Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΧΕΡΙΩΝ





        Τα χέρια,το πολύτιμο και σημαντικό μέσο έκφρασής μας  προδίδουν  την πραγματική μας ηλικία.Γιαυτό δέν πρέπει να τα παραμελούμε αλλά να τα φροντίζουμε καθημερινά.Λένε ΄οτι ο λαιμός και τα χέρια γερνάνε γρηγορότερα από κάθε άλλο μέρος του σώματός μας. Οι δουλειές του σπιτιού και η εργασία κάθε ατόμου επιβαρύνουν το δέρμα τους που στερείται σμηγματογόνων αδένων για την φυσική τους λίπανση και προστασία από την ξηρότητα και αφυδάτωση.
  Το κρύο ,ο ψυχρός αέρας,η θέρμανση τώρα τον χειμώνα ταλαιπωρούν τα χέρια μας και τους αφαιρούν το φυσικό αλλά λιγοστό προστατευτικό τους σμίγμα.Το συχνό πλύσιμο και η επαφή τους με τα διάφορα σαπούνια και απορρυπαντικά τα κάνουν πιό ευάλωτα με αποτέλεσμα το δέρμα τους να αφυδατώνεται,να κοκκινίζει,να "τραβάει" ,να δημιουργούνται κηλίδες και πολλές φορές να "σκάνε".Η περιποίησή τους με φυσικά προίόντα, θρεπτικά και επανορθωτικά,που περιέχουν λιγότερα χημικά,θα τα βοηθήσει να διατηρηθούν νεανικά και ενυδατωμένα,χωρίς κηλίδες και σκασίματα.

      
Συμβουλές για τη φροντίδα των χεριών

1. Πάντα να φοράτε γάντια όταν κάνετε σκληρές εργασίες όπως στον κήπο, πλύσιμο του αυτοκινήτου, δουλειές του σπιτιού που απαιτούν χημικά καθαριστικά. Εάν μάλιστα πρίν φορέσετε τα γάντια βάλετε στα χέρια σας μιά θρεπτική,λιπαρή κρέμα ,θα τους προσφέρετε μια υπέρ-κούρα και φροντίδα όσο χρόνο κάνετε τις δουλειές σας.
2. Έχετε πάντα πρόχειρη μία κρέμα ή λοσιόν για τα χέρια, έτσι ώστε να φροντίζετε τα χέρια σας με την πρώτη ευκαιρία πολλές φορές την ημέρα.
3. Φορέστε γάντια τις κρύες μέρες του χειμώνα όταν βγαίνετε έξω.
4. Μην πλένετε τα χέρια σας με καυτό νερό γιατί καταστρέφετε έτσι την επιδερμίδα τους.
5. Πάντα να στεγνώνετε τα χέρια σας καλά, ειδικά στα σημεία ανάμεσα στα δάχτυλα και κάτω από δακτυλίδια, για να αποφύγετε ερεθισμούς του δέρματος και σκασίματα,από την υγρασία που θα παραμείνει πάνω τους.
6.Μια-δυό φορές την εβδομάδα καλό είναι τα τα αλοίφουμε με ελαιόλαδο το οποίο είναι πολύ μαλακτικό  με βιταμίνη Ε και τα τρεφει προστατεύοντάς τα από την ξηρότητα και τα σκασίματα.Μάλιστα για να μήν  λερώνουμε ότι αγγίζουμε φοράμε γάντια ελαστικά για όση ώρα έχουμε το ελαιόλαδο στα χέρια μας,περίπου 15-20 λεπτά.
7.Η χρήση αντιηλιακής κρέμας στα χέρια είναι απαραίτητη χειμώνα-καλοκαίρι ώστε να αποφεύγεται η φωτογήρανση και η δημιουργία των αντιαισθητικών πανάδων.
8.Η περιποίηση των νυχιών,το μανικιούρ,θα συμπληρώσει την φροντίδα,αφού τα περιποιημένα και ωραία βαμμένα νύχια χαρίζουν πολλά στην ομορφιά των χεριών.Με απεριποίητα νύχια,μισοβαμμένα και ξεφτισμένα μια γυναίκα χάνει πολλά από την όλη της εμφάνιση.

    Κηλίδες και σημάδια γήρανσης

  Εκτός από την αφυδάτωση του δέρματος των χεριών,εμφανίζονται σταδιακά και διάφορες κηλίδες ή πανάδες.
Με την πάροδο του χρόνου η ελαστικότητα του δέρματος των χεριών μειώνεται, γινεται πλαδαρό και κάνουν την εμφάνισή τους οι αντιαισθητικές πτυχώσεις,που μόνο χρόνια προσθέτουν.
    ΄Οταν η περιποίηση των χεριών ξεκινά από την νεαρή ηλικία η φθορά και τα σημάδια γήρανσης καθυστερούν την εμφάνισή τους.Εκτός από ενυδάτωση χρειάζονται και βιταμινούχες κρέμες και αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο όσο μπορούμε.

       Φυσικά η αισθητικός μας θα φροντίσει με ειδικά πήλιγκ,την αντιγηραντική θεραπεία σε συνδυασμό με μηχάνημα ενδοδερμικού μασάζ ,να εξαλείψει τις κηλίδες και πανάδες,να ενυδατώσει βαθιά  την επιδερμίδα των χεριών,προσφέροντας παράλληλα και την ανάλογη θρέψη,που χρειάζονται!

     Μήν αμελείτε λοιπόν την φροντίδα τους,όλο τον χρόνο,χειμώνα-καλοκαίρι!

  Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη,Αισθητικός,πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης,μέλος Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης,πρόεδρος Συλλόγου Πτυχ.Αισθητικών Δωδεκανήσου(ΣΕΠΑΔΩ),Γεν.Γραμματέας Ομοσπονδίας Πτυχ.Αισθητικών Ελλάδας(ΟΣΕΔΑΕ),μέλος  Δ.Σ.Ομοσπονδίας Επαγ/τιών Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου,υπεύθυνη του κέντρου oμορφιάς και υγείας  katerinadayspa στη Ρόδο,οδός Μεγ.Κων/νου 30,τηλ.22410-31016.