρματος.Το αφυδατωμένο δέρμα έχει όψη τραχιά,ξηρή,ερυθρότητα και απολεπίζεται εύκολα.Το δέρμα αποτελείται κατά 70% από νερό.Η αφυδάτωση είναι η πιό συχνή μεταβολή της σύστασης του δέρματος και προσβάλλει κυρίως τις γυναίκες.Εμφανίζεται όταν διαταραχθεί η ισορροπία πρόσληψης και αποβολής νερού από τον δερματικό ιστό.
       Τα αίτια που προκαλούν την  αφυδάτωση του δέρματος είναι πολλά:

                       ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ   ΑΙΤΙΕΣ:

      1)΄Οταν δέν αιματώνεται καλά η επιδερμίδα μέσω των αγγείων του δέρματος και δέν μεταφέρεται νερό στο δέρμα μέσω του πλάσματος του αίματος.Με την πάροδο της ηλικίας η αγγείωση ελατ τώνεται σε όγκο με αποτέλεσμα την  μειωμένη πρόσληψη νερού,αλλά και την αδυναμία να συγκρατεί το νερό.
     2)Ορισμένες παθήσεις είναι αιτία αφυδάτωσης του δέρματος οπως οι παθήσεις του θυροειδούς,ο σακχαρώδης διαβήτης,η νεφρική ανεπάρκεια,παθήσεις του εντέρου,η αρτηριοσκλήρωση κ.ά.
     3)Το άγχος και στρές είναι αιτία αφυδάτωσης γιατί όταν είμαστε αγχωμένοι εκκρίνονται από τα επινεφρίδια οι ορμόνες κορτιζόνη και αδρεναλίνη,οι οποίες μειώνουν την αναγεννητική και παραγωγική δραστηριότητα των κυττάρων του δέρματος.
     4)Η λήψη ορισμένων φαρμάκων π.χ. διουρητικών συντελούν στην αφυδάτωση του δέρματος λόγω μεγάλης αποβολής νερού και αλάτων.
      5)Η διατροφή,φτωχή σε πρωτείνες,βιταμίνες και άλατα,το κάπνισμα,το αλκοόλ,η έλλειψη ύπνου και η μειωμένη πρόσληψη νερού οδηγεί το δέρμα σε αφυδάτωση.

                       ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ   ΑΙΤΙΕΣ

      1)Η χρήση σαπουνιών και στυπτικών προιόντων που ξηραίνουν το δέρμα μεταβάλλοντας το ρΗ του.Επίσης τα ακατάλληλα καλλυντικά προιόντα διαταράσσουν τον δερματικό φραγμό και αφυδατώνουν το δέρμα.
      2)Τον χειμώνα,που το δέρμα είναι εκτεθειμένο στο κρύο και στον αέρα,επιβραδύνεται η αιμάτωση του δέρματος και κατ΄επέκταση η ενυδάτωση του.
       3)Όταν δέν ενυδατώνεται το δέρμα με τα κατάλληλα προιόντα πρωί και βράδυ και δέν προστατεύεται με αντιηλιακή κρέμα.

               ΜΕΣΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗΣ
  
       Η ενυδάτωση του αφυδατωμένου δέρματος γίνεται με ενυδατικά και υγροσκοπικά προιόντα σε συνδυασμό με μηχανήματα που ενεργοποιούν τον κυτταρικό μεταβολισμό(ενδοδερμικό μασάζ) και ενυδατώνουν βαθιά το δέρμα.Ενυδατικές ουσίες είναι το υαλουρονικό οξύ,το κολλαγόνο,τα κεραμίδια,τα λιποσώματα,οι βιταμίνες κλπ.
    Το  μασάζ  του δέρματος ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος,ομαλοποιεί την ροή της λέμφου με αποτέλεσμα την βαθιά ενυδάτωση του δέρματος.Οι θεραπείες στην αισθητικό με βιταμίνη C,διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου,προσφέρουν αντιοξειδωτική δράση,επαναδομούν,ανανεώνουν και ενυδατώνουν βαθιά το δέρμα.
      Η αρωματοθεραπεία με την μάλαξη(μασάζ) αιθερίων ελαίων είναι μιά μέθοδος αντιμετώπισης της αφυδάτωσης και της γήρανσης του δέρματος.


      Το ενυδατωμένο δέρμα είναι ένα δέρμα ισορροπημένο,όμορφο,απαλό,λαμπερό και με λεία υφή!