Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Η Κυτταρίτιδα αντιμετωπίζεται μόνο με μασάζ!






          Η κυτταρίτιδα  είναι γυναικείο προνόμιο από την νεαρή μάλιστα ηλικία. Τα τελευταία χρόνια  ολοένα και περισσότερες γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα.Οφείλεται στην καθιστική ζωή,σε ορμονικούς λόγους,στο κάπνισμα,στο αλκοόλ,στην λήψη ορισμένων φαρμάκων,στην κακή διατροφή,στην κατανάλωση αναψυκτικών αλλά και στο άγχος,που είναι ένας σοβαρός λόγος!
       Είναι μιά παθολογική κατάσταση του δερματικού και υποδόριου ιστού,με ανώμαλη υφή(όψη πορτοκαλιού),πολλές φορές οιδηματώδη.Υπάρχει κατακράτηση υγρών και άχρηστων προιόντων μεταβολισμού(τοξινών) στον μεσοκυτάριο χώρο και σε προχωρημένο στάδιο προκαλεί πόνους.΄Εχουμε τρία στάδια κυτταρίτιδας.Την μαλακή,που δέν φαίνεται με γυμνό μάτι,την σκληρή που είναι ορατή και την οιδηματώδη που πονάνε τα μέρη του σώματος όπου υπάρχει κυτταρίτιδα
.
              ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

   Στην θεραπεία της κυτταρίτιδας πρέπει να λαμβάνονται υπ όψιν οι αιτίες και οι παράγοντες που την προκαλούν ,γιατί ο τρόπος ζωής συμβάλλει στην εμφάνισή της.Το κάθε άτομο είναι ξεχωριστό και πρέπει αφού αξιολογηθεί η κατάστασή του να εφαρμόζονται οι μέθοδοι που ενδείκνυνται για την περίπτωσή του ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.΄Ετοιμες συνταγές για όλους δέν υπάρχουν.Δέν αντιμετωπίζεται μόνο με διατροφή,κρέμες και γυμναστική!
        Η κυτταρίτιδα αντιμετωπίζεται σήμερα με σύγχρονα μηχανήματα VACUUM massage,RF Ραδιοσυχνοτήτων, Κρυολιπόλυσης,θερμοηλεκτροθεραπείας,ενδοδερμίας, λεμφικού μασάζ και μασάζ χειρός.Είναι τα κύρια μέσα για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της.  Το μασάζ ενδερμολογίας γίνεται με το LUMICEL Touch  το οποίο διαθέτει δύο κυλίνδρους και ένα μηχανισμό παλμικής αναρρόφησης μαζί με φωτοθεραπεία.Το VACUUM massage ( μασάζ κενού) είναι ένας τύπος θεραπευτικού μασάζ που χρησιμοποιείται για τη γλυπτική του σώματος και τη μείωση της κυτταρίτιδας. Το μασάζ κενού πιστεύεται ότι είναι μία από τις πιο αξιόπιστες και αποτελεσματικές θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας. Εξουδετερώνει το υποδερμικό στρώμα λίπους και το δέρμα γίνεται πιο ελαστικό.Κατά την ώρα λειτουργίας του ο ειδικός μηχανισμός αναρροφά το δέρμα και τον λιπώδη ιστό,αποδιοργανώνονται οι λιποκυψέλλες και ταυτόχρονα οι δύο κύλινδροι κάνουν μασάζ παλμικής αναρρόφησης που λειαίνει την "φλούδα πορτοκαλιου". Το Vacuum massage με Ραδιοσυχνότητες RF και Φωτοθεραπεία (συνδιασμός 3 τεχνολογιών σε ένα μηχάνημα) διαλύει τα λιποκύτταρα τα οποία εν συνεχεία αποβάλλονται αλλά ταυτόχρονα επιτυγχάνουμε σύσφιξη δέρματος και ιστών και έτσι αποτρέπεται η χαλάρωση! Με τα μασάζ αυτά  διασπάται το τοπικό πάχος και η κυτταρίτιδα, αυξάνεται η ροή της λέμφου και έτσι τα απορρίματα της καύσης του μεταβολισμού συλλέγονται και αποβάλλονται μέσω του λεμφικού συστήματος.Οι ινοβλάστες διεγείρονται με το  μασάζ,ενισχύεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης , το δέρμα συσφίγγεται και δέν χαλαρώνει από το άδειασμα της κυτταρίτιδος ,αντίθετα γίνεται λείο,υγιές και σφικτό!

        Τα μηχανήματα αυτά αυξάνουν την αιματική ροή και την οξυγόνωση των ιστών,την ενζυματική δραστηριότητα και τον μεταβολισμό ενώ μειώνουν τις φλεγμονώδης καταστάσεις και τα οιδήματα.    
    Η Κρυολιπόλυση-Coolbodysculpting είναι η σύγχρονη μέθοδος καταστροφής των λιποκυττάρων της περιοχής όπου εφαρμόζεται και διαρκεί η συνεδρία 1 ώρα.Τα νεκρωμένα λιποκύτταρα αποβάλλονται από τον οργανισμό δια της φυσικής οδού σταδιακά.Στο ίδιο μέρος του σώματος μπορεί να επαναληφθεί μετά από ένα μήνα και εφαρμόζεται στην κοιλιά,στα πόδια εμπρός και πίσω,γόνατα,μπράτσα,πλάτη κλπ. Είναι μιά σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδος καταπολέμησης της κυτταρίτιδας , σε όποιο μέρος του σώματος και αν ευρίσκεται! Είναι μια μέθοδος ΜΗ επεμβατική, χωρίς παρενέργειες. Μιά  αποτελεσματική μέθοδος  για γυναίκες και για άνδρες.





 




        Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη,Αισθητικός,Πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης,υπεύθυνη του κέντρου Ομορφιάς και Υγείας  katerinadayspa στη Ρόδο,οδός Μεγ.Κων/νου 30,τηλ.22410-31016 και 29504 .  www.katerinadayspa.gr