Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!


      .
        Κάθε γυναίκα επιθυμεί να έχει μακρυά και τέλεια πόδια! Για το μήκος δυστυχώς δέν μπορεί να κάνει τίποτα,πλήν των ελαχίστων πόντων που αποκτά με ψηλοτάκουνα παπούτσια.Για την άψογη εμφάνισή τους όμως μπορεί να πετύχει πολλά!
      Τα πόδια είναι απο τα μεγαλύτερα στολίδια του γυναικείου σώματος,γιαυτό και τραβούν τα ανδρικά βλέμματα!Παράλληλα όμως είναι και το πιό εργατικό μέρος του σώματος το οποίο καταπονείται καθημερινά.Στατιστικά κάθε άνθρωπος κάνει κατά την διάρκεια της ζωής του τον γύρο του κόσμου 4 φορές(!)Χωρίς αυτά δεν κινείται το σώμα μας.Μας πηγαίνουν στην εργασία μας,στην βόλτα μας,χορεύουμε,κάνουμε τζόκιγκ κλπ.
        
    Η έλλειψη περιποίησης των ποδιών έχει  ως αποτέλεσμα διάφορα συμπτώματα όχι μόνο αισθητικής αλλά και υγείας εν γένει.Ξεκινάμε απο την εμφάνιση της κυτταρίτιδας,των ευρυαγγειών,κιρσών , φλεβών και καταλήγουμε στους κάλους,στις σχισμές φτερνών και πελμάτων,στις υπερκερατώσεις,στην ξηροδερμία,στις μυκητιάσεις δέρματος και νυχιών,ονυχοκρυπτώσεις  και λοιμώξεις.
    Τα πόδια μας δεν έχουν  σμηγματογόνους αδένες γιαυτό ο κίνδυνος αφυδάτωσης και ξηρότητας του δέρματος είναι μεγάλος.Ειδικά όταν το δέρμα τρίβεται στα παντιλόνια και στις κάλτσες επιδεινώνεται το πρόβλημα και έχουμε τα δυσάρεστα φαινόμενα του κνησμού,του ερεθισμού και της κοκινίλας.' Οταν δεν είναι ενυδατωμένο το δέρμα των ποδιών έχουμε ξηροδερμία, οι φτέρνες και τα πέλματα  εμφανίζουν έντονη κερατινοποίηση,με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι αντιαισθητικές ραγάδες και σκληρύνσεις.Τα σκασίματα αυτά που μοιάζουν με αυλάκια πολλές φορές πονάνε και ματώνουν,και αποτελούν πολλές φορές πύλη εισόδου μικροβίων,μυκήτων κλπ.Πολλές φορές εμφανίζονται και κάλλοι,τα αντιαισθητικά αυτά εξογκώματα που προκαλούν προβλήματα στην βάδιση και στην επιλογή παπουτσιών.
     ΄Αλλο δυσάρεστο πρόβλημα είναι η εφίδρωση και η κακοσμία των ποδιών.Πολλές φορές η κακοσμία οφείλεται στις μηκυτιάσεις των πελμάτων και δακτύλων.Γιαυτά πρέπει να γίνεται ιατρική θεραπεία.
    Πολλές φορές τα πόδια μας πρήζονται λόγω κατακράτησης υγρών αλλά και απο άλλες αιτίες όπως είναι η κακή κυκλοφορία του αίματος, η ορθοστασία,η καθιστική ζωή,το περπάτημα με ψηλά τακούνια,τα περιττά κιλά,η ζέστη,η εγκυμοσύνη,η έλλειψη άσκησης κλπ.
      Η περιποίηση των ποδιών τόσο στο σπίτι,όσο και στο ινστιτούτο είναι απαραίτητη όχι μόνο για την ομορφιά τους αλλά και για την υγεία τους.
      Στο ινστιτούτο κάνουμε συχνά μασάζ χειρός,λεμφικής παροχέτευσης για την πρόληψη αλλά και την καταπολέμηση της κυτταριτιδας,της ξηροδερμίας,των ευρυαγγειών και οιδημάτων.Τα μασάζ τα κάνουμε πολλές φορές με διάφορα αιθέρια έλαια για χαλάρωση,όχι μόνο στα πόδια αλλά και σε όλο το σώμα. Παράλληλα φροντίζουμε για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων με διάφορα πήλιγκ και για την ενυδάτωσή τους με ειδικά προϊόντα ενυδάτωσης και θρέψης.
      ΄Οταν υπάρχουν ευρυαγγείες,κιρσοί και φλεβίτιδα αποφεύγουμε τα ζεστά μπάνια,την σάουνα,το χαμάμ και την αποτρίχωση με ζεστό κερί.Κάνουμε αποτρίχωση με κρύο κερί.,προς αποφυγήν επιδείνωσης των προβληματων αυτών.
          Για να είναι βελούδινο το δέρμα φροντίζουμε για την αποτρίχωση των ποδιών όχι με ξυράφι,γιατί  οι τρίχες αγριεύουν ,δημιουργούνται κοψιματα στα πόδια και άλλοι ερεθισμοί.΄Η θα αποτριχώσουμε τα πόδια με κερί μιάς χρήσεως ή θα καταφύγουμε στην οριστική απότρίχωση με την νέα σύγχρονη μέθοδο της φωτόλυσης,όπου σε 9-10 φορές οι τρίχες θα αποτελούν παρελθόν.
        Στο σπίτι,για όμορφα και υγιή πόδια αποφεύγουμε να φοράμε στενά παπούτσια,ψηλά τακούνια και να περπατάμε με γυμνά ποδια ,είτε με σαγιονάρες και ανοικτά παπούτσια γιατί προδιαθέτοιυν τις σχισμές φτερνών και πελμάτων καθώς το δέρμα αφυδατώνεται και γίνεται τραχύ.
    Κάνουμε συχνά ποδόλουτρο σε ζεστό νερό, με ειδικά άλατα είτε με θαλασσινό αλάτι,το οποίο  είναι ιδανικό προϊόν για την περιποίηση των ποδιών γιατί καθαρίζει,απολυμαίνει και προστατεύει απο τις μολύνσεις.1-2 φορές την εβδομάδα κανουμε πήλιγκ ,με έμφαση στα γόνατα, για να αφαιρέσουμε τα νεκρά κύτταρα ώστε να ενυδατωθει το δέρμα αφού τα στεγνώσουμε καλά ,ειδικά ανάμεσα στα δάκτυλα και τα φροντίσουμε με μια καλή ενυδατική και θρεπτική κρέμα.
Κατά την διάρκεια του ύπνου τα βάζουμε ψηλότερα απο το υπόλοιπο σώμα,με την βοήθεια ενός μαξιλαριού.
    ΄Αλλη μια απαραίτητη φροντίδα είναι το πεντικιούρ απο έναν ειδικό για την  απομάκρυνση των σκληρυνσεων και της περιποίησης των νυχιών.Ειδικά τώρα που πέρασε το καλοκαίρι πρέπει να γίνεται τακτικά  γιατί η βάδιση με σαγιονάρες,παντόφλες και ανοικτα παπούτσια ευνόησε την δημιουργία των σκληρύνσεων κλπ.