Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΛΑΜΠΕΡΟ ΒΛΕΜΜΑ!


       
         Η ομορφιά του προσώπου μας εξαρτάται από την λαμπρότητα του βλέμματος.Λένε ότι τα μάτια είναι ο καθρέπτης της ψυχής μας,γιαυτό από την νεαρή ηλικία πρέπει να τα φροντίζουμε.
      ΄Ολοι γνωρίζουμε,ότι το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι πολύ ευαίσθητο και λεπτότερο(περίπου 0,5 χιλιοστά)απ΄ότι στο υπόλοιπο πρόσωπο(περίπου 1,75 έως 2,5 χιλιοστά).Επομένως χρειάζεται ειδική φροντίδα καί περιποίηση καθημερινά για να μήν δημιουργηθούν ρυτίδες στην περιοχή αυτή , σακούλες ,μαύροι κύκλοι και πρηξίματα.Καθημερινά ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας περίπου 10.000 έως 20.000 φορές και επειδή σ΄αυτήν την ευαίσθητη περιοχή δέν υπάρχουν σμηγματογόνοι αδένες,αφυδατώνεται εύκολα και σπάει.Ειδικά όταν καθόμαστε πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή κουράζονται περισσότερο ,τσούζουν και δείχνουν κουρασμένα.
    Ο λίγος ή "κακός" ύπνος και η διατροφή πλούσια σε αλάτι καθώς και το αλκοόλ προκαλούν πρηξίματα και σακούλες στα μάτια.Η 'εκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία χωρίς γυαλιά ή με γυαλιά κακής ποιότητος είναι λάθος.Η ρύπανση της ατμόσφαιρας επιβαρύνει την υγεία των ματιών.Στην ηλικία των 40 ετών ή και ενωρίτερα εμφανίζεται και το γνωστό "πόδι της χήνας",οι ακτινωτές ρυτίδες στην άκρη του ματιού,που προσθέτει χρόνια στην όψη του προσώπου.
      Η Ενυδάτωση της περιοχής αυτής είναι το πρώτο μέλημά μας.Στο σπίτι πρέπει να φροντίζουμε πρωί-βράδυ την περιοχή των ματιών με μία κρέμα,την οποία απλώνουμε με κυκλικές κινήσεις ή ελαφριά " κτυπηματάκια",μετά τον καθαρισμό της περιοχής με ειδικό ντεμακιγιάζ ματιών(όχι μαντηλάκια).Η κρέμα ματιών πρέπει να  είναι διαφορετική στην ηλικία των 20 ετών και διαφορετική στα 40 ή 50.Στην ηλικία των 20 ετών κατάλληλη είναι μιά ενυδατική κρέμα ματιών.΄Οσο περνούν τα χρόνια η κρέμα πρέπει να εμπλουτίζεται με ρετινόλη,βιταμίνες Ε και C,που ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου,πεπτίδια,Q10 και υαλουρονικό οξύ για να διατηρήσει την σφριγηλότητα και ελαστικότητά της η ευαίσθητη αυτή περιοχή.
    Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι η περιποίηση των ματιών πρέπει να ξεκινά από την νεαρή ηλικία,κατά την οποία η νεαρή κοπέλλα χρησιμοποιεί προίόντα μακιγιάζ.Αυτά το βράδυ πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρούνται για την προστασία της περιοχής.

     Επαγγελματικές θεραπείες στην Αισθητικό μας:

    Πέραν από την καθημερινή περιποίηση στο σπίτι οι επαγγελματικές θεραπείες στην αισθητικό μας θα δώσουν λύση στις ρυτίδες των ματιών,στις σακούλες και στους μαύρους κύκλους.
    Οι θεραπείες αυτές περιλαμβάνουν  πέραν των εξειδικευμένων επαγγελματικών προίόντων και μηχανήματα  όπως: ενδοδερμικού μασάζ,που διεγείρει και ομαλοποιεί την ροή του αίματος και της λέμφου,ραδιοσυχνοτήτων για σύσφιξη και ανόρθωση(Lifting),μεσοθεραπεία,για ενίσχυση της ποιότητας του δέρματος με βιταμίνες,υαλουρονικό οξύ,αυξητικούς παράγοντες κλπ. και τέλος μασάζ και μάσκες ματιών.