Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΡΜΑ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ; ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΑ!



             Το λιπαρό δέρμα είναι ένας τύπος δέρματος που χαρακτηρίζεται κυρίως από τους εμφανείς και ανοικτούς πόρους,την υπερβολική έκκριση σμίγματος,την αντιαισθητική γυαλάδα και την τάση για ακμή.Οι ανοικτοί πόροι είναι το στόμιο των σμιγματογόνων αδένων που καταλήγουν στην επιδερμίδα.Σε ορισμένα λιπαρά δέρματα είναι τόσο ανοικτοί που μοιάζουν με τρυπούλες.Η γυαλάδα οφείλεται στην ηυξημένη παραγωγή σμίγματος κυρίως στο πηγούνι,στη μύτη και στο μέτωπο.
     Πώς όμως πρέπει να περιποιηθούμε αυτό το δέρμα ώστε να μικρύνουν οι πόροι και να αποκτήσει μια λεία υφή και διαυγή όψη το δέρμα του προσώπου;Μα φυσικά με τις καταλληλες θεραπείες,ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος των διεσταλμένων πόρων και της ανάγλυφης υφής του δέρματος.

    Αρχικά φροντίζουμε για τον καθαρισμό του δέρματος στην αισθητικό ώστε να γίνει εξαγωγή του σμίγματος από τους πόρους.Με την απομακρυνση του σμίγματος οι πόροι καθαρίζουν και με την θεραπεία εξισορρόπησης της λιπαρότητος  ρυθμίζεται η έκκριση του σμίγματος,συσφίγγουν και το δέρμα αποκτά ομοιόμορφη όψη.Η απολέπιση είναι απαραίτητη για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα που ευθύνονται για την θαμπάδα και την τραχύτητα της επιδερμίδας.Η ενυδάτωση είναι αναγκαία για την υγεία του δέρματος,την τόνωση,την ελαστικότητα και την σφριγηλότητά του.
     Σε συνδυασμό με ενδοδερμικό μασάζ αντλιοαναρρόφησης  επιτυγχάνουμε την φυσική επούλωση των πόρων,την ομαλοποίηση-λείανση της υφής της επιδερμίδας,ώστε το δέρμα του προσώπου να ανακτήσει διαρκή και βελούδινη υφή! Ο μεταβολισμός των κυττάρων αυξάνεται,όπως και η κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα την αναζωογόνηση του δέρματος και την ανανέωση των κυττάρων!Από την πρώτη κιόλας συνεδρία τα αποτελέσματα είναι ορατά.

     Στο σπίτι ο επιμελής καθαρισμός του δέρματος πρωί βράδυ με ήπια καθαριστικά είναι απαραίτητος.Αποφευγουμε τα ισχυρά καθαριστικά σαπούνια(ερεθίζουν,ξηραίνουν και προκαλούν υπερβολική έκκριση σμίγματος)και τις λιπαρές κρέμες, χρησιμοποιώντας για ενυδάτωση προιόντα χωρίς λιπαρά στοιχεία(oil free).Οι ειδικές αναπλαστικές κρέμες ενισχύουν τον ιστό του δέρματος και συρρικνώνουν τους πόρους.Το να προσπαθούμε να καλύψουμε τους ανοικτούς πόρους με βαρύ-καλυπτικό make up,λιπαρές βάσεις μακιγιάζ,πούδρες κλπ. χειροτερεύουμε το πρόβλημα γιατί δημιουργούνται μαύρα στίγματα(φαγέσωρες)που πολλές φορές καταλήγουν σε ακμή.
    Μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά(φρούτα,λαχανικά,άπαχα γαλακτοκομικά και αυγά χαρίζει στο δέρμα λαμπερή και λεία όψη,ειδικά εάν το άτομο δέν  καπνίζει,δέν πίνει και κοιμάται 7 ώρες περίπου.