Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ!




       


     
          Τα παλιά χρόνια εθεωρείτο  ταμπού η επίσκεψη ενός άνδρα σε ένα κέντρο αισθητικής!Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει,γιατί και ο άνδρας δικαιούται να έχει ένα όμορφο και περιποιημένο πρόσωπο,χωρίς ρυτίδες,ακμή και έντονη λιπαρότητα ή γυαλάδα,χωρίς αντιαισθητικές κηλίδες και χωρίς μαύρους κύκλους-σακούλες κάτω από τα μάτια.Ολοένα και περισσότεροι άνδρες επισκέπτονται την αισθητικό τους γιατί γνωρίζουν ότι πέραν του ωραίου σώματος πρέπει να έχουν και ένα όμορφο δέρμα προσώπου.Η περιποίηση του ανδρικού δέρματος διαφέρει και στο σπίτι και στην αισθητικό,γιατί και το ανδρικό δέρμα με το γυναικείο έχουν διαφορές  κυρίως λόγω ορμονών. Οι ορμόνες έχουν περισσότερη επίδραση πάνω στο δέρμα ενός άνδρα. Το δέρμα τους είναι πιο παχύ,"σπάει" πιό δύσκολα και γενικά γερνά πιό αργά.
  Το δέρμα ενός άνδρα είναι επίσης πιο λιπαρό διότι οι ορμόνες των ανδρών έχουν μεγάλη επίδραση πάνω στους σμηγματογόνους αδένες τους οι οποίοι λειτουργούν από την εφηβεία και μέχρι την ηλικία των 70 ή 80 χρόνων.Το ποσοστό των ορμονών των ανδρών παραμένει αρκετά υψηλό κατά τη διάρκεια όλης τους της ζωής.
  Οι άνδρες ιδρώνουν περισσότερο διότι οι ιδρωτοποιοί αδένες είναι επίσης πιο αντιδραστικοί στις αντρικές ορμόνες. Έχουν περισσότερες τρίχες στο πρόσωπο και στο σώμα από τις γυναίκες,αλλά έχουν λιγότερα μαλλιά. Αυτή η διαφορά οφείλεται επίσης στις αντρικές ορμόνες οι οποίες ελαττώνουν την ποσότητα των μαλλιών στους περισσότερους άνδρες και ευνοούν την αύξηση των τριχών στο υπόλοιπο σώμα σε όλους τους άνδρες.
  Είναι αποδεδειγμένο ότι οι άνδρες γερνούν πιο καθυστερημένα από τις γυναίκες και αυτό, οφείλεται εν μέρει στην καθημερινή απολέπιση που υφίσταται το δέρμα τους κατά την διάρκεια του ξυρίσματος αλλά και στην δομή του δέρματός τους. Με το πέρασμα των χρόνων, η απολέπιση έχει πραγματικά ευεργετικές αντι-γηραντικές επιδράσεις πάνω στο δέρμα.
      Στους άνδρες τα γένια κρύβουν κάποια ίχνη γήρανσης τα οποία μια γυναίκα της ίδιας ηλικίας δεν θα μπορούσε να τα καλύψει.
  Στην γυναίκα, οι σμηγματογόνοι αδένες λειτουργούν πολύ λιγότερο μετά από την εμμηνόπαυση. Οι άνδρες παράγουν περισσότερες ορμόνες και για περισσότερο καιρό
         .Από την εφηβική ηλικία πολλά αγορια εμφανίζουν ακμή,η οποία πρέπει να καταπολεμηθεί πρίν αφήσει τα ίχνη της(σημάδια και ουλές)στο δέρμα.Η θεραπεία αυτή γίνεται αφ΄ενός μεν στο σπίκτι με τον σωστό καθαρισμό με ειδικό τζέλ πρωϊ-βράδυ και αφ΄ετέρου στην αισθητικό,η οποία αφού καθαρίσει το δέρμα από το επιπλέον σμίγμα στους πόρους με την ειδική θεραπεία θα εξισορροπήσει την παραγωγή σμίγματος ,ώστε να φύγουν τα σπυράκια  και τα μπιμπίκια..Μετά την εφηβεία,εάν η εργασία του άνδρα είναι εξωτερική και εκτίθεται πολύ στην ηλιακή ακτινοβολία,η φωτογήρανση θα κάνει σύντομα την εμφάνισή της,ανεξάρτητως ηλικίας.Είναι αποδεδειγμένο ότι οι άνδρες οι οποίοι εκτίθενται στον ήλιο χωρίς προστασία υφίστανται πιο νωρίς τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης( καφέ κηλίδες πάνω στο σώμα και το πρόσωπο,ρυτίδες,σημάδια αγγείων αίματος τα οποία σκάνε. κλπ.).Η αντιηλιακή προστασία πρέπει να ξεκινά από την νεαρή ηλικία για να προστατευθεί το δέρμα .
      Η εμφάνιση του δέρματος πολλές φορές αντανακλά  αυτό το οποίο συμβαίνει στο εσωτερικό του σώματος αλλά και της ψυχής!.Εαν το σώμα είναι αφυδατωμένο, θα φανεί αμέσως στο δέρμα(απώλεια ελαστικότητας..),εάν είναι αγχωμένος κανείς το δέρμα θα έχει θαμπή όψη.Εάν το άτομο δέν κοιμάται καλά το δέρμα θα δείχνει γηρασμένο.Αντίθετα με καλό ύπνο,σωστή διατροφή με ΄ολιγότερο άγχος θα δείχνει φρέσκο,ξεκούραστο και θα λάμπει από υγεία! Το κάπνισμα έχει τρομερές επιπτώσεις πάνω στο δέρμα,κυρίως μια πρόωρη γήρανση..
      Πολλοί άνδρες έχουν προβλήματα κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος: οι τρίχες τους φυτρώνουν προς όλες τις κατευθύνσεις,πράγμα το οποίο καθιστά το ξύρισμα δύσκολο και προκαλεί κοψίματα και ερεθισμούς.Πρίν το ξύρισμα πρέπει να χρησιμοποιούν ειδικό προιόν για να μαλακώνουν τα γένια και μετά το ξύρισμα κρέμα για ενυδάτωση με καλμαντικές ουσίες.
       Τα νύχια των ανδρών λόγω της εργασίας τους χρειάζονται περιποίηση και φροντίδα ώστε να έχουν όμορφα και περιποιημένα χέρια και πόδια.Πρέπει τα νύχια να κόβονται  ομοιόμορφα,να καθαρίζονται από τις κιτρινίλες , τους λεκέδες και τις σκληρύνσεις.
     ¨Οσο για την υπερβολική τριχοφυία στο στήθος ή στην πλάτη,σήμερα με την βοήθεια της τεχνολογίας μπορούν να απαλλαγούν οριστικά με την φωτόλυση από τις ανεπιθύμητες τρίχες.
     Για το βράδυ μια αντιγηραντική κρέμα πρίν τον ύπνο θα δώσει στο δέρμα τα απαραίτητα εκείνα συστατικά που θα καθυστερήσουν την γήρανση του δέρματος!
     Και οι άνδρες λοιπόν έχουν σήμερα δικαίωμα στην ομορφιά και στην περιποίηση.