Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΣΟΚΟΛΑΤΑ! ΕΝΑΣ ΓΛΥΚΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ!




         Και σε ποιόν δέν αρέσει η σοκολάτα,αυτός ο γλυκός πειρασμός;Είτε σάν ρόφημα,είτε στα γλυκά,είτε σε κομμάτια αρέσει σε πολλούς και ωφελεί πολύ! 
        Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η σοκολάτα μπορεί να παρέχει στον οργανισμό μας φυσικές ουσίες,που ονομάζονται φλαβονοειδή,οι οποίες προάγουν την υγεία μας.Εφόσον τα φλαβονοειδή φαίνεται πώς προλαμβάνουν τις καρδιοπάθειες και τον καρκίνο,η ιδέα του να τρώει κανείς σοκολάτα ακούγεται  ως ένας προκλητικός και νόστιμος τρόπος για να βελτιώσουμε την υγεία μας.Το πλήρες μήνυμα όμως,είναι ότι αν και η σοκολάτα μπορεί να είναι προτιμητέα σε σχέση με άλλα γλυκά,δεν υπάρχει υποκατάστατο για τα λαχανικά και τα φρούτα,τα οποία επίσης περιέχουν φλαβονοειδή.
    Τα φλαβονοειδή στη σοκολάτα,τα οποία οι μελέτες έδειξαν πως έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση,ονομάζονται φλαβανόλες και προκυανίδες.Αυτές οι δύο ουσίες ανήκουν στην ''οικογένεια'' των φλαβονοειδών που περιλαμβάνει την ρεσβερατρόλη,που απαντάται στο χυμό του γκρέιπφρουτ και την ουσία EGCG, η οποία περιέχεται στο πράσινο τσάι.
    'Oταν οι άνθρωποι καταναλώνουν τις ουσίες αυτές στη σοκολάτα και το κακάο, η αναλογία των αντιοξειδωτικών στο αίμα τους αυξάνεται,Αυτή η αύξηση στα επίπεδα αντιοξειδωτικών στο αίμα μας προστατεύει από ζημιές στη καρδιά και στα αιμοφόρα αγγεία,ενώ προστατεύει και το DΝΑ μας από βλάβες που μπορούν να οδηγήσουν σε καρκίνο.Επίσης,οι φλαβανόλες και οι προκυανίδες στη σοκολάτα βελτιώνουν τη λειτουργία και τη ροή του αίματος  των αιμοφόρων αγγείων και βοηθούν στον έλεγχο των φλεγμονών.
    Ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να στηρίζεστε στη σοκολάτα για αντιοξειδωτικά,αντί για τα φρούτα και τα λαχανικά,είναι η θερμιδική ποσότητα που περιέχει.Ένα μικρό κομμάτι μαύρης σοκολάτας έχει μόνο 50 θερμίδες,ενώ τα περισσότερα σοκολατούχα προιόντα περιέχουν τουλάχιστον 200.Συγκριτικά,μια μερίδα φρούτων και λαχανικών περιέχει μια μεγάλη ποσότητα υγιεινών φυτοχημικών και μόνο 25 έως 80 θερμίδες.Μια μερίδα πράσινου τσαγιού πλούσια σε αντιοξειδωτικά δεν περιέχει καθόλου θερμίδες.
    Εκτός αυτού,τα λαχανικά και τα φρούτα δεν περιέχουν μόνο φλαβονοειδή.Παρέχουν βιταμίνες,μεταλλικά στοιχεία όπως μαγνήσιο και κάλλιο και φυτοχημικά που προστατεύουν την υγεία μας με άλλους τρόπους.Μερικά,για παράδειγμα,σταματούν την ενεργοποίηση καρκινογόνων ουσιών ,ενώ άλλα επεμβαίνουν στον κύκλο ζωής των καρκινικών κυττάρων και προάγουν την καταστροφή τους.
        Σε ένα Day Spa μπορούμε να απολαύσουμε την σοκλοτοθεραπεία σώματος,μιά ξεχωριστή και μοναδικής απόλαυσης εμπειρία.Το σώμα καλύπτεται με ένα μείγμα σοκολάτας,γίνεται μασάζ ώστε τα θρεπτικά συστατικά της σοκολάτας να εισχωρήσουν εν τω βάθει και να αφομειωθούν με όλα τα ευεργετικά αποτελέσματα.Σ΄αυτό βοηθά και η περιτύλιξη σε ειδικό νάϋλον σεντόνι μιάς χρήσεως σε θερμοκουβέρτα για επιπλέον χαλάρωση και ευεξία.Μοναδική αίσθηση ζεστασιάς καλύπτει όλο το σώμα.
       Μέχρι δε να ενεργήσει η σοκολάτα στο σώμα μπορούμε να κάνουμε την περιποίηση στο πρόσωπο πάλι με σοκολάτα σάν μάσκα:
    Η ευεργετική επίδραση της σοκολατοθεραπείας είναι:
   

 
1)  Στην ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ
  • Τρέφει (βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα)
  • Ενυδατώνει ( απαλή, λεία, φρέσκια επιδερμίδα)
  • Τονώνει (σφριγηλό δέρμα)
  • Αποτοξινώνει (λαμπερό δέρμα)
   2) Στην ΨΥΧΗ-ΠΝΕΥΜΑ
  • Αντικαταθλιπτικές ιδιότητες
  • Ηρεμιστικές ιδιότητες
    3) Στις ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ
  • ΑΦΗ: αίσθηση περιποίησης και φροντίδας στην επαφή της επιδερμίδας με την ζεστή σοκολάτα
  • ΟΣΦΡΗΣΗ: το σοκολατένιο άρωμα ανασύρει παιδικές μνήμες και μας κάνει να νιώθουμε ασφάλεια
  • ΟΡΑΣΗ: το σοκολατένιο χρώμα μας χαλαρώνει ενώ συγχρόνως τονώνει την αυτοπεποίθηση και την ενεργητικότητα μας
  • ΑΚΟΗ: απαλή μουσική πάντα πλαισιώνει την σοκολατοθεραπεία
  • ΓΕΥΣΗ: η αχνιστή σοκολάτα ολοκληρώνει την γκάμα των 5 αισθήσεων, ενώ καλύπτει την αίσθηση στέρησης, που έχει προκληθεί από την θεραπεία
ΤΑ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Είναι:
  • Φλαβονοειδή: Αντιοξειδωτικές ουσίες με δράση κατά της γήρανσης (δεν περιέχονται στη λευκή σοκολάτα)
  • Bούτυρο κακάο: Έχει εξαιρετικές θρεπτικές ιδιότητες στο δέρμα. Χρησιμοποιείται και αυτούσιο, καθώς ανακουφίζει και ενυδατώνει ακόμα και τις πιο ξηρές ή σκασμένες επιδερμίδες
  • Mαγνήσιο: Διεγείρει την ανάπτυξη των κυττάρων της επιδερμίδας. Τονώνει και βελτιώνει τη διάθεση
  • Kαφεϊνη: Δρα ως διεγερτικό στον οργανισμό, ενώ παράλληλα τονώνει το δέρμα
  • Θειοβρωμίνη: Διεγείρει τον καρδιακό μυ και το νευρικό σύστημα. Βρίσκεται σε μεγαλύτερο ποσοστό στη μαύρη σοκολάτα
  • Φαινυλαιθυλαμίνη: Προκαλεί καλή διάθεση.
           Χαρίστε λοιπόν στον εαυτό σας μια σοκολατοθεραπεία και απολαύστε όλα τα ωφέλη της!