Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΛΙΠΑΡΟ ΔΕΡΜΑ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΥΑΛΑΔΑ.ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΤΟ!



     Το λιπαρό δέρμα είναι ένα δέρμα που γυαλίζει,με διεσταλμένους πόρους,ενοχλητικές ατέλειες και πολλές φορές με χνούδι.Στο λιπαρό δέρμα οι σμηγματογόνοι αδένες υπερλειτουργούν εκκρίνοντας περισσότερο σμήγμα,το οποίο άν δεν απομακρύνεται με σωστό καθαρισμό δημιουργούνται μπιμπίκια που πολλές φορές καταλήγουν σε ακμή!Η υπερέκριση των αδένων ξεκινά συνήθως στην εφηβεία κοριτσιών και αγοριών,λόγω της επίδρασης των ορμονών.Επίσης κατά την εμμηνόπαυση έχουμε αύξηση της λιπαρότητος του δέρματος λόγω ορμονικών μεταβολών,μάλιστα συχνά εμφανίζεται ακμή.Πολλές φορές είναι θαμπό και ανομοιόμορφο.
      Λιπαρότητα επίσης έχουμε και στο μικτό δέρμα(μύτη,μέτωπο,πηγούνι και δίπλα στην  μύτη)ενώ τα μάγουλα έχουν ξηρό δέρμα.
     Το λιπαρό δέρμα είναι πιό παχύ από το ξηρό γιαυτό είναι πιό ανθεκτικό και "σπάει" πιό δύσκολα εάν φυσικά το φροντίζουμε καθημερινά.Γερνά πιό αργά και κάνει λιγότερες ρυτίδες και λεπτές γραμμές.

            Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται γιατί το μακιγιάζ τους δέν "κρατάει",χαλώντας τους την  εμφάνισή τους πολλές φορές αλλά και την ψυχική τους διάθεση.Η αιτία είναι η λιπαρότητα του δέρματος που αλλοιώνει το μακιγιάζ.

                 Καθημερινή φροντίδα

    1) καθαρίζουμε το πρόσωπο πρωϊ-βράδυ με γαλάκτωμα καθαρισμού,το οποίο διαλύει το σμίγμα,το ξεπλένουμε με νερό,το σαπουνίζουμε με ένα τζέλ καθαρισμού για να απομακρυνθεί καλύτερα η λιπαρότητα,το ξεπλένουμε και το σκουπίζουμε.Πολλοι πιστεύουν ότι το γαλάκτωμα λιπώνει περισσότερο το λιπαρό δέρμα ,όμως αυτό είναι λάθος,διότι αφού διαλύσει το σμήγμα καθαρίζει καλύτερα το δέρμα.Η χρήση μόνο σαπουνιού απομακρύνει το επιφανειακό σμήγμα και αφυδατώνει το δέρμα.
    2)Χρησιμοποιούμε λοσιόν όχι πολύ στυπτική για να μήν διεγείρονται οι σμηγματογόνοι αδένες και παράγουν  περισσότερο σμήγμα.
     3)Μετά τον καθαρισμό ενυδατώνουμε το δέρμα πρωϊ-βράδυ με μιά ενυδατική κρέμα χωρίς λιπαρά στοιχεία,μάλιστα το βράδυ μπορούμε να χρησιμοποιούμε κρέμα ενυδατική με ειδικές ουσίες που ρυθμίζουν την λιπαρότητα του δέρματος.
     4)Το νερο για το πλύσιμο του δέρματος δέν πρέπει να είναι ζεστό απλά χλιαρό και όχι πάνω από 2 φορές πλύσιμο την ημέρα.Μπορούμε να το πλύνουμε ενδιαμέσως το μεσημέρι,εάν η δουλειά μας είναι τέτοια που το δέρμα ρυπαίνεται και πρέπει να καθαρισθεί μετά το πέρας της εργασίας.
    5)Τα προίόντα  μακιγιάζ δέν πρέπει να είναι λιπαρά αλλά να επιλέγουμε oil free.Για να μήν γυαλίζει το δέρμα μπορείτε να χρησιμοποιείται πούδρα σε σκόνη,για να απορροφά την επιπλέον λιπαρότητα.
    6)Τα αντιηλιακά πρέπει να είναι σε μορφή fluid ή  lotion και όχι παχύρευστης κρέμας.
    7)Η υπερβολική ηλιοθεραπεία αυξάνει την λιπαρότητα και ερεθίζει τα σπυράκια.
    8)Φροντίστε και για την εσωτερική ενυδάτωση του δέρματος σας τρώγοντας καθημερινά φρούτα και λαχανικά,τα οποία όχι μόνο ενυδατώνουν το δέρμα αλλά και του χαρίζουν τις βιταμίνες της ομορφιάς!
   

   ΜΗΝ ξεχνάτε τον μηνιαίο βαθύ καθαρισμό  στην αισθητικό σας,που θα καθαρίσει σε βάθος το δέρμα σας,θα το απαλλάξει από τα νεκρά κύτταρα και θα το ενυδατώσει!΄Ετσι θα αναπνέει καλύτερα,θα έχει υγιή όψη και λαμπερή εμφάνιση,χωρίς την αντιαισθητική γυαλάδα!
  
     Μία αποτελεσματική θεραπεία εξισορρόπησης λιπαρότητος δέρματος γίνεται στην αισθητικό με ειδικά προίόντα που ρυθμίζουν την λιπαρότητα του δέρματος σε συνδυασμό με μηχάνημα ενδοδερμικού μασάζ, και χαρίζει στο πρόσωπό σας μιά όψη καθαρή,χωρίς γυαλάδα,με λεία υφή!