Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020

O Καθαρισμός προσώπου με ατμό καθαρίζει σε βάθος το δέρμα και οχι επιφανειακά!

  Ο Βαθύς καθαρισμός προσώπου γίνεται από επαγγελματία Αισθητικό και σκοπό εχει τον σε βάθος καθαρισμό του δέρματος και όχι μόνο τον επιφανειακό,όπως συμβαίνει με την διαδικασία της Δερμοαπόξεσης,η οποία αφαιρεί το επιφανειακό στρώμα των νεκρών κυττάρων.Δέν είναι δυνατόν η ελαφρά αναρρόφηση της δερμοαπόξεσης να καθαρίσει βαθιά τους πόρους από το σκληρό σμίγμα,που απατείται μια ελαφρά  πίεση για να απομακρυνθεί !
   Για να καθαρίσουμε σε βάθος το δέρμα και ειδικά τους φραγμένους πόρους πρέπει να εφαρμόσουμε ατμόλουτρο(είδος σάουνας προσώπου). Ο ατμός παράγεται από την ειδική συσκευή, γνωστή ως «βαπέρ» που βγαίνει από την Γαλλική λέξη Vapeur ή την αγγλική Vapor (ατμός).Πριν τον ατμό καλό είναι να βάζουμε μία κρέμα καθαρισμού στο δέρμα που βοηθά περισσότερο να "μαλακώσει" το σμίγμα στους πόρους ώστε να μπορέσει να απομακρυνθεί ευκολότερα πιέζοντας ελαφρά .Και τούτο διότι το σμίγμα  ειναι εγκλωβισμένο στους πόρους και σκληραίνει όταν δέν απομακρύνεται με επαγγελματικό καθαρισμό!Το  Vaper εκτός από ατμό εκλύει και ¨Οζον,μία μορφή οξυγόνου. Ο ατμός περνάει πρώτα από μία λάμπα UV, και ιονίζεται. Αυτό συμβάλει στην αντισηψία του δέρματος, προστατεύοντας τους διεσταλμένους πόρους από μικρόβια και μολύνσεις.Έπειτα ακολουθεί η διαδικασία του ατμού, για την παραγωγή του οποίου χρησιμοποιούμε καθαρό,απιονισμένο νερό χωρίς άλατα,.Εννοείται ότι το vaper τοποθετείται σε τόση απόσταση από το πρόσωπο ώστε να μήν "καίει" το δέρμα και τοποθετούμε στα μάτια 2 κομμάτια βρεγμένο βαμβάκι για να προστατεύεται περισσότερο η ευαίσθητη περιοχή των ματιών! Η θερμότητα του ατμού παράγει ιδρώτα ο οποίος αποβάλλει τις τοξίνες,μαλακώνει το σμίγμα και τα νεκρά κύτταρα και διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος.
      Οι πόροι του δέρματος είναι μικρά βαθουλωτά ανοίγματα μέσω των οποίων αποβάλλονται το σμίγμα,οι τοξίνες,τα κερατινοκύτταρα και ο ιδρώτας του δέρματος για την καλή του λειτουργία.Σε πολλά σημεία περικλύει και τον θύλακα της τρίχας.Όταν έχουμε υπερέκριση σμίγματος οι πόροι διαστέλλονται και εάν δέν γίνει βαθύς καθαρισμός ξηραίνεται και σκληραίνει αυτή η ουσία (σμίγματος ,ρύπων και νεκρών κυττάρων) και για να αφαιρεθεί επιβάλλεται το ατμόλουτρο για να υγρανθεί,να μαλακώσει και να απομακρυνθεί όλο από το εσωτερικό των πόρων .Με την σάουνα προσώπου με ιονισμό η επιδερμίδα του προσώπου ενυδατώνεται σε βάθος και βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος. Τα ιόντα βοηθούν τα μόρια του νερού να εισχωρήσουν στο δέρμα κι έτσι επιτυγχάνεται βαθύς καθαρισμός αφού αφαιρούνται το μακιγιάζ, το σμήγμα και οι ρύποι.
 .Διεγείρει επίσης τον μεταβολισμό των κυττάρων,αυξάνει την φυσική τους άμυνα,βελτιώνει την υφή του δέρματος και καταπραύνει διάφορες δερματικές παθήσεις πχ.την ακμή,ιχθύωση,υπερκεράτωση κλπ
       .Μόνο με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε τον "βαθύ" καθαρισμό του δέρματος και την αναζωογόνησή του!

  


Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη,Αισθητικός,Πτυχ/χος Αθηνών www.katerinadayspa.gr