Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ PEELING


        Με τον όρο πήλιγκ(peeling) εννοούμε την  διαδικασία που γίνεται στο ινστιτούτο για την αφαίρεση της επιφανειακής στοιβάδας του δέρματος και των νεκρών κυττάρων,με σκοπό  να δημιουργηθεί νέα επιδερμίδα με λεία υφή και νεανική όψη αλλά και ταυτόχρονη διέγερση παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης.
      Τα χημικά πήλιγκ διαφέρουν από τα μηχανικά(με κόκκους ή δερμοαπόξεση με κρυστάλλους ή σβουράκι) γιατί γίνονται χωρίς τριβή με χημικές ουσίες όπως είναι τα οξέα φρούτων(ΑΗΑ)το γλυκολικό οξύ,το σαλικυλικό οξύ,το γαλακτικό οξύ,το τριχλωρικό οξύ(Τ.C.A.) κλπ.Επίσης στα μηχανικά πήλιγκ δέν διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης αλλά το αποτέλεσμα είναι μόνο επιφανειακό!
    Η διαδικασία της χημικής απολέπισης του δέρματος περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός ή περισσοτέρων απολεπιστικών προιόντων στην επιδερμίδα για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων καί αναγέννηση των ιστών,τον σχηματισμό νέου κολλαγόνου και ελαστίνης,την αύξηση του δέρματος σε όγκο,δημιουργώντας ένα νέο στρώμα επιδερμίδας,πιό νεανικό,λείο με λιγότερες ρυτίδες,λεπτές γραμμές και δυσχρωμίες!
      Αποκαλύπτουν ένα νέο δέρμα με υγιή όψη,φωτεινότερη και νεότερη.Το δέρμα αναζωογονείται και αυξάνεται η ικανότητα συγκράτησης της υγρασίας(ενυδάτωσης).Ενισχύει την λειτουργία του δερματικού φραγμού εμποδίζοντας την απώλεια υγρασίας εξασφαλίζοντας μέγιστη ενυδάτωση.
     Οι διεστελμένοι πόροι συρρικνώνονται,μειώνεται η λιπαρότητα της επιδερμίδας,καταπολεμείται η ακμή και το δέρμα γίνεται πιό σφικτό!
    Από την πρώτη συνεδρία έχουμε ορατά αποτελέσματα και σημαντική επιδιόρθωση της επιδερμίδας αλλά τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα τα έχουμε μετά από μιά σειρά εφαρμογών.
     Ενδείκνυνται κυρίως για βαθιές αλλά και για επιφανειακές ρυτίδες,για χαλάρωση δέρματος,για φωτογήρανση,για δυσχρωμίες(πανάδες,μέλασμα και μελαγχρωματικές κηλίδες),για ακμή και ουλές ακμής,για υπερβολική έκκριση σμίγματος,για ξηροδερμία,ιχθύωση κλπ.
    Ανάλογα με την περίπτωση,την ηλικία,και τον σκοπό εφαρμογής του πήλιγκ επιλέγουμε το κατάλληλο σε βαθμό και συγκέντρωση του διαλύματος αλλά και τον χρόνο εφαρμογής στο δέρμα.
      Τα ήπια εφαρμόζονται όλο το χρόνο ενώ τα πιό δυνατά αποφεύγουμε να τα εφαρμόσουμε τους καλοκαιρινούς μήνες.