Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΝΥΧΟΦΑΓΙΑ!


        Η ονυχοφαγία είναι μιά κακιά συνήθεια που ξεκινά από την παιδική ηλικία.Δημιουργεί αρνητική εντύπωση στους γύρω μας και μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό πρόβλημα.Συνήθως αντανακλά προσωπικά άγχη,καταπίεση και νευρικότητα.Είναι μια αυτόματη και ασυνείδητη κίνηση,ένα σύμπτωμα αγχώδους συναισθηματικής διαταραχής!Είναι μια ένδειξη ανασφάλειας,πολλές φορές κατάλοιπο του θηλασμού ή της πιπίλας.Τα αγχώδη και υπερευαίσθητα άτομα εκτονώνονται με αυτόν τον τρόπο όταν βιώνουν μια κατάσταση εσωτερικής υπερέντασης.
   Τα χέρια και ειδικά τα νύχια  αποτελούν εστία μικροβίων,επομένως η ονυχοφαγία μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις σοβαρές πολλές φορές.Τα μικρόβια,τα βακτήρια και άλλες επικίνδυνες ουσίες που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια των νυχιών και δύσκολα καθαρίζονται, εισέρχονται μέσω του στόματος στον οργανισμό με αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία.Αλλά και το φαγωμένο γύρω δέρμα αποτελεί πύλη εισόδου μικροβίων και εμφάνιση λοιμώξεων.Το δάγκωμα των νυχιών προκαλεί ευαισθησία  και στα νύχια αλλά και στο γύρω δέρμα.
     Από αισθητικής απόψεως με την ονυχοφαγία τα δάκτυλα και τα νυχια δέν έχουν την καλύτερη εμφάνιση!

      Τρόποι αποφυγής της ονυχοφαγίας:

1)Αγωγή με ειδικό άχρωμο βερνίκι(π.χ. MAVALA STOP).Το αβλαβές αυτό βερνίκι το απλώνουμε στα νύχια και όταν έλθουν τα νύχια σε επαφή με το στόμα η πικρή γεύση του ΜΑVALA STOP αποτρέπει την ονυχοφαγία.Απλώνεται καθημερινά στα νύχια.
2)Τα πρόσθετα νύχια αποτρέπουν την ονυχοφαγία και δίνουν την ευκαιρία στα φυσικά νύχια να αναπτυχθούν.Επισκεφθείτε λοιπόν ένα κατάστημα περιποίησης άκρων για τοποθέτηση πρόσθετων νυχιών.
3)Βάζε στα χέρια σου τακτικά κρέμα.
4)Προσπαθείστε να αποβάλετε το άγχος,την νευρικότητα και την βαριεστημάρα που οδηγούν στην ονυχοφαγία.Σε σοβαρές περιπτώσεις η επίσκεψη σε έναν ειδικό θα βοηθήσει σημαντικά.
5)Για τα παιδιά που τρώνε τα νύχια τους προσπαθήστε να απασχοληθούν με ζωγραφική,ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ή κάτι άλλο που θα χρησιμοποιούν τα χέρια τους και δέν θα τα  έχουν ελεύθερα για να τρώνε τα νύχια τους.