Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΛΑΜΨΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΗΛΙΟ!




         Πέρασε το καλοκαίρι,μπήκαμε στο φθινόπωρο,μια γλυκιά εποχή του χρόνου.Εποχή που πρέπει να απαλαγούμε από τα σημάδια που άφησε ο ήλιος στο δέρμα μας!
      Τα σημάδια που αφήνει ο ήλιος είτε από την υπερβολική έκθεσή μας σ΄αυτόν όλο το καλοκαίρι, είτε από μή σωστή  χρήση αντιηλιακής κρέμας είναι οι πανάδες και οι μελαγχρωματικές κηλίδες.Αυτες εμφανίζονται κυρίως στο πρόσωπο(μέτωπο και παρειες)και στα χέρια.΄Το χρώμα τους είναι άλλοτε ανοικτό,μόλις που διακρίνονται και άλλοτε σκούρο,έτσι το δέρμα προσώπου και χεριών έχει όψη αντιαισθητική.Δέν μπορούν να καλυφθούν με make up και πρέπει να απαλλαγούμε από αυτές όσο γίνεται πιό γρήγορα.

       Η θεραπεία τους ποικίλει από άτομο σε άτομο,ανάλογα με τον τύπο του δέρματος.΄Αλλη θεραπεία θα εφαρμόσουμε σε ένα ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα με πανάδες και άλλη σε ένα λιπαρό.
     Η βάση της θεραπείας είναι το ενδοδερμικό μασάζ γιατί αυξάνει την αιματική και λεμφική κυκλοφορία του αίματος,τα κύτταρα αναγενώνται με πιό γρήγορο ρυθμό,η μελανίνη,ουσία η οποία ευθύνεται για τις πανάδες και κηλίδες,ρυθμίζεται ώστε να απλώνεται ομοιόμορφα στο δέρμα.Σε συνδυασμό με λευκαντική θεραπεία το αποτέλεσμα είναι να καθαρίσει το δέρμα και να αποκτήσει φρεσκάδα, καθαρότητα και λάμψη!
    Δέν πρέπει να καταφεύγουμε σε ισχυρά χημικά πήλιγκ με τα οποία προκαλείται άμεση απολέπιση της επιδερμίδας εντός 3-4 ημερών αλλά σε ήπια,διαδοχική απολέπιση.Με την ήπια διαδοχική απολέπιση αποφεύγουμε τον κίνδυνο δημιουργίας νέων πανάδων από την ηλιακή ακτινοβολία που έχουμε άφθονη στη χώρα μας,παράλληλα δίνουμε τον χρόνο στα κύτταρά μας να αναγεννηθούν και ανανεωθούν σε βάθος(κυτταρική ανανέωση)σταδιακά,με μόνιμα αποτελέσματα.Το δέρμα ενυδατώνεται,φεύγουν οι ατέλειες και υπερκερατώσεις ,άν υπάρχουν,κάνοντας το φωτεινό,νεανικό,ευλύγιστο,καθαρό,ομοιόμορφο,χωρίς κηλίδες και ατέλειες.΄Εχει αντιοξειδωτική δράση και βαθιά ενυδατική.
     Η θεραπεία αυτή ενδείκνυται και για πανάδες-κηλίδες ορμονικής προελεύσεως(εγκυμοσύνη που προηγήθηκε ή λήψη  αντισυλληπτικών χαπιών).
       Σε ένα λιπαρό δέρμα,επιρρεπές στους ρύπους και στο φράξιμο των τριχοσμηγματογόνων θυλακίων η θεραπεία αυτή έχει άριστα αποτελέσματα γιατί βελτιώνει άμεσα την όψη του δέρματος,περιορίζει τον σχηματισμό φαγεσώρων και αποφεύγεται  η εμφάνιση της ακμής.

     Πείτε ΟΧΙ λοιπόν στο βίαιο χημικό πήλιγκ που διαταράσσει την ισορροπία του δέρματος .
         Τώρα είναι η πλέον κατάλληλη εποχή να απαλλαγείτε από αυτές και να λάμψετε μετα τον ΄ηλιο εν όψει του χειμώνα που θα έλθει!