Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΛΕΜΦΙΚΟ ΜΑΣΑΖ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΙΣ ΤΟΞΙΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ!



          Ο σύγχρονος τρόπος ζωής με όλους τους επιβαρυντικούς παράγοντες για την υγεία που εμπεριέχει όπως το μολυσμένο περιβάλλον,το άγχος,η κακή διατροφή και το κάπνισμα, καθιστούν απαραίτητη την σωστή λειτουργία του λεμφικού συστήματος που συμβάλει στην αποτοξίνωση και αναζωογόνηση του οργανισμού.Είναι μιά ανάγκη για τον σύγχρονο άνθρωπο.
     Η λέμφος είναι το υγρό που κυκλοφορεί μέσα στο λεμφικό σύστημα,καθαρίζει τους ιστούς από τις άχρηστες ουσίες που περισσεύουν και μέσω της λεμφικής παροχέτευσης απομακρύνονται από το σώμα.
         To λεμφικό μασάζ είναι μια μέθοδος ήπιας μάλαξης  που σκοπό έχει να ενεργοποιήσει το λεμφικό δίκτυο ώστε να παροχετεύσει και να ανακυκλώσει το λεμφικό υγρό,αποβάλλοντας τοξίνες,κατακρατημένα άχρηστα υγρά,βακτήρια κλπ.
       Η λεμφική παροχέτευση είναι μιά φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού όμως πολλές φορές από διάφορες αιτίες παρεμποδίζεται και έτσι έχουμε την κατακράτηση ακαθαρσιών και τοξινών.
      Το λεμφικό σύστημα αποτελείται από τα λεμφικά όργανα(θύμος αδήν,σπλήνας και λεμφαδένες),τα λεμφαγγεία και τα λεμφικά τριχοειδή.Οι λεμφαδένες εντοπίζονται στις μασχάλες,στις βουβωνικές χώρες,στον θώρακα και στην κοιλιά.
        Το λεμφικό μασάζ βοηθά στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος,στην αποβολή της κατακράτησης των υγρών,στους ρευματισμούς,στις αρθρίτιδες,στις ημικρανίες,στο στρές,στις πρησμένες γάμπες,στα αυτοάνοσα νοσήματα,στα δερματολογικά προβλήματα,στους μυικούς πόνους και φυσικά στην καταπολέμιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους.Ακόμα προκαλεί χαλάρωση και ευεξία,βοηθά στην λειτουργία και κινητικότητα του εντέρου και στην οξυγόνωση των ιστών.
       Αποτοξινώνει και αναζωογονεί το δέρμα καθιστώντας το λείο,ελαστικό και ανανεωμένο
  Γίνεται σε όλο το σώμα αλλά κυρίως στα πόδια επιμένοντας στα προβληματικά σημεία με ανοδικές κινήσεις.
     Το λεμφικό μασάζ προσώπου είναι αποτελεσματικό για την καταπολέμηση των ρυτιδων,της ήπιας ακμής,της χαλάρωσης και της απευαισθητοποίησης του δέρματος.
      Το λεμφικό μασάζ δέν προκαλεί κανένα πρόβλημα στο οργανισμό όταν γίνεται από εξειδικευμένους αισθητικούς και φυσικοθεραπευτές.
   Η καλή υγιεινή κατάσταση του λεμφικού συστήματος είναι πολύ σημαντική για τον οργανισμό.

      Τα αποτελέσματα της λεμφικής μάλαξης με το χέρι είναι πολλαπλά.Εκτός από την λειτουργια της "απομάκρυνσης" και του "καθαρισμού",το μασάζ αυτό τονώνει το λεμφικό και αγγειακό σύστημα,διεγείρει το ανοσοποιοητικό και έχει καταπραυντικές ιδιότητες,τόσο στις γυναίκες αλλά και στους άνδρες.