Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΑΔΕΣ,ΚΗΛΙΔΕΣ,ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΚΜΗΣ ΚΛΠ.



      Οι πανάδες είναι σκουρόχρωμες κηλίδες,τουλάχιστον 2 τόνους σκουρότερες από τον χρωματικό τόνο του προσώπου μας.Τό χρώμα στο δέρμα το δίνει μια χρωστική ουσία η ΜΕΛΑΝΙΝΗ η οποία παράγεται από κύτταρα,τα ονομαζόμενα ΜΕΛΑΝΟΚΥΤΤΑΡΑ,που βρίσκονται στην βασική στοιβάδα της επιδερμίδος.΄Οταν γίνεται ανιση κατανομή των μελανοκυττάρων έχουμε την εμφάνιση των πανάδων και λοιπών δυσχρωμιών του δέρματος. Είναι ένα  πρόβλημα και θέλουμε να απαλλαγούμε από αυτές.
      Ποιά είναι όμως τα αίτια  των δυσχρωμιών του δέρματος;Η εμφάνιση των εν λόγω δυσχρωμιών είναι κατα  κανόνα συνδεδεμένη με την αλόγιστη έκθεση μας στην ηλιακή ακτινοβολία ;αλλά και με ορμονικούς παράγοντες.Είναι συχνό φαινόμενο η εμφάνιση μελάσματος,κυρίως στο πρόσωπο κατά την διάρκεια μιας εγκυμοσύνης.Η λέξη "μέλασμα" προέρχεται απο την ελληνική λέξη "μέλας"= μαύρος.
      Αυτήν την εποχή,το φθινόπωρο,είναι σύνηθες φαινόμενο μετά από ένα καλοκαίρι με ηλιοφάνεια μεγάλη και ηυξημένη ρύπανση της ατμόσφαιρας.
        Οι πανάδες εμφανίζονται κυρίως στο πρόσωπο,λαιμό,ντεκολτέ και χέρια.
         ΄Αλλες αιτίες είναι: ή έλλειψη σιδήρου από τον  οργανισμό,ή έλλειψη μαγνησίου και η έλλειψη βιταμίνης C. Μετά από ένα χημικό πήλιγκ όταν δεν γίνεται συστηματική αντιηλιακή προστασία.Η αφυδάτωση του δέρματος είναι επίσης μια αιτία,όπως και οι κληρονομικοί λόγοι .Η λήψη ορισμένων φαρμάκων όπως τα αντισυλληπτικά,τα αντιεπιληπτικά,η κορτιζόνη και ορισμένα αντιβιοτικά. Η ακμή που δεν αντιμετωπίζεται έγκαιρα και σωστά μπορεί να οδηγήσει σε δυσχρωμίες και σημάδια..Η μεγαλύτερη όμως αιτία είναι η χρόνια και αλόγιστη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και μάλιστα χωρίς προστασία.Με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται σε μέγεθος αλλά και σε αριθμό .
    Πώς αντιμετωπίζουμε όμως τις δυσχρωμίες-πανάδες;
        Φυσικά με την Λευκαντική θεραπεία.
         Αυτή γίνεται  με ειδικά λευκαντικά προιόντα,απολεπιστικούς παράγοντες,σε συνδυασμό με μηχάνημα ενδοδερμικού  μασάζ.Το ενδοδερμικό μασάζ,όπως είναι γνωστό αυξάνει την αιματική και λεμφική κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο,λαιμό κλπ.με αποτέλεσμα  τα παραπανω προίόντα να αφομοιώνονται καλύτερα,να ανανεώνονται τα κύτταρα και να εμφανίζεται ένα δέρμα νεανικότερο,καθαρότερο και φωτεινότερο.!
     Η συχνή  βαθιά ενυδάτωση του δέρματος  στο ινστιτούτο και η ΄καθημερινή  χρήση ενυδατικής κρέμας στο σπιτι,διατηρούν τα αποτελέσματα της θεραπείας,παράλληλα με την συστηματική καθ' όλη την διάρκεια του έτους αντιηλιακή προστασία,κυρίως στο προσωπο και στα χέρια,που είναι εκτεθειμένο 12 μήνες τον χρόνο στην ηλιακή ακτινοβολία σε αντίθεση με το λοιπό σώμα μας που τον περισσότερο καιρό καλύπτεται απο τα ρούχα μας.
    Οι λευκαντικές κρέμες του εμπορίου έχουν μέτρια και παροδικά αποτελέσματα και πρέπει να χρησιμοποιούνται χρόνια για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.΄Ατομα που το δέρμα τους είναι ευαίσθητο και αφυδατωμένο βγάζουν εύκολα παναδες και δυσχρωμίες.Αυτά τα άτομα πρέπει να αποφεύγουν πολύ τον ήλιο και να κανουν μερικές θεραπείες τον χρόνο προληπτικά.
    Συνήθως απαιτούνται δέκα συνεδρίες για την θεραπεία των πανάδων,εξαρτάται βέβαια και από την κατάσταση του δέρματος.
       Αξίζει να τονίσουμε ότι η αντιηλιακή κρέμα πρέπει να ανανεώνεται κάθε 2 ώρες και να αποφεύγουμε την έκθεσή μας στον ήλιο κατά τις ώρες αιχμης δηλ.11π.μ. έως 4μ.μ.
     Είναι θέμα ΥΓΕΙΑΣ και όχι τόσο Καλλωπισμού.!