Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΣΒΗΣΕ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ




            Με την πάροδο της ηλικίας ο ρυθμός ανανέωσης των κυττάρων του δέρματός μας ελαττώνεται,λόγω της γήρανσης του οργανισμού.Πολλές φορές η γήρανση του δέρματος επιβαρύνεται από εξωτερικούς παράγοντες όπως ηλιακή ακτινοβολία,μόλυνση περιβάλλοντος,ελεύθερες ρίζες,οξειδωτικό στρές,παραμέληση περιποίησης δέρματος,οπότε η γήρανση επιταχύνεται και κάνουν την εμφάνισή τους οι φθορές,τα λεγόμενα "σημάδια του χρόνου".Αυτά είναι:  1)Η χαλάρωση δέρματος προσώπου,λαιμού και ντεκολτέ,η οποία προκαλείται από την μείωση κολλαγόνου και ελαστίνης.2)Οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες(πτυχώσεις του δέρματος) που σχηματίζονται από την χαλάρωση και αφυδάτωση του δέρματος.3)Οι μελαγχρωματικές κηλίδες και πανάδες που εμφανίζονται όχι μόνο στο πρόσωπο-λαιμό και ντεκολτέ αλλά και στα χέρια,οφείλονται δε στην ανομοιόμορφη κατανομή της μελανίνης,ουσίας υπεύθυνης για το ομοιόμορφο χρώμα του δέρματος,αλλά και σε ορμονικούς λόγους.4)Η λέπτυνση και αφυδάτωση της επιδερμίδας που οφείλονται αφ΄ενός μεν στην μείωση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης,αφ΄ετέρου στην παραμέληση φροντίδας του δέρματος ώστε να διατηρείται ενυδατωμένο.5)Οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια.Οφείλονται στην γήρανση αλλά επιτείνονται και από άλλες αιτίες όπως αυπνίες,κάπνισμα,κατανάλωση αλκοόλ,κακή διατροφή και ελλειπής σε βιταμίνες  C και Κ αλλά κυρίως όταν δέν φροντίζουμε από την νεαρή ηλικία την ευαίσθητη αυτή περιοχή  των ματιών.Δέν πρέπει να πηγαίνουμε για ύπνο χωρίς να απομακρύνουμε το μακιγιάζ από τα μάτια,όπως συνηθίζουν δυστυχώς πολλές νέες κοπέλες.Παράλληλα από την νεαρή ηλικία πρέπει να ενυδατώνουμε την περιοχή των ματιών με την ειδική κρέμα ανάλογα με την ηλικία,καθώς και να χρησιμοποιούμε αντιηλιακή κρέμα.
     
   Τρόποι καταπολέμησης

    1) Βαθύς καθαρισμός προσώπου στην αισθητικό ώστε το δέρμα να απαλλαγεί 'οχι μόνο από το σμίγμα αλλά και από τα νεκρά κύτταρα και καθαρό πλέον να μπορεί να αναπνέει.

    2)Χρήση αντιηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας 50 όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και στο λαιμό-ντεκολτέ και χέρια,ώστε να αποφεύγουμε την φωτογήρανση.

     3)Θεραπεία με οξέα φρούτων ώστε να ανανεωθεί η επιδερμίδα και να καταπολεμηθούν οι κηλίδες και πανάδες.

    4)Το μασάζ στις περιοχές αυτές,χειρός και ενδοδερμικό,θα αναζωογονήσουν το δέρμα,θα διεγείρουν την κυτταρική λειτουργία  και θα προάγουν την αποκατάστασή των βλαβών του.

   5)Αντιγηραντικές θεραπείες κατά της χαλάρωσης και των ρυτίδων,ώστε να αποκτήσουμε πιό νεανική όψη και βελούδινη υφή του δέρματος.

    6)Βαθιές ενυδατώσεις στην αισθητικό, με μεσοθεραπεία,microneedling(κοσμητικό βελονισμό)κλπ.σύγχρονες μεθόδους με μηχανήματα νέας τεχνολογίας.

    7)Στο σπίτι φροντίζουμε πρωϊ-βράδυ για τον καθαρισμό του δέρματος, την ενυδάτωσή  και θρέψη του ανάλογα με τις ανάγκες του και μετά από υπόδειξη από την αισθητικό των προιόντων που έχει ανάγκη η επιδερμίδα μας.

    8)Φροντίζουμε την διατροφή μας ώστε να παίρνουμε τις απαραίτητες βιταμίνες,αμινοξέα και λοιπά θρεπτικά συστατικά,αποφεύγοντας το κάπνισμα,το αλκοόλ και όσο μπορούμε το άγχος και αυπνίες.




         Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη,Αισθητικός,πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης,μέλος Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης,πρόεδρος Συλλόγου Πτυχ.Αισθητικών Δωδεκανήσου(ΣΕΠΑΔΩ),Γεν.Γραμμματέας Ομοσπονδίας Πτυχ.Αισθητικών Ελλάδας(ΟΣΕΔΑΕ),μέλος  Δ.Σ. Ομοσπονδίας Επαγ/τιών Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου,υπεύθυνη του κέντρου Ομορφιάς και Υγείας  katerinadayspa στη Ρόδο,οδός Μεγ.Κων/νου 30,τηλ.22410-31016.