Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Χαλάρωση στα μπράτσα! Αιτίες και αντιμετώπιση!

  Μια από τις πιο συνηθισμένες αιτίες χαλάρωσης είναι η γήρανση του δέρματος. Καθώς μια γυναίκα μεγαλώνει, το δέρμα της χάνει το κολλαγόνο και την ελαστίνη, τα οποία αποτελούν τον «συνδετικό ιστό» του δέρματος. Το αποτέλεσμα είναι το δέρμα να χαλαρώνει, να «κρεμάει» και να δημιουργεί ρυτίδες. Υπάρχουν όμως και άλλες αιτίες χαλάρωσης όπως η ηλιακή ακτινοβολία η οποία επιδεινώνει το πρόβλημα γιατί προκαλεί βλάβες στο DNA των κυττάρων(ελάστωση) με αποτέλεσμα την χαλάρωση και την έλειψη ελαστικότητας.Άλλη μια πολύ συνηθισμένη αιτία χαλάρωσης του δέρματος είναι το γρήγορο αδυνάτισμα. Το δέρμα δεν μπορεί να προσαρμοστεί σε αυτήν την πολύ γρήγορη μεταβολή και «κρεμάει». Αυτή είναι μια αρκετά συνηθισμένη κατάσταση.Άλλη αιτία είναι η διατροφή που είναι φτωχή σε πρωτεινες,βιταμίνες ειδικά Ε,Α και C καθώς και  Ω3 λιπαρά οξέα.Η μειωμένη ημερήσια πρόσληψη νερού είναι άλλη μια αιτία χαλάρωσης δέρματος.Το αλκοόλ και η κατανάλωση γλυκών επίσης. Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται πιό γρήγορα. Όσο πλησιάζει μια γυναίκα στην εμμηνόπαυση η χαλάρωση δέρματος είναι πρό των πυλών γιατί το δέρμα ώς ορμονοεξαρτώμενο που είναι με την μείωση των οιστρογόνων  χαλαρώνει περισσότερο! Η μείωση των επιπέδων των οιστρογόνων  σχετίζεται με τη μείωση του βασικού μεταβολισμού που συμβάλει  στην αύξηση του σωματικού λίπους σε βάρος της μυϊκής μάζας.Το κάπνισμα καθώς και η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι επίσης επιβαρυντικοί παράγοντες.
     Ειδικά η χαλάρωση στα μπράτσα είναι αντιαισθητική και προσθέτει χρόνια στην εμφάνιση της γυναίκας!

   ΠΡΟΛΗΨΗ Χαλάρωσης
Ξεκινώντας μια προσπάθεια απώλειας κιλών πρέπει ταυτόχρονα να γίνεται μασάζ σε όλο το πρόσωπο και σώμα και ειδικά στα ευαίσθητα μπράτσα.Το μασάζ ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης,έτσι προλαμβάνει την χαλάρωση δέρματος και παράλληλα ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος!
Η διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει πρωτεινες,φρούτα και φρέσκα λαχανικά για πρόσληψη βιταμινών και αντιοξειδωτικών,καθώς και ληψη 2 λιτρων περίπου νερού.
Αποφυγή της ηλιακής ακτινοβολίας.Χρήση αντιηλιακής κρέμας με επανάληψη ανα 3ωρο.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ  της χαλάρωσης !
   
  Η χαλάρωση  ειδικά στα  μπράτσα δέν αντιμετωπίζεται με γυμναστική! Αντιμετωπίζεται με την Νέα τεχνολογία σε ένα μηχάνημα και συγκεκριμένα με VACUUM μασάζ που συνδιάζεται με Ραδιοσυχνότητες RF και Φωτοθεραπεία LED! Το μασάζ VACUUM (κενού αέρος)ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αιματος και της λέμφου,μειώνει τα λιποκύταρα και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου-ελαστίνης ,ενισχύοντας την ελαστικότητα και σφριγηλότητα του δέρματος! Οι ραδιοσυχνότητες με την ενέργεια των  μονοπολικών και διπολικών ραδιοκυμάτων  επιτυγχάνουν την σύσφιξη και τόνωση του χαλαρού δέρματος και ιστών με την διέγερση του κολλαγόνου και ελαστίνης από τους ινοβλάστες! Η φωτοθεραπεία  LED παρέχει ενέργεια στα κύτταρα με προστιθέμενη ενέργεια, ώστε η απόδοση και η αναπαραγωγή των κυττάρων να ενισχυθεί. Στα κύτταρα ινοβλάστων θα αυξήσει το κολλαγόνο και την παραγωγή ελαστίνης. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από τις πρώτες συνεδρίες!
      . Η τριπλή αυτή δράση φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα και έτσι έχουμε σφικτο δέρμα  χωρίς κυτταρίτιδα  και χαλάρωση.


          Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη,αισθητικός ,Πτυχιούχος Αθηνών και Βιέννης,υπεύθυνη του κέντρου αισθητικής Katerina Day Spa στη Ρόδο,οδός Μεγ.Κων/νου 30,τηλ.22410-29504 και 31016     www.katerinadayspa.gr