Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΠΟΣΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ;



          Η κυτταρίτιδα  δέν είναι φαινόμενο της σύγχρονης εποχής αλλά επεικονίζεται στους πίνακες ζωγραφικής γνωστών ζωγράφων της αναγέννησης σε εικόνες γυναικών.Βέβαια τα τελευταία χρόνια  ολοένα και περισσότερες γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα.Οφείλεται στην καθιστική ζωή,σε ορμονικούς λόγους,στο κάπνισμα,στο αλκοόλ,στην κακή διατροφή,στην κατανάλωση αναψυκτικών αλλά και στο άγχος,που είναι ένας σοβαρός λόγος!
       Είναι μιά παθολογική κατάσταση του δερματικού και υποδόριου ιστού,με ανώμαλη υφή,πολλές φορές οιδηματώδη.΄Εχουμε κατακράτηση υγρών και άχρηστων προιόντων(τοξινών) στον μεσοκυτάριο χώρο και σε προχωρημένο στάδιο προκαλεί πόνους.΄Εχουμε τρία στάδια κυτταρίτιδας.

      ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

   Στην θεραπεία της κυτταρίτιδας πρέπει να λαμβάνονται υπ όψιν οι αιτίες και οι παράγοντες που την προκαλούν ,γιατί ο τρόπος ζωής συμβάλλει στην εμφάνισή της.Το κάθε άτομο είναι ξεχωριστό και πρέπει αφού αξιολογηθεί η κατάστασή του να εφαρμόζονται οι μέθοδοι που ενδείκνυνται για την περίπτωσή του ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.΄Ετοιμες συνταγές για όλους δέν υπάρχουν.
        Η κυτταρίτιδα αντιμετωπίζεται σήμερα με σύγχρονα μηχανήματα θερμοηλεκτροθεραπείας,ενδοδερμίας και λεμφικού μασάζ χειρός.Είναι τα κύρια μέσα για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της.
        Τα μηχανήματα θερμοηλεκτροθεραπείας και ενδοδερμίας αυξάνουν την αιματική ροή, οξυγόνωση των ιστών,την ενζυματική δραστηριότητα και τον μεταβολισμό ενώ μειώνει τις φλεγμονώδης καταστάσεις και τα οιδήματα,όπως και το μασάζ χειρός.
Oι τοξίνες και τα άχρηστα προιόντα του μεταβολισμού περνούν στο κυκλοφορικό σύστημα και μέ την λέμφο αποβάλλονται από το σώμα μέσω των οδών απέκρισης.Καθημερινά συλλέγονται και φιλτράρονται 2-3 λίτρα λεμφικού υγρού από το λεμφικό σύστημα.Καθαρίζει τους ιστούς από πρωτείνες,νεκρά κύτταρα,άχρηστα προιόντα μεταβολισμού,βακτηρίδια,ιούς,νερό,λίπος και ανόργανες ουσίες.

 ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συχνότητα των συνεδριών είναι 2-3 φορές εβδομαδιαίως και όχι περισσότερες,ώστε ο οργανισμός να μπορεί να αποβάλλει τα άχρηστα προιόντα μεταβολισμού.Εάν γίνονται καθημερινά υπάρχει κίνδυνος απόφραξης των λεμφαδένων και έτσι η κυτταρίτιδα θα επιδεινωθεί αντί να καλυτερεύσει.Οι καθημερινές συνεδρίες κουράζουν τον οργανισμό και λειτουργεί αρνητικά αντί θετικά!.