Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΑΣ


          Οι ρυτίδες είναι σημάδια γήρανσης του δέρματος.΄Εχουμε τις ρυτίδες από την χρονογήρανση και την φωτογήρανση.
     Οι ρυτίδες της χρονογήρανσης είναι λεπτές γραμμές και σχηματίζονται με την πάροδο της ηλικίας.Μπορούμε να καθυστερήσουμε την εμφάνισή τους όταν ο τρόπος ζωής μας είναι ποιοτικός.Συγκεκριμένα:1)  τρεφόμαστε υγιεινά με πρωτείνες,δημητριακά,φρούτα και λαχανικά αποφεύγοντας τα λιπαρά και τα γλυκά.2) κοιμόμαστε 7 ώρες περίπου κάθε βράδυ σε ΄ηρεμο περιβάλλομ.3)αποφεύγουμε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ειδικά το βράδυ,γιατί δέν μας επιτρέπει να κάνουμε ήσυχο και βαθύ ύπνο.4)αποφεύγουμε το κάπνισμα,είτε ενεργητικό είτε παθητικό.5)φροντίζουμε για την ενυδάτωση του οργανισμού πίνοντας φυσικούς χυμούς και νερό.6)προσπαθούμε να αποβάλλουμε το άγχος και στρές γιατί οδηγεί σε πρόωρη γήρανση και τον σχηματισμό ρυτίδων.

     Οι ρυτίδες της φωτογήρανσης δημιουργούνται από την έκθεση του δέρματος στον ήλιο,ειδικά χωρίς αντιηλιακή προστασία και την ρύπανση της ατμόσφαιρας η οποία ευθύνεται για τον σχηματισμό των ελευθέρων  ριζών,μόρια υπεύθυνα για την φωτογήρανση.Οι ρυτίδες αυτές είναι βαθιές και συνοδεύονται από χαλάρωση του δέρματος.

   Οι ρυτίδες εμφανίζονται κυρίως  στο μέτωπο,στα μάτια όπου σχηματίζεται το "πόδι της χήνας",γύρω από το στόμα,στον λαιμό ακόμα και στο ντεκολτέ.Ειδικά οι καπνίστριες εμφανίζουν στο άνω χείλος(μουστάκι)μικρές ρυτίδες που προσθέτουν χρόνια στην εμφάνιση τους.

    Οι λεγομενες ρυτίδες "έκφρασης" σχηματίζονται από τις εκφράσεις του προσώπου όταν το δέρμα είναι αφυδατωμένο.΄Ενα δέρμα καλά ενυδατωμένο δέν σπάει εύκολα από τις συσπάσεις των μυών.

    Aντιμετώπιση των ρυτίδων:

     Τις ρυτίδες τις αντιμετωπίζουμε ολιστικά και όχι μόνο τοπικά.Η λύση του ΒΟΤΟΧ δέν είναι η ενδεδειγμένη διότι η τοξίνη αυτή,πέραν της επικινδυνότητός της ως τοξίνη που είναι,"γεμίζει" για λίγο διάστημα 4-6 μηνών τις ρυτίδες,χωρίς να βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος.
       Σήμερα που και η αισθητική τέχνη και η κοσμετολογία διαθέτουν τα καλύτερα μηχανηματα και θεραπείες η αντιμετώπιση των ρυτίδων είναι δυνατή.
      Η μεσοθεραπεία,οι ραδιοσυχνότητες RF,ο κοσμητικός βελονισμός(dermaroler-fraxpeel),το ενδοδερμικό μασάζ καθώς και η φωτοανάπλαση ενισχύουν και βελτιώνουν την ποιότητα του δέρματος,διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα την νεοκολλαγένεση.

   Στο σπίτι φροντίζουμε πρωί-βράδυ για  τον καθαρισμό, την καλή ενυδάτωση και θρέψη του δέρματος καθώς και για την αντιηλιακή του προστασία.Γιατί να μήν ξεχνάμε ότι ο τριπλούς κανόνας για την υγεία και ομορφιά του δέρματος είναι: επιμελής καθαρισμός,ενυδάτωση και αντιηλιακή προστασία!