Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ!



     Τα μάτια είναι τα οπτικά όργανα των ανθρώπων αλλά και των άλλων ζωντανών οργανισμών,μέσω των οποίων γίνεται αντιληπτό το περιβάλλον και λαμβάνονται τα διάφορα οπτικά ερεθίσματα.
     Το δέρμα γύρω από τα μάτια,στα βλέφαρα, είναι λεπτότερο απο άλλα σημεία του προσώπου και σώματος,γιαυτό χρειάζεται ειδική φροντίδα για να παραμένει υγιές ,χωρίς ρυτίδες,σακούλες και μαύρους κύκλους.
     Τα προβλήματα αυτά δημιουργούνται όταν παραμελούμε την φροντίδα και περιποίηση αυτής της ευαίσθητης περιοχής, της τόσο πολύτιμης για την  ύπαρξή μας.Γιαυτό και για να τονίσει κάποιος την σημασία της λειτουργίας των ματιών λέει: "προσέχω σάν τα μάτια μου" !

       Αιτίες  εμφάνισης  μαύρων  κύκλων:

   1)  Η παρουσία μαύρων κύκλων πολλές φορές οφείλεται και σε κληρονομικούς λόγους και σε παθολογικούς(προβλήματα με σηκώτι και νεφρά).Οι αλλεργίες, ειδικά τώρα την άνοιξη, ευνοούν την δημιουργία τους,ομως μπορούν να αντιμετωπιστούν.
    2)Η έλλειψη ύπνου και δη ποιοτικού είναι αιτία εμφάνισής τους.Γιαυτό πρέπει να φροντίζουμε να κοιμόμαστε αρκετά.Ο ύπνος της ημέρας δέν αντικαθιστά τον νυκτερινό.Γιαυτό άτομα τα οποία ξενυχτούν συστηματικά παρουσιάζουν μαύρους κύκλους.
   3)Η κατανάλωση αλκοόλ  επιβαρύνει την κυκλοφορία του αίματος σ΄αυτήν την ευαίσθητη περιοχή ,γίνεται κατακράτηση υγρών και δημιουργούνται μαύροι κύκλοι.
    4)Η λήψη ορισμένων φαρμάκων ευνοεί την δημιουργία μαύρων κύκλων.
    5)Το κάπνισμα επειδή δημιουργεί κυκλοφορικά προβλήματα ευθυνεται για την δημιουργία μαύρων κύκλων.
     6)Τα αλμυρά φαγητά και τα παστά είναι και αυτά μια άλλη αιτία.
    7)Το τρίψιμο των ματιών καθώς και το ντεμακιγιάζ τους με απότομες κινήσεις οδηγεί στην δημιουργία μαύρων κύκλων.
    8)Η φωτογήρανση.΄Οταν δέν γίνεται χρήση αντιηλιακής κρέμας γύρω από τα μάτια,δημιουργούνται μαύροι κύκλοι από την έκθεση στο ηλιακό φώς.
    9)Η έλλειψη βιταμινών Α,Β,Κ, C και σιδήρου είναι επιβαρυντικοί παράγοντες.
   10)Η στάση με την οποία κοιμόμαστε επηρεάζει και προδιαθέτει π.χ.μπρούμυτα.Γενικά όποιο μέρος του προσώπου πιέζεται κατά την διάρκεια του ύπνου και δέν γίνεται καλά η κυκλοφορία του αίματος,γερνά γρηγορότερα και "σπάει" λόγω της κακής αιμάτωσης και παρεμπόδισης της κυκλοφορίας.

          Αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων:

     Τους μαύρους κύκλους στο ινστιτούτο,τους αντιμετωπίζουμε  με ειδικό μασάζ ενδοδερμικό γύρω από τα μάτια και λευκαντικούς παράγοντες.Το ενδοδερμικό μασάζ με το ειδικό μηχάνημα ενεργοποιεί και ομαλοποιεί την κυκλοφορία του αίματος γύρω από τα μάτια,βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου-ελαστίνης και διώχνει τις ευρυαγγείες και μαύρους κύλους.Οι λευκαντικοί παράγοντες αποχρωματίζουν του μαύρους κύκλους.