Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΡΜΑΤΟΣ



           Μιά λαίκή παροιμία λέει: " Απού΄χει κόρη ακριβή,του Μάρτη ήλιος μήν τη δεί!"

   ' Οπως γνωρίζουμε όλες οι παροιμίες των προγόνων μας έχουν κάποια βάση!
Η ευεργετική επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας στην σωματική και ψυχική μας ευεξία είναι γνωστή,όπως γνωστές είναι και οι βλαπτικές επιδράσεις της σε ορισμένες εποχές του χρόνου.
   Ο Μάρτης είναι ο πρώτος μήνας της άνοιξης,εποχή που η ηλιοφάνεια είναι απότομη και ηυξημένη.Το δέρμα  χρειάζεται μιά προετοιμασία, ώστε από την τεχνητή θέρμανση,το κρύο και τον αέρα του χειμώνα ,να δεχθεί την ανοιξιάτικη ηλιακή ακτινοβολία,που πολλές φορές είναι έντονη.Οι κίνδυνοι του ανοιξιάτικου ήλιου είναι η φωτογήρανση και η αφυδάτωση του δέρματος.
     Είναι γνωστές οι αλλεργίες της άνοιξης όπως η κνίδωση,το έκζεμα,η δερματίτιδα κ.ά. που οφείλονται στην αυξημένη παρουσία αλλεργιογόνων ουσιών στο περιβάλλον π.χ. η γύρη,τα ακάρεα κλπ.και χρειάζονται ιατροφαρμακευτική αντιμετώπιση.

        Ανοιξιάτικη προετοιμασία του δέρματος!

1) Ο βαθύς καθαρισμός του προσώπου είναι απαραίτητος για να απομακρυνθούν το σμίγμα,οι ρύποι και τα νεκρά κύτταρα που έχουν συσωρευθεί όλο τον χειμώνα.

2) Η ενυδάτωση,μετά τόν καθαρισμό είναι απαραίτητη,γιατί το ενυδατωμένο δέρμα αμύνεται ενάντια στις επιθέσεις του περιβάλλοντος και την ηλιακή ακτινοβολία ενώ το αφυδατωμένο δέρμα είναι ευάλωτο στις επιθέσεις αυτές.Οι ενυδατώσεις του δέρματος στην Αισθητικό με τις επαγγελματικές θεραπείες και τα κατάλληλα  μηχανήματα θα ενυδατώσουν βαθιά το δέρμα!

3)Η αντιηλιακή προστασία με αντιηλιακή κρέμα υψηλού δείκτη προστασίας,ει δυνατόν 50,είναι απαραίτητη από κάθε άλλη εποχή του χρόνου,διότι το δέρμα εκτείθεται απότομα την ηλιακή ακτινοβολία τώρα τον Μάρτιο,τον πρώτο μήνα της άνοιξης,και πρέπει να προληφθούν τα τυχόν εγκαύματα που
οδηγούν σε φωτογήρανση,με όλα τα δυσάρεστα επακόλουθα.Η αντιηλιακή κρέμα πρέπει να ανανεώνεται κάθε 2 ώρες.

       Η καθημερινή περιποίηση στο σπίτι ξεκινά με καθαρισμό του δέρματος πρωί-βράδυ,με τα κατάλληλα για την επιδερμίδα μας προιόντα,αποφεύγουμε τα σαπούνια,τονώνουμε με την κατάλληλη λοσιόν και ενυδατώνουμε με κρέμες που περιέχουν αντιοξειδωτικά και βιταμίνες Ε,C, για περισσότερη και καλύτερη προστασία του δέρματος από τον ανοιξιάτικο ήλιο.Παράλληλα φροντίζουμε και για την εσωτερική ενυδάτωση του οργανισμού,πίνοντας τουλάχιστον 1,1/2 λίτρο νερό ημερησίως και άφθονα φρέσκα φρούτα εποχής!

        Ανοιξιάτικη περιποίηση σώματος.

  Τώρα την άνοιξη είναι η πιό κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσετε  να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα και την χαλάρωση που ευνοείται από τον χειμωνιάτικο τρόπο ζωής.Καί το σώμα έχει ανάγκη φροντίδας και ανανέωσης.Ξεκινήστε με ένα πήλιγκ σώματος, που θα διώξει τα νεκρά κύτταρα από το σώμα σας,θα τονώσει τους ιστούς,θα χαρίσει ευεξία και θα προετοιμάσει για την ενυδάτωση με την κατάληλη ενυδατική ή θρεπτική κρέμα.Η ενυδάτωση του σώματος είναι απαραίτητη γιατί κάνει το δέρμα λείο,λαμπερό, πιό ανθεκτικό στην χαλάρωση και αποκτά ελαστικότητα ώστε να μήν δημιουργούνται ραγάδες.
    Το μασάζ αρωματοθεραπείας με γνήσια αιθέρια έλαια αποτοξινώνει και χαρίζει υγεία και ευεξία.
     Με  μασάζ ,λεμφικά χειρός και ενδοδερμικά θα αποσυμφορίσετε το σώμα σας από την κατακράτηση υγρών και τοξινών,θα βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματός σας ,ώστε να υποδεχθείτε  το καλοκαίρι ανανεωμένες!

        Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη,Αισθητικός,πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης,μέλος Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης,πρόεδρος Συλλόγου Πτυχ.Αισθητικών Δωδεκανήσου(ΣΕΠΑΔΩ),Γεν.Γραμμματέας Ομοσπονδίας Πτυχ.Αισθητικών Ελλάδας(ΟΣΕΔΑΕ),μέλος  Δ.Σ. Ομοσπονδίας Επαγ/τιών Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου,υπεύθυνη του κέντρου Ομορφιάς και Υγείας  katerinadayspa στη Ρόδο,οδός Μεγ.Κων/νου 30,τηλ.22410-31016.