Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΗΡΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ!



        Η γήρανση του δέρματος είναι μέν καθορισμένη γονιδιακά αλλά επιταχύνεται και από την ηλιακή ακτινοβολία(φωτογήρανση),την κακή ή ελλειπή διατροφή σε πρωτεϊνες,βιταμίνες και αντιοξειδωτικά,στο κάπνισμα,την ατμοσφαιρική ρύπανση κλπ.Η αναπαραγωγική ικανότητα των κυττάρων μειώνεται,καθώς και η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.
        Η φωτογήρανση του δέρματος προέρχεται από την καθημερινή έκθεση μας στον ήλιο η οποία έχει αθροιστικά αποτελέσματα.΄Οπως είναι γνωστό στα νησιά μας η ηλειοφάνεια καθ όλη την διάρκεια του έτους είναι μεγάλη. Η φωτογήρανση ξεκινά από την νεανική ηλικία και γύρω στα 30 χρόνια  εμφανίζονται τα πρώτα της σημάδια.
      Τα σημάδια αυτά είναι:
1)Η ξηρά και τραχιά υφή του δέρματος.Αυτή οφείλεται στην πάχυνση της κεράτινης στιβάδας και στην καταστροφή του φυσικού προστατευτικού μανδύα(υδρολιπιδικό φίλμ)
2)Η χαλάρωση του δέρματος.
3)Οι πανάδες,κηλίδες και δυσχρωμίες,τόσο στο πρόσωπο,λαιμό και ντεκολτέ αλλά και στα χέρια.
4)Οι ρυτίδες και λεπτες γραμμές, οι οποίες προέρχονται από την καταστροφή των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης .
5)Η υποκίτρινη χροιά του δέρματος λόγω της καταστροφής των αιμοφόρων αγγείων.
6)Η υπερκεράτωση του δέρματος λόγω καταστροφής του  DNA των κυττάρων.
7)Η ελάστωση του δέρματος,δηλ.το "δέρμα της χήνας" που εμφανίζεται συνήθως στο λαιμό αλλά και στο ντεκολτέ.

        Η αντιμετώπιση του φωτογηρασμένου δέρματος γίνεται με ειδικές θεραπείες.Οι θεραπείες αυτές γίνονται τόσο με μηχανήματα αντιγήρανσης,όσο και με αντιοξειδωτικά προιόντα και  peelings.
 
    Ενδοδερμικό μασάζ με το μηχάνημα  SPM.Το μασάζ αυτό που γίνεται με ειδικό πιστόλι-βεντούζα ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου-ελαστίνης,λειαίνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες,επαναφέρει την ελαστικότητα του δέρματος,αυξάνει τον μεταβολισμό των κυττάρων και την δραστηριότητα των ενζύμων στους ινοβλάστες,με αποτέλεσμα την αναζωογόνιση και αποκατάσταση του δέρματος.Καταπολεμά επίσης το διπλοσάγωνο σε γυναίκες και άνδρες και  την χαλάρωση του δέρματος.

    Οι ραδιοσυχνότητες RF συσφίγγουν και τονώνουν το δέρμα ριζικά , σε βάθος αναπλάθοντάς το.Η θερμοηλεκτρική ενέργεια των ραδιοσυχνοτήτων διεγείρει του ινοβλάστες για παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης,αυξάνει τον μεταβολισμό των κυττάρων,παράλληλα δε αιματώνει και οξυγονώνει του εν τω βάθει ιστούς.

    Η θεραπεία φωτοανάπλασης είναι επίσης μια άλλη θεραπεία με ειδικό μηχάνημα  που επιτυγχάνει τόνωση και σύσφιξη του υποδορίου ιστού.

   Η Μεσοθεραπεία είναι μια μέθοδος κατά την οποία,μέσω μικρονυγμών(μικρές οπές)  με  fraxpeel ή  dermaroler διοχετεύονται στο μεσόδερμα(εξ ού και η λέξη μεσοθεραπεία) υαλουρονικό οξύ,βιταμίνες,αμινοξέα,αυξητικοί παράγοντες και αντιοξειδωτικές ουσίες που εξασφαλίζουν αντιγήρανση και σφριγηλό δέρμα.Με την μέθοδο αυτή διεπερνάται ο δερματικός φραγμός για γρήγορα αποτελέσματα στην βαθιά ενυδάτωση και ανάπλαση του δέρματος.


   Τα Πήλιγκ με οξέα φρούτων ΑΗΑ,ΒΗΑ κλπ. είναι μια καταπληκτική μέθοδος απολέπισης,ανανέωσης δέρματος και καταπολέμισης της φωτογήρανσης.Αφαιρούν τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας,διώχνουν τα σημάδια ακμής και τις πανάδες,το θαμπό δέρμα και λειαίνουν την επιδερμίδα.Επίσης διεγείρουν τους ινοβλάστες για παραγωγή νέου κολλαγόνου.Ρυθμίζουν τους μηχανισμούς άμυνας του δέρματος και αυξάνουν την απορροφικότητα των ενεργών συστατικών.

       Παράλληλα με τις θεραπείες αυτές στο ινστιτούτο θα πρέπει στο σπίτι να γίνεται χρήση αντιηλιακού κάθε πρωί,ακόμα και τώρα τον χειμώνα και περιποίηση με αντιοξειδωτικά καλλυντικά που θα συστήσει η αισθητικός για διατήρηση του αποτελέσματος!