Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΜΕ ΜΑΣΑΖ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ.


    Με τον όρο κυτταρίτιδα αναφερόμαστε στην εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και την ακριβώς από κάτω στοιβάδα,που συνοδεύεται από μειωμένης ελαστικότητας συνδετικό ιστό και εμφάνιση της χαρακτηριστικής μορφής ''φλούδας πορτοκαλιού " 'πάνω στο δέρμα.Η κυτταρίτιδα διακρίνεται σε τρία στάδια,την μαλακή,την σκληρή και την οιδηματώδη,η οποία είναι επίπονη.
     Δημιουργείται από κακή τοπική αιμάτωση,η οποία έχει σαν αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα εκείνης της περιοχής να μην τρέφονται καλά. Έτσι,ο οργανισμός αντί να αναδομεί και να καίει το λίπος,το στέλνει να αποθηκευτεί στα λιποκύτταρα εκείνα που το έχουν πιο πολύ ανάγκη για να τραφούν.Η αφύσικη αυτή συσσώρευση λίπους οδηγεί τα συγκεκριμένα λιποκύτταρα να αυξάνουν σε όγκο,με αποτέλεσμα να συμπιέζουν τα αγγεία,να εμποδίζουν τις ανταλλαγές ουσιών και να επειδεινώνουν το πρόβλημα της μικροκυκλοφορίας της λέμφου.
    Η κυτταρίτιδα προσβάλλει πιο πολύ τις γυναίκες γιατί στην περιοχή αυτή η δομή του συνδετικού ιστού διαφέρει στους άνδρες.Οι ίνες κολλαγόνου του συνδετικού ιστού είναι υπεύθυνες για να συγκροτούν σταθερά τους ιστούς μεταξύ τους.Στους άνδρες οι ίνες κολλαγόνου στον υποδόριο ιστό έχουν εγκάρσια σταυροειδή διάταξη και περιλαμβάνουν πολλούς μικρούς υποθαλάμους,ενώ στις γυναίκες έχουν κάθετη διάταξη.Έτσι δημιουργούνται μεγαλύτεροι υποθαλάμοι.ο ένας δίπλα στον άλλο,οι οποίοι περιλαμβάνουν περισσότερο λίπος και μπορούν να επεκταθούν υπερβολικά.
     Η κυτταρίτιδα μπορεί να δημιουργηθεί σε κάθε ηλικία ανεξαρτήτους βάρους.ακόμα και σε αδύνατες γυναίκες.Τα κύρια αίτια της κυτταρίτιδας είναι στρές,έλλειψη άσκησης,καθιστική ζωή,κακή κυκλοφορία του αίματος,παχυσαρκία,κακή διατροφή,κάπνισμα,δυσκοιλιότητα κ.α.Η εμφάνιση  κυτταρίτιδας είναι σημάδι ότι στο σώμα υπάρχουν τοξίνες και άχρηστα υλικά τα οποία θα έπρεπε να είχαν ήδη αποβληθεί από τον οργανισμό.Εκτός από μία ισσοροπημένη διατροφή θα πρέπει να γίνεται μεγάλη κατανάλωση νερού,έντονη φυσική δραστηριότητα και εφαρμογή κάποιας  τοπικής αγωγής στην αισθητικό,με τη βοήθεια της αρωματοθεραπείας σε συνδιασμό με λεμφικό μασάζ.Τα αιθέρια έλαια  με μεγάλη και γρήγορη διεισδυτικότητα βοηθούν στη γρήγορη αποτοξίνωση,στη λεμφική παροχέτευση  και στη γρήγορη και καλή κυκλοφορία του αίματος.
     
Χωρίς την χρήση τοπικής αγωγής(μασάζ)δέν γίνεται σωστή αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας!Ούτε με προιόντα,ούτε μόνο με γυμναστική,ούτε μόνο με κατάλληλη διατροφή αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της κυτταρίτιδας,ει μη μόνον  με τοπική αγωγή!    Για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας τα αιθέρια έλαια που μπορεί να χρησιμοποιηθούν είναι τα εξής:
    Ο 'Αρκευθος,το Κυππαρίσι,το Δενδρολίβανο,ο Μάραθος και το Γκρέιπ φρούτ.
   Άρκευθος: Ο άρκευθος είναι γνωστός για τις αντισηπτικές και διουρητικές του ιδιότητες.Βοηθά στο κυκλοφορικό σύστημα,στην ελάττωση της πίεσης του αίματος και της κατακράτησης υγρών,στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας,των κιρσών,ενώ βοηθάει και στην τόνωση της λειτουργίας των νεφρών.
   Δεντρολίβανο: Ενισχύει το κυκλοφορικό σύστημα,είναι τονωτικό,μειώνει τη λεμφική συμφόρηση,ελαττώνει την κατακράτηση υγρών,την κυτταρίτιδα,τους κιρσούς,την παχυσαρκία.
   Κυπαρίσσι: Ενισχύει το κυκλοφορικό σύστημα,ελαττώνει την κατακράτηση υγρών,βοηθά στην εξάλλειψη της κυτταρίτιδας και των κιρσών και στη μείωση των πρηξιμάτων των ρευματισμών.
    Μάραθος:Είναι πολύ τονωτικός και διουρητικός,βελτιώνει την κυκλοφορία,διεγείρει την ροή της λέμφου,μειώνει την κατακράτηση την κατακράτηση των υγρών του σώματος,ελαττώνει την παχυσαρκία,είναι πολύ διουρητικός.
    Γκρειπ Φρούτ:Είναι διεγερτικό.τονώνει τη λεμφική κυκλοφορία,διαλύει και αποβάλλει την κυτταρίτιδα,βοηθά πολύ στην ρύθμιση του βάρους,είναι λιποδιαλυτικό.