Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΔΙΩΞΤΕ ΤΙΣ ΠΑΝΑΔΕΣ ΜΕ ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ



      To χρώμα του δέρματος οφείλεται στην μελανίνη,μία ουσία που εκκρίνουν τα μελανοκύτταρα του δέρματος.΄Οταν διαταραχθεί η διαδικασία παραγωγής της μελανίνης εμφανίζονται στο δέρμα πανάδες,λεκέδες και μελαγχρωματικές κηλίδες.Αυτές οι κηλίδες εμφανίζονται  στο πρόσωπο,ντεκολτέ και χέρια όταν το δέρμα εκτεθεί για πολλή ώρα στον ήλιο,είτε δέν το προστατεύσουμε με αντιηλιακή κρέμα υψηλού δείκτη προστασίας.Κατά την έκθεση στον ήλιο ενεργοποιείται ο προστατευτικός μηχανισμός του δέρματος,παράγεται περισσότερη μελανίνη εναποτίθεται κατά τόπους ανομοιόμορφα και έτσι σχηματίζονται οι κηλίδες και πανάδες.΄Αλλες αιτίες που ευνοούν την εμφάνισή τους είναι οι ορμονικές μεταβολές  που συμβαίνουν κατά την εγκυμοσύνη,την κλικμακτήριο,την λήψη αντισυλληπτικών χαπιών και ορμονικής υποκατάστασης

 
      Λευκαντική θεραπεία:

    
       Αρχικά αξιολογείται η κατάσταση του δέρματος και το μέγεθος του προβλήματος δηλ.το μέγεθος των πανάδων,το χρώμα τους,ο χρόνος εμφάνισης και η ευαισθησία του δέρματος!
      Η θεραπεία έχει δύο στόχους:
     Ο 1ος είναι να διεισδύσουμε στην πάσχουσα περιοχή ουσίες που αποχρωματίζουν τις πανάδες και τους λεκέδες(βιταμίνη  C,Lumiskin,Melfade,εκχυλίσματα μήλου,αμαμελίδας,αρμπουτίνης,αρκτοστάφυλου,κοζικό οξύ,σακχαρίτες κλπ.),βοηθούν στην παραγωγή νέου κολλαγόνου,χαρίζοντας στο δέρμα ελαστικότητα,φωτεινότητα και διάυγεια !
     Ο 2ος είναι να ομολοποιήσουμε και να ρυθμίσουμε την εκκριση της χρωστικής ουσίας του δέρματος,της μελανίνης,ώστε να εκκρίνεται και διανέμεται ομοιόμορφα,αποτρέποντας τον σχηματισμό δυσχρωμιών! Τούτο το επιτυγχάνουμε με το ενδοδερμικό μασάζ που ενεργοποιεί και ομαλοποιεί την αιματική και λεμφική κυκλοφορία,αυξάνοντας τον ενδοκυτταρικό μεταβολισμό.
      Τα προιόντα με την ουσία Υδροκινόνη πρεπει να αποφεύγονται γιατί έχει μακροπρόθεσμα βλαπτική επίδραση προκαλώντας ερεθισμούς,δερματίτιδες ακόμα και καρκίνο.
     Η ενυδάτωση του δέρματος είναι απαραίτητη για την θεραπεία αυτή γιατί βοηθά τα κύτταρα να επανορθώσουν τις βλάβες από τον ήλιο,βελτιώνοντας την ποιότητα του δέρματος.
    Πολλές φορές παράλληλα με την θεραπεία στην αισθητικό είναι απαραιτητη η χρήση ειδικής κρέμας ή λευκαντικού ορού το βράδυ στο σπίτι.
    Η χρήση αντιηλιακής κρέμας καθημερινά και η ανανέωσή της ανα 2ωρο είναι απαραίτητη καθώς και η αποφυγή της ηλιακής ακτινοβολίας.
    Η κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών επιβάλλεται για την λήψη της βιταμίνης C και των αντιοξειδωτικών που βοηθούν στην λεύκανση του δέρματος από τις πανάδες και τις μελαγχρωματικές κηλίδες!
      Η χαμένη λάμψη αποκαθίσταται,τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται και φεύγει η θαμπάδα.Το δέρμα αποκτά ομοιόμορφο χρώμα,ενυδάτωση και ελαστικότητα.