Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗΝ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ



       Η χαλάρωση του δέρματος προκαλείται από την μείωση  του κολλαγόνου,της ινώδους πρωτείνης που είναι το βασικό συστατικό του συνδετικού ιστού.Ο συνδετικός ιστός στηρίζει και το δέρμα και άλλους ιστούς του σώματος.Το κολλαγόνο το παράγει ο οργανισμός από τις θρεπτικές ουσίες που παίρνει με την σωστή διατροφή,διατροφή που περιέχει βιταμίνες,αμινοξέα,πρωτείνες,ένζυμα και ιχνοστοιχεία.Η βιταμίνη C όμως είναι το πιό σημαντικό στοιχείο για την παραγωγή και αύξηση του κολλαγόνου.΄Οταν μειώνεται η παραγωγή του κολλαγόνου τότε εμφανίζεται η χαλάρωση δέρματος και ιστών και χάνεται η ελαστικότητα του δέρματος.Ελαστικότητα είναι η ιδιότητα του δέρματος να τεντώνει και να επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση.Εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας και τον τρόπο ζωής.Με την πάροδο της ηλικίας κάθε ατόμου,λόγω της βαρύτητας,το δέρμα αρχίζει από τα 25 έτη να γερνά,η ανανέωση των κυττάρων επιβραδύνεται και ο τόνος του σταδιακά μειώνεται.
    Η χαλάρωση στο σώμα εμφανίζεται κυρίως στα μπράτσα,στην κοιλιά(ειδικά μετά από εγκυμοσύνη),στους γλουτούς,στα πόδια και στα γόνατα, προέρχεται δε από εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες.
         Οι εσωτερικοί παράγοντες είναι η γήρανση,ο διαβήτης και οι ορμονικές αλλαγές τόσο κατά την εγκυμοσύνη,όσο και κατά την εμμηνόπαυση.
         Οι εξωτερικοί παράγοντες είναι η υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία,οι απότομες αυξομειώσεις του βάρους και το παρατεταμένο ζέσταμα του συνδετικού ιστού και δέρματος.,όπως τα συχνά ζεστά μπάνια,οι θερμοκουβέρτες κλπ.
   Το δέρμα έχει ελαστικότητα αλλά όταν χάσει κανείς απότομα πολλά κιλά ή πάρει τότε εμφανίζεται η χαλάρωση.Γιαυτό ξεκινώντας μιά δίαιτα πρέπει το άτομο να φροντίζει για την διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματός του και όχι να περιμένει να χάσει πρώτα τα κιλά και μετά να διώξει την χαλάρωση.Πώς θα γίνει αυτό; Το μασάζ σώματος βοηθά στην τόνωση και την ελαστικότητα του δέρματος.Το συχνό περπάτημα έστω και μισή ώρα και αυτό βοηθά πολύ.Καθημερινά για το πλύσιμο του σώματος χρησιμοποιούμε ένα ειδικό σφουγγάρι που κάνει ελαφρύ μασάζ,αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα,διεγείρει την αιματική κυκλοφορία με αποτέλεσμα την σύσφιξη του δέρματος.Παράλληλα πρέπει να πίνει αρκετό νερό για να ενυδατώνονται οι ιστοί και να διατηρείται η ελαστικότητα .

     Μέθοδοι σύσφιξης του χαλαρού δέρματος:

     1)Το μασάζ είναι η καλύτερη μέθοδος για την διατήρηση της τόνωσης και ελαστικότητας του δέρματος,είτε προσώπου είτε σώματος.Γίνεται και με τα χέρια αλλά και με μηχανήματα που κάνουν  βαθύ ενδοδερμικό μασάζ.Το μασάζ ,με την υπεραιμία που προκαλεί,αυξάνει τον μεταβολισμό των κυττάρων ενεργοποιώντας το χαλαρό δέρμα ΄ωστε να παραχθεί περισσότερο κολλαγόνο και ελαστίνη με αποτέλεσμα την σύσφιξη και την ενίσχυση του συνδετικού ιστού.
 
      2)Οι ραδιοσυχνότητες RF,το τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα επεμβαίνει δυναμικά στις περιοχές με χαλάρωση και διοχετεύοντας θερμότητα και ενέργεια στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος,δίνει την λύση στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης.Η μέθοδος είναι ανώδυνη και ακίνδυνη.
   Οι ραδιοσυχνότητες θερμαίνουν βαθιά το δέρμα και τον συνδετικό ιστό συσφιγγοντας το υπάρχον κολλαγόνο αλλά διεγείροντας και την παραγωγή νέου.Ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες και παράγεται άμεσα κολλαγόνο.Βοηθούν στην λείανση και σύσφιξη του ρυτιδιασμένου, ζαρωμένου και χαλαρού δέρματος. Πολλές γυναίκες μετά τον τοκετό ή μετά απώλεια βάρους, θέλουν να εξαλείψουν την ανεπιθύμητη χαλάρωσητην απόκτηση σφριγηλότητας και τον σχηματισμό των μπράτσων, των μηρών, των γλουτών, της μέσης και της κοιλιάς.
     ΄Ετσι επιτυγχάνουμε αναζωογόνηση,ανάπλαση,σύσφιξη και τόνωση του δέρματος!
  


      Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη,Αισθητικός,πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης,μέλος Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης,πρόεδρος Συλλόγου Πτυχ.Αισθητικών Δωδεκανήσου(ΣΕΠΑΔΩ),Γεν.Γραμμματέας Ομοσπονδίας Πτυχ.Αισθητικών Ελλάδας(ΟΣΕΔΑΕ),μέλος  Δ.Σ. Ομοσπονδίας Επαγ/τιών Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου,υπεύθυνη του κέντρου Ομορφιάς και Υγείας  katerinadayspa στη Ρόδο,οδός Μεγ.Κων/νου 30,τηλ.22410-31016.