Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Η ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ




            Η Μεσοθεραπεία είναι η μέθοδος με την οποία επιτυγχάνουμε βαθιά διείσδυση  ειδικών δραστικών ουσιών στο μεσόδερμα-κυρίως δέρμα-εξ΄ού και το όνομά της.
       Είναι άριστη μέθοδος για το γέμισμα των ρυτίδων,για την σύσφιξη και ανόρθωση του προσώπου(Lifting),για σύσφιξη λαιμού-ντεκολτέ,καταπολέμηση ρυτίδων και χαλάρωσης ματιών.Στο σώμα έχει άριστα αποτελέσματα στην κυτταρίτιδα,τοπικό πάχος,στην σύσφιξη και στις ραγάδες.
      Οι τρόποι εφαρμογής της μεσοθεραπείας είναι:
1)Με σύριγγα και με βελόνα πού γίνεται από τους γιατρούς.
2)Με είδικό μηχάνημα μή ενέσιμης μεσοθεραπείας με μικρορεύματα,μέθοδος που διαπερνά τον φραγμό της κεράτινης στοιβάδας και εισχωρούν τα συστατικά στο μεσόδερμα.
3)Με συνδυασμό μηχανήματος μή ενέσιμης μεσοθεραπείας  και  Roler Microneedling,μιά συσκευή με ατσάλινες ακίδες που "ρολάροντας"πάνω στην επιδερμίδα,αφού εφαρμόσουμε τα ειδικά προϊόντα,μέσω των νυγμών(οπών)που δημιουργεί,έχουμε μεγαλύτερη διείσδυση προϊόντων.Οι πολυάριθμες μικρο-οπες που γίνονται είναι ελαχίστου και απόλυτα ελεγχόμενου βάθους.Παράλληλα με το Roler-Microneedling διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης,ώστε να έχουμε ένα υγιές,νέο δέρμα.

        Τα συστατικά των ορρών που χρησιμοποιούνται για την μεσοθεραπεία είναι τα εξής:
1)AMINO COCKTAIL: Περιέχουν αμινοξέα για ενυδάτωση.
Συστατικα:γλουταμίνη,κρεατίνη.
Ιδιότητες: το amino cocktail είναι ένα μίγμα γλουταμίνης και κρεατίνης.Η γλουταμίνη είναι στην κατηγορία των αμινοξέων. Διογκώνει τον όγκο των κυττάρων και φουσκώνει τις ''γραμμές'' και τις ρυτίδες από μέσα.Η πρωτεινοσύνθεση αυξάνεται και έτσι δουλεύει ενάντια στην μείωση πρωτείνης στο δέρμα. Η κρεατίνη είναι μέρος των κυττάρων του ανθρώπινου σώματος. Εκτός αυτού το μιτοχόνδριο κρεατίνη είναι ακόμα πηγή ενέργειας και είναι υπεύθυνη για την κυτταρική διαίρεση,ανάπτυξη,ανάπλαση και κυρίως την αναγέννηση.
2)COLLAGEN:Βελτιώνει την εικόνα και την υφή του δέρματος.Αντιρυτιδική θεραπεία.
Συστατικά : κολλαγόνο
Ιδιότητες: το κολλαγόνο είναι πρωτείνη του συνδετικού ιστού(συγκεκριμένα της πρόσθετης κυψελοειδής μήτρας) και διαμορφώνει την δομή του δέρματος. Με την ηλικία η παραγωγή του κολλαγόνου μειώνεται και αρχίζει η δημιουργία ρυτίδων. Το κολλαγόνο που θα εφαρμόσουμε μπορεί να αντικαταστήσει μια ανεπάρκεια-δυσλειτουργία και να αποτρέψει την ανάπτυξη-δημιουργία ρυτίδων.
3) HYALURON :Ενυδατικό. Βελτιώνει την εικόνα του δέρματος. Αντιγηραντική θεραπεία.
Συστατικά :υαλουρονικό οξύ
Ιδιότητες : με την ηλικία η ποσότητα του υαλουρονικού στον συνδετικό ιστό μικραίνει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια της ελαστικότητας και την δημιουργία ρυτίδων. Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να δεσμεύσει πολύ μεγάλη ποσότητα υγρασίας στο δέρμα και να την αποθηκεύσει στην μητρική στιβάδα. Αυτό δίνει μια λεία και σφριγηλή όψη στο δέρμα.
4) CARNITIN: Για προβληματικά δέρματα. Βελτιώνει την υφή και την εικόνα του δέρματος.
Συστατικά :καρνιτίνη
Ιδιότητες : η καρνιτίνη ειναι βιομεταφορέας και συγκεκριμένα είναι μέσο μεταφοράς των λιπαρών οξέων μέσα από την μεμβράνη στο μιτοχόνδριο, επειδή τα λιπαρά οξέα από μόνα τους δεν μπορούν. Εκεί τα λιπαρά οξέα δέχονται
επεξεργασία. Ιδανικό για θεραπείες τοπικού λίπους στο σώμα ή πρόσωπο ειδικά στο διπλοσάγονο
    Η μεσοθεραπεια προσώπου είναι μια αντιγηραντική μέθοδος ,γίνεται από μικρή ηλικία,σύμφωνα με τις ανάγκες του δέρματος και μας βοηθά όχι μόνο να εξαλείψουμε τις ρυτίδες αλλά και να διατηρήσουμε μια φρέσκια και νεανική εμφάνιση.Ανανεώνει το δέρμα και το βοηθά να ανακτήσει την ελαστικότητά του.Διαρκεί γύρω στα 15 λεπτά την φορά
    Η μεσοθεραπεία σώματος χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους,στοχεύοντας στα λιπώδη κύτταρα.Τα συστατικά εισχωρούν βαθιά στο δέρμα,στις περιοχές που είναι συγκεντρωμένο το λίπος και το διασπούν.
      Η διαφορά της ενέσιμης μεσοθεραπείας στον γιατρό από τις λοιπές μεθόδους μεσοθεραπείας στην αισθητικό,είναι ότι η ενέσιμη έχει ανεπιθύμητες ενέργειες,γύρω από τις εγχύσεις,δηλ.ελαφρύ πρήξιμο,δημιουργία εκχυμώσεων,πόνος,ερύθημα κ.ά.