Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Η ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ


        Τα χέρια,το πολύτιμο και σημαντικό μέσο έκφρασής μας  προδίδουν  την πραγματική μας ηλικία.Γιαυτό δέν πρέπει να τα παραμελούμε αλλά να τα φροντίζουμε καθημερινά.Λένε ΄οτι ο λαιμός και τα χέρια γερνάνε γρηγορότερα από κάθε άλλο μέρος του σώματός μας. Οι δουλειές του σπιτιού και η εργασία κάθε ατόμου επιβαρύνουν το δέρμα τους που στερείται σμηγματογόνων αδένων για την φυσική τους λίπανση και προστασία από την ξηρότητα και αφυδάτωση.
  Το κρύο ,ο ψυχρός αέρας,η θέρμανση τώρα τον χειμώνα ταλαιπωρούν τα χέρια μας και τους αφαιρούν το φυσικό αλλά λιγοστό προστατευτικό τους σμίγμα.Το συχνό πλύσιμο και η επαφή τους με τα διάφορα σαπούνια και απορρυπαντικά τα κάνουν πιό ευάλωτα με αποτέλεσμα το δέρμα τους να αφυδατώνεται,να κοκκινίζει,να "τραβάει" ,να δημιουργούνται κηλίδες ,ακόμα πολλές φορές  "σκάνε".Η περιποίησή τους με φυσικά προίόντα, θρεπτικά και επανορθωτικά,που περιέχουν λιγότερα χημικά,θα τα βοηθήσει να διατηρηθούν νεανικά και ενυδατωμένα,χωρίς κηλίδες και σκασίματα,ιδιαίτερα τώρα τον χειμώνα.

      
Συμβουλές για τη φροντίδα των χεριών

1. Πάντα να φοράτε γάντια όταν κάνετε σκληρές εργασίες όπως κήπο, πλύσιμο του αυτοκινήτου, δουλειές του σπιτιού που απαιτούν καθαριστικά. Εάν μάλιστα πρίν φορέσετε τα γάντια βάλετε στα χέρια σας μιά θρεπτική,λιπαρή κρέμα ,θα τους προσφέρετε μια υπέρ-κούρα και φροντίδα όσο χρόνο κάνετε τις δουλειές σας.
2. Έχετε πάντα πρόχειρη μία κρέμα ή λοσιόν για τα χέρια, έτσι ώστε να φροντίζετε τα χέρια σας με την πρώτη ευκαιρία πολλές φορές την ημέρα.
3. Φορέστε γάντια τις κρύες μέρες του χειμώνα όταν βγαίνετε έξω.
4. Μην πλένετε τα χέρια σας με καυτό νερό γιατί καταστρέφετε έτσι την επιδερμίδα τους.
5. Πάντα να στεγνώνετε τα χέρια σας καλά, ειδικά στα σημεία ανάμεσα στα δάχτυλα και κάτω από δακτυλίδια, για να αποφύγετε ερεθισμούς του δέρματος και σκασίματα,από την υγρασία που θα παραμείνει πάνω τους και θα παγώσει.
6.Μια-δυό φορές την εβδομάδα καλό είναι τα τα αλοίφουμε με ελαιόλαδο το οποίο είναι πολύ μαλακτικό  με βιταμίνη Ε και τα τρεφει προστατεύοντάς τα από την ξηρότητα και τα σκασίματα.Μάλιστα για να μή  λερώνουμε ότι αγγίζουμε φοράμε γάντια ελαστικά για όση ώρα έχουμε το ελαιόλαδο στα χέρια μας,περίπου 15-20 λεπτά.
7.Η περιποίηση των νυχιών,το μανικιούρ,θα συμπληρώσει την φροντίδα,αφού τα περιποιημένα και ωραία βαμμένα νύχια χαρίζουν πολλά στην ομορφιά των χεριών.Με απεριποίητα νύχια,μισοβαμμένα και ξεφτισμένα μια γυναίκα χάνει πολλά από την όλη της εμφάνιση.

    Κηλίδες και σημάδια γήρανσης

  Εκτός από την αφυδάτωση του δέρματος των χεριών,εμφανίζονται σταδιακά και διάφορες κηλίδες ή πανάδες.
Με την πάροδο του χρόνου η ελαστικότητα του δέρματος των χεριών μειώνεται, γινεται πλαδαρό και κάνουν την εμφάνισή τους οι αντιαισθητικές πτυχώσεις,που μόνο χρόνια προσθέτουν.
    ΄Οταν η περιποίηση των χεριών ξεκινά από την νεαρή ηλικία η φθορά και τα σημάδια γήρανσης καθυστερούν την εμφάνισή τους.Εκτός από ενυδάτωση χρειάζονται και βιταμινούχες κρέμες και αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο όσο μπορούμε.Η καθημερινή χρήση αντιηλιακής κρέμας και στα χέρια θα τα προστατεύσει από την δημιουργία αντιαισθητικών κηλίδων και πανάδων.

       Φυσικά η αισθητικός μας θα φροντίσει με ειδικά πήλιγκ, αντιγηραντική θεραπεία σε συνδυασμό με μασάζ , να εξαλείψει τις κηλίδες και πανάδες,να ενυδατώσει  βαθιά  την επιδερμίδα των χεριών,προσφέροντας παράλληλα και την ανάλογη θρέψη.

     Μήν αμελείτε λοιπόν την φροντίδα τους,ειδικά τώρα τον χειμώνα που την έχουν περισσότερο ανάγκη!