Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Γυναικομαστία και αντιμετώπισή της!

  Η γυναικομαστία είναι η διόγκωση του μαζικού αδένα και του περιμαστικού λίπους στους άνδρες. Πρόκειται για την πιο συχνή διαταραχή του ανδρικού μαστού
          Γυναικομαστία είναι μια αύξηση στην ποσότητα του ιστού του μαστού στα μωρά ή τους άνδρες, που προκαλείται από μια ανισορροπία των ορμονών οιστρογόνων και τεστοστερόνης. Mπορεί να επηρεάσει το ένα ή και τα δύο στήθη, ορισμένες φορές άνισα.Τα νεογνά, τα αγόρια που διέρχονται από την εφηβεία και οι ηλικιωμένοι άνδρες μπορεί να αναπτύξουν γυναικομαστία ως αποτέλεσμα αλλαγών στα επίπεδα ορμονών, αλλά  υπάρχουν και άλλες αιτίες.
Η γυναικομαστία προκαλείται από τη μείωση της ποσότητας της ορμόνης τεστοστερόνης σε σύγκριση με τα οιστρογόνα. Η μείωση μπορεί να προκληθεί από καταστάσεις που εμποδίζουν τις επιδράσεις της τεστοστερόνης, μειώνουν την τεστοστερόνη ή αυξάνουν το επίπεδο των οιστρογόνων. Οι ορμόνες τεστοστερόνης και οιστρογόνων ελέγχουν τα χαρακτηριστικά φύλου τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Η τεστοστερόνη ελέγχει τα αρσενικά χαρακτηριστικά, όπως η μυϊκή μάζα και τα μαλλιά του σώματος. Τα οιστρογόνα ελέγχουν τα θηλυκά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του στήθους.
Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τα οιστρογόνα ως αποκλειστικά γυναικεία ορμόνη, αλλά οι άνδρες παράγουν επίσης - αν και συνήθως σε μικρές ποσότητες. Τα αρσενικά επίπεδα οιστρογόνων που είναι υπερβολικά υψηλά ή βρίσκονται εκτός ισορροπίας με τα επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να προκαλέσουν γυναικομαστία.
Η αύξηση του μαστού στους άνδρες είναι εκπληκτικά κοινή και επηρεάζει μεταξύ 40 και 50% των ανδρών σε κάποιο σημείο της ζωής τους. Η γυναικομαστία, ή η καλοήθης διεύρυνση του ιστού του μαστού, είναι κοινή σε εφήβους άνδρες καθώς και σε μεσήλικες και ηλικιωμένους άνδρες.Πολλές φορές προκαλεί ψυχολογικά προβλήματα στο άτομο.
   
         ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑΣ

   Η αντιμετώπιση της γυναικομαστίας γίνεται με Κρυολιπόλυση και Μασάζ Ενδοδερμίας ή Vaccum,ωστε να μειωθεί το λίπος της περιοχής.Παράλληλα να έχουμε σύσφιξη της περιοχής αποφεύγοντας την χαλάρωση του δέρματος από το "άδειασμα " του λίπους.
    Η Κρυολιπόλυση εφαρμόζεται μία φορά το μήνα για να καταστρέψει τα λιποκύτταρα τα οποία με τα μασάζ θα αποβληθούν από την περιοχή ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

          Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη,Αισθητικός,Πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης,υπεύθυνη του κέντρου Ομορφιάς και Υγείας  katerinadayspa στη Ρόδο,οδός Μεγ.Κων/νου 30,τηλ.22410-29504 και 31016.    www.katerinadayspa.gr