Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Η ΑΝΔΡΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ!


        
       Παληά επικρατούσε η αντίληψη ότι η περιποιηση του προσώπου ήτο γυναικεία υπόθεση και μόνο!Στην σημερινή όμως εποχή οι άνδρες ξεπερνούν τις αναστολές που είχαν και άρχισαν να περιποιούνται όχι μόνο το πρόσωπο αλλά και το σώμα και τα νύχια τους.
     Ο καθαρισμός  προσώπου,η ενυδάτωση,η αντιγήρανση,η αποτρίχωση πλάτης και στήθους αλλά και το μανικιούρ-πεντικιούρ αποκτούν ως πελάτες όλο και περισσότερους άνδρες, που θέλοντας να φροντίζουν την εξωτερική τους εμφάνιση,καταφεύγουν στα ινστιτούτα.Συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός της ανδρικής πελατείας των κέντρων αισθητικής.
     Οι κοινωνικές και επαγγελματικές σχέσεις απαιτούν προσεγμένη εξωτερική εμφάνιση.
      Το ανδρικό δέρμα όμως έχει διαφορές από το γυναικείο.Η ανδρική επιδερμίδα έχει μεγαλύτερο πάχος και είναι πιό τραχειά και λιπαρή σε σχέση με την γυναικεία..Αυτό οφείλεται στις ανδρικές ορμόνες που κάνουν το δέρμα των ανδρών πιό σκληρό και ανθεκτικό.Και η ανδρική επιδερμίδα επηρεάζεται όμως από την ατμοσφαιρική ρύπανση,την ηλιακή ακτινοβολία,το άγχος και στρές αλλά και την φυσική φθορά του χρόνου.
  
       Ανδρικές περιποιήσεις:

1)Βαθύς καθαρισμός προσώπου
Το ανδρικό δέρμα  είναι πιό λιπαρό από το γυναικείο λόγω περισσότερων σμηγματογόνων αδένων.Από την εφηβεία χρειάζεται καθημερινό καθαρισμό ώστε να απομακρύνεται η περίσσεια του σμίγματος και να αποφεύγεται η δημιουργία φαγεσώρων  που οδηγούν σε ακμή!Ο καθαρισμός αυτός γίνεται όχι με κοινά σαπούνια αλλά με ειδικό υγρό σαπούνι.Ο βαθύς καθαρισμός γίνεται στην αισθητικό ώστε οι πόροι να καθαρίσουν από το επιπλέον σμίγμα που φράσσει τους πόρους,μή επιτρέποντας το δέρμα να αναπνεύει.

2)Απολέπιση
Παρ΄ότι το καθημερινό ξύρισμα κάνει ένα είδος απολέπισης,εντούτοις είναι απαραίτητο το πήλιγκ για να αποβάλλονται τα νεκρά κύτταρα.

3)Ενυδάτωση
Μετα το ξύρισμα η καθημερινή χρήση ενυδατικής κρέμας είναι απαραίτητη για την ενυδάτωση του δέρματος και την διατήρηση της ελαστικότητας του.

4)Αντιηλιακή προστασία
Και οι άνδρες πρέπει καθημερινά να χρησιμοποιούν αντιηλιακή κρέμα για να αποφεύγουν την φωτογήρανση,η οποία οδηγεί σε αφυδάτωση,χαλάρωση και ρυτίδες.Δέν υπάρχει πιό αντιαισθητική εικόνα απ αυτήν ενός άνδρα με βαθιές ρυτίδες και κρεμασμένα μάγουλα από την χαλάρωση!

5)Αντιγήρανση
Σήμερα και τα προιόντα αλλά και οι θεραπείες αντιγήρανσης είναι αναγκαίες για τους άνδρες!Τα ιδια καλλυντικά αλλά και οι θεραπείες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άνδρες με τα καλύτερα αποτελέσματα.Μπορούμε επίσης στο ινστιτούτο να καταπολεμήσουμε τις σακούλες κάτω από τα μάτια,που δημιουργούνται από την  χαλάρωση του δέρματος,το κάπνισμα και το πολύ ποτό!

      Μήν αφήνετε λοιπόν απεριποίητο το δέρμα σας γιατί γρήγορα θα γηράσει και θα δείχνεται μεγαλύτερος από την βιολογική σας ηλικία!